Turul Franței – Le Tour de France 2019: 5 finișuri în cățărare și 100 de ani de tricou galben

Ultimele Articole

Cum să Blocați Accesul la Anumite Website-uri pe iPhone sau iPad

Dacă doriți să blocați accesul la anumite website-uri de pe un iPhone sau iPad trebuie să știți că acest lucru se face foarte simplu.

Ascunde Fața, Blurează Corpul și Distorsionează Vocea cu Aplicația Anonymous Camera

Anonymous Camera se ocupă de ascunderea sau blurarea fețelor chiar pe dispozitivul vostru iPhone și este capabilă să facă acest lucru în timp real.

Cum Să Inițiați Un Apel de Grup FaceTime pe iPhone

Apelul de grup Facetime se poate iniția direct din aplicația FaceTime sau chiar din aplicația Messages. Iată cum puteți utiliza apleul de grup FaceTime

Cum Dezactivați Battery Health management pe MacBook

Battery Health management disponibilă pe MacBook-urile ce rulează macOS Catalina 10.15.5 va analiza modul de utilizare și de încărcare
GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Turul Franței – Le Tour de France 2019: 5 finișuri în cățărare și 100 de ani de tricou galben

Cea mai așteptată cursă de ciclism din lume este fără doar și poate Turul Franței – Le Tour de France, iar la fiecare sfărșit de sezon următorul traseu este dezvăluit pentru a putea fi bine calculat de echipele ce urmează să participe la cea mai râvnita competiție de ciclism șosea din lume. Așadar, în rândurile următoare vă vom prezenta traseul Turului Franței 2019, care va cuprinde nici mai mult nici mai puțin de 5 finișuri în cățărare la peste 2000 metri altitudine.

- Advertisement -

În 2019 va avea loc cea de-a 106-a ediție a Turului Franței ce va însuma un total de 3.460km, fiind și o ediție aniversară a 100 de ani de maillot jaune(tricoul galben). Tot în 2019, organizatorii Turului vor să îl celebreze pe marele ciclist Eddy Merckx dând startul—Grand Départ—din orașul Bruxelles.

După Grand Départ și o cățărare pe Muur van Geraardsbergen, cursa va începe practic cu contratimp pe echipe pe un traseu plat din Belgia, mai apoi Turul îndreptându-se spre nordul Franței cu etape de sprint și etape valonate, urmate îndeaproape de primele încercări adevărate prin Munții Vosges, unde rutierii vor avea ocazia să căștige secunde sau chiar minute prețioase pentru a urca sau pentru a-și consolida o poziție buna în clasamentul general.

De aici cursa va fi transferată în sud, spre Masivul Central din Munții Pirinei, acolo unde rutierii vor fi puși la încercare rând pe rând într-un contratimp individual și ma apoi în două etape montane care inclund un final de etapă pe celebra Tourmalet.

Cursa va traversa coasta de sud a Franței și se va îndrepta spre Alpi. Aici va începe adevăratul spectacol, pentru că etapele montane vor curge una după alta și rutierii vor da piept cu cele mai dure și spectaculoase cățărări din lume, Col d’Izoard, Col du Galibier și Col d’Iseran. Finalul Turului va culmina cu un final în cățărare în cea de-a 20-a etapă, cu un parcurs de 33km de ascensiune spre stațiunea montana Val Thorens.

Etapă Dată  Start/Finish Distanță
1 Sâmbătă 6 Iulie Bruxelles – Bruxelles (Grand Départ ) 192km (Plat-Etapă sprinteri)
2 Duminică, 7 Iulie Bruxelles Palais Royal – Bruxelless Atomium 28km (Contratimp Echipe)
3 Luni, 8 Iulie Binche – Épernay 214km (Plat-Etapă sprinteri)
4 Marți, 9 Iulie Reims – Nancy 215km (Valonat-Etapă sprinteri)
5 Miercuri, 10 Iulie Saint-Dié-des-Vosges – Colmar 169km (Etapă Montană)
6 Joi, 11 Iulie Mulhouse – La Planche des Belles Filles 157km (Etapă Montană-Final în cățărare)
7 Vineri, 12 Iulie Belfort –Chalon-sur-Saône 230km (Plat-Etapă sprinteri)
8 Sâmbătă, 13 Iulie Mâcon – Saint-Étienne 199km (Etapă Montană)
9 Duminică, 14 Iulie Saint-Étienne – Brioude 170km (Etapă Montană)
10 Luni, 15 Iulie Saint-Flour – Albi 218km (Valonat)
Marți, 16 Iulie Albi Zi de pauză
11 Miercuri, 17 Iulie Albi – Toulouse 167km (Valonat)
12 Joi, 18 Iulie Toulouse – Bagnères-de-Bigorre 202km (Etapă Montană)
13 Vineri, 19 Iulie Pau – Pau 27km (Contratimp Individual)
14 Sâmbătă, 20 Iulie Tarbes – Tourmalet 117km (Etapă Montană-Final în cățărare)
15 Duminică, 21 Iulie Limoux – Foix 185km (Etapă Montană-Final în cățărare)
Luni, 22 Iulie Nîmes Zi de pauză
16 Marți, 23 Iulie Nîmes – Nîmes 177km (Etapă valonată-Final sprint)
17 Miercuri, 24 Iulie Pont du Gard – Gap 206km (Etapă valonată-Final sprint)
18 Joi, 25 Iulie Embrun – Valloire 207km (Etapă Montană)
19 Vineri, 26 Iulie Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes 123km (Etapă Montană-Final în cățărare)
20 Sâmbătă, 27 Iulie Albertville – Val Thorens 131km (Etapă Montană-Final în cățărare)
21 Duminică, 28 Iulie Rambouillet – Paris (Champs-Élysées) 127km (Plat)

Startul Turului în orașul Bruxelles celebrează cea 50 de ani de la primul tricou galben îmbrăcat de Eddy Merckx și se va desfășura integral în orașul belgian într-un contratimp pe echipe de 28km. Contratimpul poate cauza diferențe considerabile în clasamentul general, iar de aceea echipele vor trebui să fie foarte bine pregătite pentru a putea face față acestei prime încercări.

O dată cu ieșirea din Belgia, cursa se va îndrepta spre nordul Franței și imediat sprinterii își vor putea fructifica încercările în etapele 3 și 4.

Cursa se îndreaptă spre munții, iar primii care îi pun la încercare pe rutieri sunt Munții Vosges. Etapa a 5-a spre Colmar va fi cu adevărat una spectaculoasă pentru că va pune la încercare rutierii cu mai multe cățărări în ultimii 50km din cei 169km cât însumează etapa. Etapa ar putea forma repede o evadare sau ar putea să se desfășoare în stilul curselor de o zi din Ardeni în care rutierii pregătesc un atac chiar înainte de finalul plat al etapei.

- Advertisement -

Adevăratul test vine în următoarea zi cu un final deja cunoscut, La Planche des Belles Filles. Cățărarea finală de 5,5km a dus la bătălii memorabile în ultimii ani, dar anul acesta se vrea și mai spectaculoasă. Organizatorii au confirmat că în Turul Franței 2019, cățărarea La Planche des Belles Filles va avea cu 1km mai mult ca de obicei, iar acest ultim km va oferi un disconfort total rutierilor prin pențile de până la 20%, și chiar mai mult de atât, prin faptul că vor rula pe drumuri neasfaltate.

Cursa va continua spre sudul Franței, cu o etapă pentru sprinteri și încă trei zile dificile în Masivul Central din Munții Pirinei. Urmează prima zi de pauză în localitatea Albi, după care rutieri se pregătesc de trei etape montane dificile și un contratimp individual. Deschiderea către munți începe o dată cu etapa a 12-a care va duce plutonul de la Toulouse către vârful Col de Peyresourde chiar înainte de cățărarea finală, Hourquette d’Ancizan. Din vârful cățărării va fi o coborâre rapidă spre un final aflat în localitatea Bagnères-de-Bigorre.

Ziua următoare rutierii pleaca rând pe rând într-un contratimp individual de 27km. Etapa nu este una de maxim stres pentru cei mai mulți dintre rutieri, dar chiar și așa, din cauza profilului suficient de valonat rutierii vor trebui să fie în formă maximă pentru a nu pierde secunde importante în fața adversarilor.

Etapa din ziua următoare va celebra cu adevărat tricoul galben și Turul în sine. Va începe în Tarbes și se va îndrepta către cățărarea Col du Soulor, coborând direct la picioarele celebrei ascensiuni, Col du Tourmalet. Finalul va fi chiar în vârfului Tourmalet-ului, cea mai rulată cățărare din istoria Turului Franței, ajungând la o altitudine de 2.115m.

Rutierii mai au un hop de trecut înainte de cea de-a doua zi de pauză. Etapa 15, una montană în lungime de 185km cu final în cățărare la Foix.

Ziua de odihna va fi în Nîmes, de unde Turul își va croi drum spre Apli și spre marele final al cursei.

Așadar, urmează două etape pentru sprinteri, 16 și 17. În etapa a 18-a vom putea vedea prima încercare decisivă Alpină, cu 207km de drumuri montane și un final ce-l va găzdui orașul Valloire, oraș ce se află între celebrele cățărări Col du Télégraph și Col du Galibier.

Pentru a ajunge acolo rutierii vor fi nevoiți să urce la 2.109m pe Col de Vars și la 2.360m pe Col d’Izoard. Apoi se vor cățăra pe Col du Galibier la peste 2.600m, prin trecerea Col du Lautaret și mai apoi spre finalul în coborâre la Valloire. Urmează o etapă scurtă, de doar 123km, dar aceasta le va crea probleme multora dintre rutierii ajunși până în etapa 19, pentru că vor fi supuși la trei cățărări dure înainte de a ajunge la cățărarea finală Col de l’Iseran (2.770m).

Ultima luptă se va da în etapa 20. Se pleacă din Albertville și se va îndrepta spre stațiunea de ski Val Thorens la 2.365m. Cei ce mai doresc să căștige ceva vor trebui să lupte până la ultima suflare pe o cățărare lungă de 33,4km către Val Thorens. Această ascensiune este foarte rar folosită în Turul Franței—mai exact o singură dată acum 25 ani—și cu siguranță va face ravagii în rândul rutierilor și nu prin duritatea pantelor, ci prin lungimea monstruoasă.

Clasamentul general se va închide în Alpi, dar rutierii vor fi transferați la Paris pentru etapa 21 unde câștigătorul și echipa sa vor “patrula” pe Champs-Élysées în timp ce sprinterii se vor încălzi și se vor pregăti pentru unul dintre cele mai râvnite finișuri pe plat.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă