Trei Lucruri Importate de făcut înainte de a Vinde (Renunța la) un iPhone

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Trei Lucruri Importate de făcut înainte de a Vinde (Renunța la) un iPhone

Dacă aveți în plan să vă achiziționați un iPhone nou, să treceți de la un model mai vechi la unul mai nou, mai performant, sau pur și simplu doriți să vă vindeți iPhone-ul, trebuie să țineți cont de câteva lucruri simple înainte de a renunța al dispozitivul vostru. De la backup-ul datelor și până la vânzarea propriu-zisă există câțiva pași prin catre trebuie să treceți pentru a fi siguri că noul utilizator nu va avea acces la informațiile voastre și se va putea bucura de un dispozitiv curat și deblocat. Așadar, înainte de a vă vinde vechiul iPhone citiți mai întâi aceste sfaturi.

- Advertisement -

În cele ce urmează vom acoperi totul, de la cum să facem un backup al datelor de pe iPhone, la cum să resetăm un iPhone la setările de fabrică și cum să anulăm contul de iCloud înainte de vânzarea sau înstrăinarea dispozitivului.

1. Cum să facem Backup la iPhone

Înainte să vă ștergeți vechiul iPhone, asigurați-vă ca aveți salvate toate datele din dispozitv făcând un backup de încredere către contul de iCloud sau către computerul personal. Atunci când doriți să vă vindeți vechiul iPhone, vă recomand să vă faceți atât backup pe iCloud cât și prin iTunes. Acest backup este important pentru că vă va transfera absolut tot conținutul de pe vechiul dispozitiv pe noul dispozitiv, de aceea este foarte important să știți cum să faceți backup la iPhone.

Cea mai ușoară modalitate de a face backup la iPhone pe iCloud este prin aplicația Setting de pe telefon:

 • Intrați în aplicația Settings
 • Accesați profilul personal ce apare în capul listei (pe iOS 10.2.1 sau mai vechi selectați opțiunea iCloud)
 • Selectați iCloud
 • Derulați până la iCloud Backup
 • Apăsați pe Back Up Now

Trei Lucruri Importate de făcut înainte de a Vinde (Renunța la) un iPhone

Atunci când iCloud Backup este pus pe modul pornit (ON), iCloud va face automat backup la conținutul iPhone-ului, iar atunci când vă veți achiziționa un nou iPhone și îl veți configura, toate datele (poze, muzică, contacte, mesaje, apeluri, documente, setări, etc.) vor fi transferate cu ușurință.

Pentru a face un backup la iPhone prin iTunes:

 • Conectați iPhone-ul prin cablul USB la computer și așteptați până când vă va apărea pictograma în telefonului în colțul din stânga sus, sub butoanele de play și bara de volum.
 • Faceți click pe pictograma cu telefonul
 • Din pagina Summary, selectați din secțiunea Backups This Computer
 • Apoi selectați Backup now și fișierul va fi salvat pe computer.

iTunes backup este o modalitate mult mai rapidă de a crea un backup al iPhone-ului pe computer, decât să încărcați tot conținutul acestuia pe iCloud, mai ales dacă nu ați folosit iCloud Backup niciodată. Cu toate aceste, de multe ori restaurarea iPhone-ului direct din iCloud este o modalitate mult mai convenabilă.

2. Cum să vă deconectați de la iCloud (Local sau De La Distanță)

Al doilea cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă vinde vechiul iPhone, care de cele mai multe ori este trecut cu vederea, este să vă deconectați de la iCloud de pe iPhone. Este bine să nu uitați acest pas înainate de a vă vinde iPhone-ul.

- Advertisement -

Cum să vă deconectați de la iCloud de pe iPhone (Local):

 • Deschideți aplicația Settings
 • Accesați profilul personal ce apare în capul listei (pe iOS 10.2.1 sau mai vechi selectați opțiunea iCloud)
 • Derulați până în josul paginii
 • Apăsați Sign Out și Apoi pe Sign Out of iCloud and Store
 • Introduceți parola personală pentru ca contul să fie înlăturat de pe iPhone.

În cazul în care ați uitat să faceți acest lucru și nu mai aveți cum să intrați în posesia iPhone-ului și sa efectuați acest proces, mai există o variantă de rezervă, care vă permite să ștergeți dispozitivul din iCloud de la distanță.

Cum să vă deconectați de la iCloud de la distanță:

 • Mergeți pe site-ul icloud.com/find
 • Logați-vă cu contul personal de  iCloud
 • Faceți click pe All Devices și selectați vechiul vostru iPhone
 • Faceți click pe Erase iPhone.
 • Odată șters, faceți click pe Remove from Account.

3. Cum să ștergeți un iPhone la setările din fabrică (Factory Settings)

Înainte de a vinde sau de a înstrăina vechiul vostru iPhone, este necesar să ștergeți totul din dispozitiv. Acest lucru este cunoscut ca resetarea iPhone-ului la setările din fabrică. Imediat după ce ați făcut acest pas, iPhone-ul va porni exact așa cum o face atunci când este scos prima dată din cutie. Resetarea sau ștergerea iPhone-ului la setările din fabrică este o operațiune importantă din două motive: intimitatea personală și pregătirea iPhone-ului pentru vânzare sau pentru a fi un cadou.

Pentru a șterge iPhone-ul la setările din fabrică este nevoie de câțiva pași:

 • Deschideți aplicația Settings
 • Mergeți și selectați General
 • Derulați până la capătul paginii și selectați Reset
 • De aici selectați Erase All Content and Settings și introduceți parola personală.

Acum iPhone-ul este curat, lipsit de orice urmă sau informație de la vechiul utilizator și poate pleca oricând către noul proprietar.

4. Cum să deblocați iPhone-ul pentru a putea fi folosit și pe alte rețele mobile

Acest ultim pas nu este obligatoriu, dar merită menționat și chiar știut de fiecare dintre voi, pentru că vă poate ajuta să obțineți un preț mult mai bun atunci când doriți să vă vindeți vechiul iPhone. Dacă ați achiziționat iPhone-ul printr-un contract de abonament sau fidelizare de la oricare companie de telefonie mobilă din România, atunci când contractul a expirat, compania este obligată să vă deblocheze iPhone-ul gratuit sau pentru o sumă modică. De exemplu, eu am avut un contract cu Orange România pentru vechiul meu iPhone 5s, am solicitat companiei deblocarea dispozitivului, iar aceștia mi-au deblocat în doar câteva minute iPhone-ul pentru suma de 50 lei. Sumă pe care am achitat-o rapid cu cardul bancar. Prin acest mod am reușit să obțin un preț mult mai bun pe vechiul meu iPhone, pentru că acesta funționa fără probleme în oricare dintre celelate rețele mobile, Vodafone, Telekom, RDS, sau chiar în afara țării.

Prin urmare, solicitați deblocarea iPhone-ului care a îndeplint contractul cu rețeaua voastră, fie printr-un apel la serviciul clienți, fie prin completarea unui formular direct pe site-ul operatorului.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă