Review: Endura FS260-PRO Bibsorts – pantaloni șosea cu bretele

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Review: Endura FS260-PRO Bibsorts – pantaloni șosea cu bretele

După ce o bucată bună de timp am purtat echipament cumpărat din second hand sau de pe AliExpress am decis că este timpul să cheltuiesc o sumă mai mare de bani pe un echipament de calitate pentru a mă putea convinge singur dacă se merită sau nu să cheltuiești suficiente sute de lei pentru a avea un confort sporit în turele mai lungi cu bicicleta, ture în care stai peste 3-4 ore în șa.

- Advertisement -

Bugetul alocat pentru o pereche de pantaloni, bib shorts, a fost de 80-100 Euro, iar după ce m-am hotărât la această sumă am început să caut în primăvara ce a trecut o pereche de pantaloni pentru șosea pe care să îi port cu plăcere și să nu regret suma de bani cheltuită. După nenumărate căutări pe internet, citind tot felul de păreri pe forumuri și site-uri de specialitate, am ajuns să aleg Endura FS260-PRO. Nu am găsit aproape de loc informații despre echipamentul de bicicletă pe site-urile de specialitate din România, iar acest lucru m-a făcut să scriu aceste rânduri pentru cei ce doresc o pereche de pantaloni de șosea de calitate, dar care nu știu ce să aleagă sau le este frică să riște cheltuind o sumă mai mare de bani.

Compania Endura Limited

Endura este o companie fondată în 1993 în Scoția și produce echipament pentru ciclism în colaborare cu cei mai cunoscuți producători de Lycra din Italia, reușind să creeze produse de calitate la prețuri atractive. Endura produce echipamente pentru ciclismul de șosea, triathlon și mtb, îmbrăcând una dintre cele mai cunoscute echipe de cliclism din circuitul World Tour, Movistar Team.

Endura FS260-PRO Bibshorts – pantaloni șosea cu bretele

Echipamentul de calitate pentru ciclism se găsește destul de greu în magazinele de la noi, sau dacă se găsește nu prea ai de unde alege pentru că sunt doar câțiva producători care au reușit să își facă simțită prezența pe piața din România și de cele mai multe ori prețurile practicate de magazinele ce le vând produsele sunt exagerate. Din această cauză am decis să mă orientez câtre magazinele online de afară care au prețuri mult mai atractive, de foarte multe ori au oferte și reduceri reale, iar majoritatea dintre ele trimit gratuit sau contra unei sume derizorii și în România. Așa am reușit să intru în posesia acestor pantaloni de șosea Endura FS260-PRO (99,99€) undeva spre sfărșitul lunii Aprilie, chiar înainte de a începe efectiv sezonul de pedalat. De atunci și până la data când scriu aceste rânduri am folosit pantalonii timp de aproximativ 1500 km sau peste 50 ore de pedalat.

Review: Endura FS260-PRO Bibsorts - pantaloni șosea cu bretele

Endura FS260-PRO sunt pantaloni care se potrivesc și se mulează extrem de bine pe corpul ciclistului dacă este aleasă mărimea corectă în funcție de tabelul de mărimi pus la dispoziție de producător pe orice site ce vinde echipament Endura sau disponibil direct pe site-ul companiei. Pantalonii sunt foarte ușori și se vede de la prima atingere că sunt un produs de calitate și rezistenți. Materialul lycra din care sunt construiți Endura FS260-PRO se simte foarte bine pe piele, este respirabil, se usucă foarte repede și se întinde foarte bine, fiind extrem de flexibil în diferitele situații apărute în timpul unei ture.

Pantalonii cântăresc doar 200g și folosesc un pad(bazon) din seria 600 (4+ ore) care îți oferă o ventilație impresionantă și un confort desăvârșit chiar și în cele mai lungi și dure ture. Endura folosește mai multe tipuri de pad-uri pentru fiecare categorie de pantaloni de șosea vândută, pad-urile fiind împărțițe în serii de la 200 care semnifică un confort mai scăzut fiind recomandați în ture mai scurte de aproximativ o oră și până la 1000 care înseamnă cel mai înalt nivel de calitate, spumă și tehnolgie pentru un confort maxim în cele mai dure condiții de pedalat.

- Advertisement -

Review: Endura FS260-PRO Bibsorts - pantaloni șosea cu bretele
Pad-ul(bazonul) seria 600 Endura – recomandat în turele de peste 4 ore

Pe toată perioada în care am folosit pantalonii nu am observat diferențe de temperatură între diferitele tipuri de țesuturi folosite pe Endura FS260-PRO, indierent că afară a fost extrem de cald, a bătut vântul sau am fost ud în urma unei ploi torențiale. Pantalonii sunt dotați cu o porțiune de lycra cu inserții dintr-un material cauciucat(silicon) și foarte aderent pentru coapsă, lucru ce face ca pantalonul să stea fix acolo unde a fost poziționat de către ciclist. Deși rămâne urmă pe picior după dezbrăcare în aceea zonă, nu există nici un disconfort pe toată perioada în care au fost purtați și nici nu dau senzația unei coapse urât mirositoare, chiar dacă s-a transpirat excesiv. Pantalonii s-au simțit extrem de confortabili indiferent că afară au fost 34 grade sau temperatura a fost de doar 15 grade, iar din acest motiv nu trebuie să te temi că ai ales un echipament greșit într-o tură mai lungă cu schimbări de vreme și temperatură. Singura parte care se încălzește mai tare este una mică, din spate, mai ales atunci când efortul depus pe o cățărare mai lungă este intens, acest loc fiind acoperit de jerseu(tricou) și este aerisit mai greu de cât celelalte zone ale echipamentului.

Porțiunea de lycra cu inserții din silicon pentru o fixare perfectă pe coapsă

Pantalonii Endura FS260-PRO sunt în cea mai mare parte negrii, indiferent de combinația de culori aleasă la cumpărare, iar în mod normal negrul atrage și absoarbe căldura. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul Endura FS260-PRO deoarece există o tehnologie introdusă în materialul Lycra ce poartă numele de ‘Coldblack’, care practic blochează reflexia solară și protejează împotriva razelor UV având un indice UPF30+.

Review: Endura FS260-PRO Bibsorts - pantaloni șosea cu bretele

Am folosit pantalonii Endura FS260-PRO chiar și o săptămână întreagă pentru a putea observa posibilele mirosuri acumulate pe parcursul mai multor ture cu diferite intensități și pot spune că pantalonii pot fi purtați fără probleme mai multe zile la rând. Totodată, acumulând peste 300 km într-o săptămână de pedalat cu Endura FS260-PRO nu am avut niciodată grija durerii în zona fundului și niciodată nu am fost iritat în zona inghinală, dovedindu-se demni de cele specificate de producător în ceea ce privește pad-ul(bazonul) dezvoltat pentru perioadele lungi petrecute în șa. Nu același lucru poți să spui despre pantalonii de proastă calitate sau despre cei mai vechi care au avut burete sau alte feluri de materiale în zona pad-ului.

Pe tot parcursul acestor două luni în care am folosit intens Endura FS260-PRO pot spune că sunt o alegere grozavă atât pentru zilele călduroase de care am avut parte până în prezent, cât și în cele mai răcoroase și umede ture pe care le poți întâlni pe parcursul unui întreg sezon.

După zeci de spălări pad-ul se prezintă impecabil, la fel și materialul, singurul defect sesizat este dezlipirea pe alocuri a logo-ului Endura aflat în partea din spate. Scrisul de pe ambele picioare și logo-ul de pe spate este cauciucat și este aplicat peste material, fiind expus frecării cu alte haine din mașina de spălat, iar pentru a fi protejat mai bine vă recomand să spălați întotdeauna pantalonii întorși pe dos și nu la temperaturi mai mari de 30 grade cu toate că producătorul recomandă maxim 40.

Concluzie

Endura FS260-PRO sunt confortabili, foarte bine realizați și se comportă extrem de bine în orice condiție, iar datorită unui pad(bazon) de calitate uiți că te aflii de 5 ore pe pe bicicletă și mai ai încă de pedalat până să ajungi acasă.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă