Toate Combinatiile Speciale de Taste care Schimba Modul de Pornire al Mac-ului

Ultimele Articole

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Aplicația Zoom pe iPhone Nu Funcționează? Aici Găsiți Rezolvarea (Valabil și pentru iPad)

Ați nimerit la fix pentru că în acest articol vă vom explica cum să rezolvați problema atunci când aplicația Zoom pe iPhone sau iPad nu funcționează!

Merită Să Cumperi iPhone SE 2?

Credem că după ce vei citit toată aceasta analiză vei realiza că se merită să cumperi iPhone SE 2 fiind o variantă extraordinară de iPhone.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Toate Combinatiile Speciale de Taste care Schimba Modul de Pornire al Mac-ului

Sunetul ce se aude imediat după pornirea unui Mac, ne semnalează că totul este în regulă, dar uneori lucrurile pot merge prost și trebuie să porniți Mac-ul în cu totul alt mod decât cel normal. Mac-urile au mai multe opțiuni de boot-are și toate pot fi folosite printr-o combinație de taste menținute apăsate.

Pentru a boot-a într-unul din aceste moduri, apăsați și mențineți apăsat o tastă sau o combinație de taste imediat după pornirea Mac-ului. Mențineți-le apăsate până cănd Mac-ul boot-ează în modul dorit de voi.

Sa vedem care sunt aceste combinatii de taste si pentru ce le putem folosi:

 • Shift: Prin menținerea tastei Shift apăsate, Mac-ul intră în modul safe mode Acest lucru te ajută atunci când vrei să rezolvi o problemă, pentru că acest mod încarcă doar extensiile minime de kernel necesare la boot-are, apoi puteți dezactiva fonturile instalate de utilizator, cache-urile de font, cache-urile de kernel și alte cache-uri și fișiere de sistem. Modul safe mode rulează automat un sistem de verificare a fișierelor, care ar trebui să ajute la rezolvarea problemelor.
 • Option(Alt,⌥): Această tastă menținută apăsată la boot-are încarcă startup manager de unde vă puteți alege între diferite hard disk-uri sau disc drive-uri de unde doriți să porniți sistemul(de exemplu: dacă aveți instalat pe o partiție din Mac, Windows, așa puteți alege să boot-ați în Windows). Dacă doriți să boot-ați de pe un hard disk diferit decât cel primar, sau boot-ați în Boot Camp, aceasta este tasta pe care trebuie să o apăsați.
 • C: Boot-ați de pe un CD, DVD sau USB boot-abil. Această comandă este utilă atunci când instalați un nou sistem de operare.
 • sau Option+D: Aceasta pornește Apple Hardware Test pe Mac-urile din 2013 sau Apple Diagnostics pe Mac-urile mai noi. Ambele sunt menite să ajute la remedierea problemelor de hardware.
 • sau Option+N: Pornește de la un Netboot server. Majoritate utilizatorilor medii de Mac nu vor fi nevoiți să foloseacă niciodată această metodă, ea fiind menită pentru a rula OS X de pe o rețea și nu de pe un hard disk sau disc drive.
 • Command+R: Prin acestă metodă pornești direct in modul Recovery mode. Dacă ai probleme cu hard disk-ul, OS X Recovery îți permite să îți restaurezi Mac-ul de pe o copie de rezervă, să verifici și să repari hard disk-ul, să verifici conexiunea la internet, sau să reinstalezi OS X.
 • Command+Option+R: Acest mod pornește o versiune de internet a modului Recovery mode, care funcționează la fel ca modul Recovery mode, doar că este online.
 • Command+Option+P+R: Acesta resetează NVRAM-ul. NVRAM-ul stochează informații legate de volumul difuzoarelor, rezoluția ecranului, de selecția partiției sau a hard disk-ului de pornire, și mai nou și informații despre kernel panic. Dacă aveți probleme cu sunetul sau partea video, este o idee foarte bună să încercați mai întâi să resetați NVRAM înainte de a vă panica.
 • Command+S: Combinația această vă ajută să porniți în modul single-user mode. Această lucru este adresat în mod obișnuit developerilor și IT-iștilor ca un mod de a remedia problemele de pornire, și practic te duce direct într-o linie de comandă de unde poți rula teste fără a-ți face griji de GUI în OS X.
 • Command+V: Pornește în modul verbose mode. Modul Verbose mode este similar cu modul single-user mode dar este mai mult o metodă de a vedea ce face un computer pentru a te ajuta să rezolvi o problemă.
 • T: Pornește Mac-ul tău în modul target disk mode. Aceasta este o metodă utilă pentru a partaja(share) fișiere între două Mac-uri când unul dintre ele este stricat sau nu funcționează display-ul.
 • Eject button, F12, mouse button, sau trackpad button: Forțează scoaterea unui CD sau DVD din unitatea optică.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen

Pe Aceeași Temă