WeatherKit – Weather Forecasts Review

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

WeatherKit – Weather Forecasts Review

Dacă dorești o aplicație care să se integreze frumos cu iOS și care să îți ofere informații legate de prognoza meteo, cu siguranță WeatherKit va străluci în acest sens.

- Advertisement -

WeatherKit este o aplicație cu și despre vreme, dezvoltată de FOURBOX(România), care aduce un design curat și foarte elegant, iar pentru acest lucru Apple a decis să facă un feature în secțiunea lor de “Apps we love”. Fiecare detaliu din aplicație este bine conturat, foarte bine finisat și fiecare panou este lustruit astfel încât să strălucească.

WeatherKit ofera informații de bază vis-a-vis de vreme, ca temperatura, indexul calității aerului, umiditatea, viteza vântului sau presiunea atmosferică, împreună cu prognoza pentru următoarele patru zile și Rain Alert pentru locația de bază. Aplicația nu oferă detalii pe ore, ceea ce o încadrează în categoria aplicațiilor minimaliste, în timp ce informațiile—luate pe o perioadă de 24 ore—nu sunt întotdeauna cele mai exacte.

În cazul Rain Alert lucrurile nu sunt chiar atât de simple și pot spune că nu am putut experimenta această caracteristică în cele trei săptămâni de când utiliez aplicația. De accea am solicitat un răspuns din partea dezvoltatorului, iar Raul mi-a oferit următoarele informații:

“Urmează să adăugăm niște helpere în aplicație pe partea de RainAlert. Există puțină confuzie pentru că sunt mulți factori care decid dacă se trimite sau nu notificarea către user:
Noi calculăm și decidem cu o zi înainte de presupusa notificare dacă există șanse reale de ploaie. În cazul unui rezultat slab, de exemplu 25%, nu trimitem notificarea pentru că s-ar putea să fie o alarmă falsă. Lucrăm în fiecare zi să îmbunătățim acest sistem și facem progrese destul de mari, în special unde avem acces la mai multe stații meteo.”

Aplicația WeatherKit dispune de un widget minimalist, cu informații în timp real despre temperatura actuală, minima și maxima zilei pe locația stabilită, împreună cu câte un mesaj haios la fiecare accesare a widget-ului. Aceleași mesaje sunt afișate și pe panoul principal din aplicație, ca un plus al prognozei la momentul accesării. Mesajele te fac să zâmbești de fiecare dată câd accesezi aplicația sau widget-ul.

WeatherKit conține puține setări, cum ar fi adăugarea mai multor locații pentru prognoza meteo (până la 10 locații), date metrice legate de vânt și grade și posibilitatea de a schimba pictograma aplicației cu una dintre cele trei variante puse la dispoziție de către dezvoltator.

Pe panoul principal, pe lângă temperatură, culoarea cerului la momentul respectiv, mesajul haios și prognoza pentru următoarele 48 ore, se află și un buton pentru camera foto care îți permite să capturezi o imagine pe care să o trimiți prietenilor de pe Facebook, Twitter, iMessage, mail, etc.

În varianta gratuită, WeatherKit este o aplicație care oferă foarte puține informații meteo afișate aproape integral pe widget-ul frumos conturat. Pentru a beneficia de toate informațiile oferite de aplicație și descrise în rândurile de mai sus este nevoie de varianta Pro. WeatherKit Pro poate fi achiziționată în două variante de abonament: cu 3,99 lei pentru o lună și 39,99 lei pentru un an; sau într-o variantă pe viață ce costă 79,99 lei. Dacă alegi oricare variantă de abonament trebuie să ști că aceasta se va reactiva doar la dorința ta prin accesarea contului personal din App Store.

Concluzie

WeatherKit este o aplicația dezvoltată de o echipă de români talentați care se integrează perfect cu iOS, oferă o interfață curată și foarte bine conturată, cu detalii minimaliste despre vreme în timp real, dar care mai are nevoie de mici îmbunătățiri vis-a-vis de prognoză și de o integrare cu Apple Watch care în momentul de față lipsește cu desăvârșire.

- Advertisement -

WeatherKit - Weather Forecasts Review

Free –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă