Toate Combinatiile Speciale de Taste care Schimba Modul de Pornire al Mac-ului

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Toate Combinatiile Speciale de Taste care Schimba Modul de Pornire al Mac-ului

Sunetul ce se aude imediat după pornirea unui Mac, ne semnalează că totul este în regulă, dar uneori lucrurile pot merge prost și trebuie să porniți Mac-ul în cu totul alt mod decât cel normal. Mac-urile au mai multe opțiuni de boot-are și toate pot fi folosite printr-o combinație de taste menținute apăsate.

- Advertisement -

Pentru a boot-a într-unul din aceste moduri, apăsați și mențineți apăsat o tastă sau o combinație de taste imediat după pornirea Mac-ului. Mențineți-le apăsate până cănd Mac-ul boot-ează în modul dorit de voi.

Sa vedem care sunt aceste combinatii de taste si pentru ce le putem folosi:

 • Shift: Prin menținerea tastei Shift apăsate, Mac-ul intră în modul safe mode Acest lucru te ajută atunci când vrei să rezolvi o problemă, pentru că acest mod încarcă doar extensiile minime de kernel necesare la boot-are, apoi puteți dezactiva fonturile instalate de utilizator, cache-urile de font, cache-urile de kernel și alte cache-uri și fișiere de sistem. Modul safe mode rulează automat un sistem de verificare a fișierelor, care ar trebui să ajute la rezolvarea problemelor.
 • Option(Alt,⌥): Această tastă menținută apăsată la boot-are încarcă startup manager de unde vă puteți alege între diferite hard disk-uri sau disc drive-uri de unde doriți să porniți sistemul(de exemplu: dacă aveți instalat pe o partiție din Mac, Windows, așa puteți alege să boot-ați în Windows). Dacă doriți să boot-ați de pe un hard disk diferit decât cel primar, sau boot-ați în Boot Camp, aceasta este tasta pe care trebuie să o apăsați.
 • C: Boot-ați de pe un CD, DVD sau USB boot-abil. Această comandă este utilă atunci când instalați un nou sistem de operare.
 • sau Option+D: Aceasta pornește Apple Hardware Test pe Mac-urile din 2013 sau Apple Diagnostics pe Mac-urile mai noi. Ambele sunt menite să ajute la remedierea problemelor de hardware.
 • sau Option+N: Pornește de la un Netboot server. Majoritate utilizatorilor medii de Mac nu vor fi nevoiți să foloseacă niciodată această metodă, ea fiind menită pentru a rula OS X de pe o rețea și nu de pe un hard disk sau disc drive.
 • Command+R: Prin acestă metodă pornești direct in modul Recovery mode. Dacă ai probleme cu hard disk-ul, OS X Recovery îți permite să îți restaurezi Mac-ul de pe o copie de rezervă, să verifici și să repari hard disk-ul, să verifici conexiunea la internet, sau să reinstalezi OS X.
 • Command+Option+R: Acest mod pornește o versiune de internet a modului Recovery mode, care funcționează la fel ca modul Recovery mode, doar că este online.
 • Command+Option+P+R: Acesta resetează NVRAM-ul. NVRAM-ul stochează informații legate de volumul difuzoarelor, rezoluția ecranului, de selecția partiției sau a hard disk-ului de pornire, și mai nou și informații despre kernel panic. Dacă aveți probleme cu sunetul sau partea video, este o idee foarte bună să încercați mai întâi să resetați NVRAM înainte de a vă panica.
 • Command+S: Combinația această vă ajută să porniți în modul single-user mode. Această lucru este adresat în mod obișnuit developerilor și IT-iștilor ca un mod de a remedia problemele de pornire, și practic te duce direct într-o linie de comandă de unde poți rula teste fără a-ți face griji de GUI în OS X.
 • Command+V: Pornește în modul verbose mode. Modul Verbose mode este similar cu modul single-user mode dar este mai mult o metodă de a vedea ce face un computer pentru a te ajuta să rezolvi o problemă.
 • T: Pornește Mac-ul tău în modul target disk mode. Aceasta este o metodă utilă pentru a partaja(share) fișiere între două Mac-uri când unul dintre ele este stricat sau nu funcționează display-ul.
 • Eject button, F12, mouse button, sau trackpad button: Forțează scoaterea unui CD sau DVD din unitatea optică.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă