Recuperare Date: Leawo iOS Data Recovery Review

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Recuperare Date: Leawo iOS Data Recovery Review

Ai șters vreodată o fotografie din iPhone și nu trebuia, sau poate ai pierdut câteva mesaje sau notițe importante? Ai pierdut totul din telefon și nu ști cum să recuperezi datele pentru că nu ai făcut un backup pe iCloud sau iTunes? Există acum o soluție care poate să te scoată din această încurcătură.

- Advertisement -

Se numește Leawo iOS Data Recovery și este un program dezvoltat pentru a recupera datele pierdute din dispozitivul tău iOS. Programul este foarte ușor de folosit și chiar dă rezultate, dar pentru asta va trebui să detaliem puțin toate plusurile și minusurile acestuia.

Istalare & Interfata

Recuperare Date: Leawo iOS Data Recovery Review

Atunci când l-am instalat pentru prima data pe Mac, pot spune cu mâna pe inimă că am fost foarte sceptic. Trebuia să recuperez câteva poze dintr-un back-up mai vechi al unei prietene foarte bune, backup pe care îl aveam din fericire pe Mac-ul meu. În acest bakup erau câteva poze foarte importante pe care le pierduse o dată cu iPad-ul și nu le avea salvate nicăieri. Problema era că nu mai era utilizator de iOS și nu puteam să îi restaurez acel bakup pe alt dispozitv. Atunci am descoperit Leawo iOS Data Recovery și am zis să încerc.

Programul s-a intalat foarte ușor fiind compatibil cu versiunea mea de OS X (10.11.6), El Capitan, fiind de altfel compatibil și cu ultimele versiuni de Windows.

Recuperare Date: Leawo iOS Data Recovery Review

Interfața este foarte curată și foarte simplă. Nu există o grămadă de meniuri sau opțiuni pe care să le bifezi sau nu ca să obții cea ce vrei, lucru care face ca Leawo iSO Data Recovery să poată fi folosit și de cei care au mai puțină experiență în folosirea unui computer. Cât despre modelele de iPhone și iPad compatibile cu acest program, pot să vă spun că sunt aproape toate. iPhone-uri de la 3GS și până la 6s sau SE, iar iPad de la Pro la iPad 1 și chiar iPod touch. Dacă conectezi un dispozitiv iOS la program, automat acesta îl detectează și știe toate datele despre el, la fel ca și iTunes. Nu a recunoscut însă iPhone 7-le meu și cel mai porobabil nici iPhone 7 Plus, și nu este deocamdată compatibil cu ultima versiune a sistemului de operare iSO 10.x, cel puțin nu în această versiune de progam.

Date Recuperate Usor

După instalare, până să conectezi un dispozitiv iOS la program, Leawo iSO Data Recovery îți oferă posibilitatea de a salva fișierele pierdute din trei categorii diferite. Acestea sunt, direct de pe dispozitivul iOS, dintr-un backup mai vechi făcut cu iTunes și rămas în computer sau dintr-un cont de iCloud.

leawo-ios-data-recovery-review-03

- Advertisement -

Luăm exemplul unui backup mai vechi despre care spuneam la început. Selectezi Recover from iTunes Backup și automat vor fi afișate pe ecran toate backup-urile pe care le ai în computer, fiind evidențiate de data și ora la care au fost făcute, dar și de numele dispozitivului și tipul (iPhone sau iPad). Selectezi fișierul dorit din listă și activezi butonul Scan. Automat apar toate informațiile despre dispozitiv în partea dreaptă a ferestrei programului și toate datele pe care Leawo iSO Data Recovery le scanează în partea stângă a ferestrei. La finalul scanării sunt activate toate acele câmpuri pe care Leawo iSO Data Recovery le-a identificat și recuperat într-un mod virtual — putem vedea fotografiile, videoclipurile, notele, istoricul apelurilor (după caz), mesajele, notițele și chiar adresele web deschise în Safari la momentul respectiv — așteptând ca datele dorite să fie selectate și apoi prin apăsarea butonului Recover acestea să fie recuperate cu succes. Scanarea prorpiu-zisă durează câteva minute, în funcție de cât de multe fișiere sunt în acel backup sau cât de multe fișiere sunt în dispozitivul conectat pentru a fi scanat.

Fișierele dorite au fost recuperate cu succes din backup-ul respectiv și toată lumea a fost mulțumită.

După această reușită am zis că totuși să supun programul și la un altfel de test, cel prin care echipa din spatele Leawo iSO Data Recovery susție că programul poate recupera și datele șterse dintr-un dispozitiv. Dintr-un backup am văzut că poate, foarte ușor, dar să vedem cum se descurcă în acest caz.

Am șters câteva notițe din iPad-ul meu și apoi am dat o scanare completă cu Leawo iSO Data Recovery, automat toate fișierele care pe iPad nu îmi mai apăreau, Leawo iSO Data Recovery le-a indentificat și am putut să le recuperez foarte ușor. iPad-ul are instalată versiunea de iOS 9.0.2 și pot să vă spun că programul are în momentul de față o limitare. Nu poate indentifica pozele și alte câteva fișiere deoarece compatibilitatea full pe care echia Leawo iSO Data Recovery o oferă în momentul de față este doar pentru iSO 8.x. Oricum, partea de media (poze, videoclupuri) este acum salvată de Apple de la iOS 9.x în sus, deoarece toate fișierele șterse intră în prima fază într-un coș de gunoi care le reține acolo timp de 40 de zile, după care se șterg automat. Deci aici un plus pentru Apple și un minus pentru Leawo iSO Data Recovery care nu are actualizată compatibilitatea cu ultimele versiuni iOS.

Ce ar mai trebui menționat, este faptul că toate fișierele recuperate pot doar fi salvate pe computer și abia după aia urcate cu iTunes pe iPhone sau iPad, nefiind nici o posibilitate de a fi recuperate direct pe iPhone sau iPad. Aici probabil că intervine limitarea sistemului de operare iSO în ceea ce privește accesul altor aplicații third-party la codul sursă al iOS, dar această limitare a programului nu este la fel de importantă ca cea a compatibilității cu ultimele versiuni de iOS.

Restaurarea de pe un Backup iCloud este în principiu același proces ca cel din iTunes Backup.

Cel mai mare minus Leawo iSO Data Recovery rămâne însă prețul. În momentul de față programul costă 59,95 dolari, ceea ce este foarte mult pentru majoritatea dintre noi. Există opțiunea de free trial, care ați putea crede că o să vă ajute cel puțin odată într-o situație dificilă. Nu este așa, imediat după instalare programul vă va cere codul de cumpărare înainte de a putea face cel puțin o scanare completă. Practic, versiunea free trial vă permite doar să vedeți cum arată acest program fără ca măcar să îl puteți testa. Ar putea fi conceput astfel în cât să vedem ce fișiere am putea recupera în cazul în care am cumpăra programul, nepermițând recuperarea lor până nu dispunem de o versiune full.

Concluzie

Leawo iOS Data Recovery este un program excelent pentru recuperarea datelor pierdute de pe un iPhone, iPad sau iPod Touch. Este comptaibil cu ultimele versiuni de Windows și OS X, este foarte ușor de folosit, rapid și recuperează fără îndoială datele. Îi lipsește însă compatibilitatea full cu ultimele versiuni de iOS 9.x și iOS 10.x și este destul de scump, fără nici o posibilitate de testare inițială a programului în versiunea free trial.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă