Turul Italiei – Giro d’Italia 2019: Trei Contratimpuri Individuale și Șapte Finișuri în Cățărare pe un Traseu Italian

Ultimele Articole

GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Turul Italiei – Giro d’Italia 2019: Trei Contratimpuri Individuale și Șapte Finișuri în Cățărare pe un Traseu Italian

Sezonul Marilor Tururi începe întodeauna cu Giro d’Italia sau Turul Italiei, iar în 2019 acesta va debuta pentru a 102-a oară cu un traseu fin echilibrat, ce include trei contratimpuri individuale și cinci finișuri în cățărare. Câștigătorul tricoului roz va fi încoronat în amfitreatul din Verona după un contratimp decisiv de 15,6km.

- Advertisement -

După startul din Israel din 2018, ediția din 2019 a Turului Italiei va începe și va rămâne în Italia, cu excepția etapei a 9-a care va fi un contratimp individual desfășurat în Republica San Marino. Întregul parcus însumează 21 de etape ce acumulează în total 3.518km, va începe în Bologna pe data de 11 May(Sâmbătă) și se va sfărși pe 2 Iunie(Duminică) în Verona.

Turul va include cățărări legendare ca Passo Gavia care îi va duce pe rutieri la cea mai mare altitudine(2.619 metri), Passo del Mortirolo sau Passo Manghen, dar și cățărări mai puțin cunoscute. 

Etapă Dată  Start/Finish Distanță
1 Sâmbătă 11 Mai Bologna – San Luca(Start) 8,2km (Contratimp Individual)
2 Duminică, 12 Mai Bologna – Fucecchio 200km (Etapă valonată-Final sprint)
3 Luni, 13 Mai Vinci – Orbetello 219km (Etapă valonată-Final sprinteri)
4 Marți, 14 Mai Orbetello – Frascati 228km (Etapă valonată-Final în cățărare)
5 Miercuri, 15 Mai Frascati – Terracina 140km (Etapă valonată-Final sprinteri)
6 Joi, 16 Mai Cassino – San Giovanni Rotondo 233km (Etapă valonată-Final sprint)
7 Vineri, 17 Mai Vasto- L’Aquila 180km (Etapă valonată-Final sprint)
8 Sâmbătă, 18 Mai Tortoreto Lido – Pesaro 235km (Etapă valonată-Final sprint)
9 Duminică, 19 Mai Riccione – San Marino 34,7km (Contratimp Individual)
Luni, 20 Mai Zi de pauză
10 Marți, 21 Mai Ravenna – Modena 147km (Plat-Final sprinteri)
11 Miercuri, 22 Mai Carpi – Novi Ligure 206km (Plat-Final sprinteri)
12 Joi, 23 Mai Cuneo – Pinerolo 146km (Etapă Montană)
13 Vineri, 24 Mai Pinerolo – Ceresole Real (Lago Serrù) 188km (Etapă Montană-Final în cățărare)
14 Sâmbătă, 25 Mai Saint-Vincent – Courmayeur (Skyway Monte Bianco) 131km (Etapă Montană-Final în cățărare)
15 Duminică, 26 Mai Ivrea – Como 237km (Plat-Final sprinteri)
Luni, 27 Mai Zi de pauză
16 Marți, 28 Mai Lovere – Ponte di Legno 226km (Etapă Montană-Final în cățărare)
17 Miercuri, 29 Mai Commezzadura (Val di Sole) – Anterserlva / Antholz 180km (Etapă Montană-Final în cățărare)
18 Joi, 30 Mai Valdaora / Olang – Santa Maria di Sala 220km (Plat-Final sprinteri)
19 Vineri, 31 Mai Treviso – San Martino di Castrozza 151km (Etapă valonată-Final în cățărare)
20 Sâmbătă, 1 Iunie Feltre – Croce d’Aune-Monte Avena 193km ()
21 Duminică, 2 Iunie Verona – Verona 15,6km (Contratimp Individual)

Startul Turului va începe pe 11 Mai cu un scurt dar intens contratimp individual, plat pe primii șase kilometri și duri pe ultimii doi—panta medie va fi de 9,7 procente. Liderii de clasamente generale vor încerca să profite la maxim încă din prima zi.

După prima zi de contratimp și o primă pantă dură, etapa a doua se va desfășura pe un teren foarte deluros prin Apenin de la Bologna spre Fucecchio, însumând un total de 200km. Etapa se va termina într-o ușoară coborâre unde cei mai buni punciori și cicliștii de clasice vor putea profita la maxim pentru a duce o victorie în Turul Italiei 2019.

Etapa a treia vine cu prima oportunitate pentru sprinteri, după 219km parcurși pe un traseu valonat de la Vinci la Orbetello.

Urmează o nouă etapă valonată cu un prim final într-o ușoară cățărare unde acceași rutieri de primăvară și de clasice se vor putea desprinde spre o victorie frumoasă în Frascati, în timp ce următoarea etapă, a 5-a, va fi din nou accesibilă sprinterilor.

Etapele 6 și 7 înseamnă două zile cu dealuri dure, de la Cassino la San Giovanni Rotondo și mai apoi la Vasto- L’Aquila.

- Advertisement -

Puțină relaxare în pluton încă din startul etapei a 8-a, unde rutierii vor rula în mare parte în pluton pe primii 170km sau în cel mai fericit caz vor lăsa o evadare să își facă de cap până pe ultimii 60km când terenul va deveni foarte valonat, iar echipele sprinterilor vor dori să poată pune în mișcare trenulețele câștigătoare.

Cum a început așa se și sfărșește prima săptămână din Turul Italiei 2019, cu un contratimp individual de 34,7km pe un traseu ce urcă încă de la start.

După prima zi de odihnă din acest circuit, începe cea de-a două săptămână cu o etapă foarte scurtă pe un teren perfect plat aflat pe Valea Po, într-o zonă puternic afectată de cutremurul din 2012.

O altă scenă fără cusur este și etapa a 11-a, care se desfășoară pe un teren aproape plat de 206km și care duce rutierii foarte aproape de casa celebrului Fausto Coppi unde a locuit împreună cu Giulia Occhini (a decedat într-un tragic accident în 1993, foarte aproape de casă).

În cinstea lui Coppi, pentru a recunoaște atacul său din 1949 pe un traseu scurt dar intens, organizatorii au pus etapa a 12-a cu o dublă trecere pe zidul Principi di Acaia și cu prima cățărare de categoria I desășurată pe Montoso.

Prima zi montană începe o dată cu etapa a 13-a, care va însuma două cățărări majore pe drumul de la Pinerolo spre Ceresole Reale, iar la final rutierii vor da piept cu pante de 15% pe cățărarea spre pasul Nivolet Pass.

Simfonia continuă și Sâmbătă, 24 Mai în etapa 14, unde o altă zi mare se este anunțată de cele cinci cățărări repertoriate și o diferență de nivel de peste 3.000 metri în doar 131 kilometri de etapă. Etapa se termină la Cormayeur, acolo unde legendarul Charly Gaul căștiga etapa și își începea drumul spre marele trofeu în 1959.

Urmează etapa 15, cea mai lungă zi petrecută în șaua bicicletei, cu 237 kilometrii de fals plat, prezentând o mare parte din finalul clasicei Il Lombardia—ultimul Monument al sezonului. Fanii curselor de ciclism pot recunoaște Madonna del Ghisallo, Colma di Sormano, Civiglio și San Fermo din ‘Race of the Falling Leaves.’

Turul Italiei – Giro d’Italia 2019: Trei Contratimpuri Individuale și Șapte Finișuri în Cățărare pe un Traseu Italian

Se intră în ultima săptămână după cea de-a dou zi de pauză din Turul Italiei 2019, și totodată primul test în Alpi. De la Lovere la Ponte di Legno, etapa 16 adună peste 5.700 metri diferență de nivel în 226km. E clar că doar cei mai buni cățărători pot să treacă cu brio peste această zi, pentru că aici se vor face cu adevărat diferențe. Cățărătorii își vor putea arăta forma pe una dintre cățărările de pe acest traseu, Pasul Presolana, Pasul Croce di Salven sau Pasul Gavia — care este Cima Coppi, cel mai înalt punct din cursă — și la final, Mortirolo.

Această zi ar putea defini căștigătorul tricoului roz.

Chris Froome – Turul Italiei 2018

Rutierii de clasament general mai au o șansă în etapa a 17-a, pentru că trei cățărări se află pe parcusul etapei chiar înainte de finalul în cățărare spre Stadionul Anterselva’s Biathlon.

Sprinterii mai au o singură șansă în 2019, pentru că următoarea zi este dedicată lor. O etapă în coborâre de apraope 220km spre Santa Maria di Sala.

Urmează o etapă scurtă de doar 151km cu un ușor final în cățărare — pantele destul de moi ar putea fi un teren favorabil pentru o evadare.

Turul Italiei – Giro d’Italia 2019: Trei Contratimpuri Individuale și Șapte Finișuri în Cățărare pe un Traseu Italian

Ultima etapă montană a Turului este dedicată Dolomiților. Este etapa 20 și are 193km cu o diferență de nivel de peste 5.000 metri. Pe parcursul ei cățărătorii pot să facă spectacol pe pe una dintre cățărările spre Cima Camp, Manghen Pass sau Rolle Pass, iar cei ce rezistă până la final pot să plece spre victoria de etapă pe cățărarea finală spre Croce d’Aune-Monte Avena.

Clasamentul general se va închide cu un contatimp individual la Verona, unde căștigătorul tricoului roz și al trofeului Senza Fine s-ar putea decide după ultimii 15,6km pe un traseu ce cuprinde o cățărare exact la mijlocul etapei, cu pantă medie de 5%, urmată de 4km de coborâre până la final.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă