Polar M450 Review: Cel Mai Bun și Accesibil Ciclocomputer cu GPS și Centură pentru Puls

Ultimele Articole

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Aplicația Zoom pe iPhone Nu Funcționează? Aici Găsiți Rezolvarea (Valabil și pentru iPad)

Ați nimerit la fix pentru că în acest articol vă vom explica cum să rezolvați problema atunci când aplicația Zoom pe iPhone sau iPad nu funcționează!

Merită Să Cumperi iPhone SE 2?

Credem că după ce vei citit toată aceasta analiză vei realiza că se merită să cumperi iPhone SE 2 fiind o variantă extraordinară de iPhone.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Polar M450 Review: Cel Mai Bun și Accesibil Ciclocomputer cu GPS și Centură pentru Puls

Unul dintre primele gadget-uri pe care orice ciclist ar trebui să le achiziționeze imediat după bicicletă și echipament, este un ciclocomputer cu GPS. Acest tip de dispozitiv înregistrează cu ușurință traseul, dar poate afișa în timp real și alte date ca viteza, distanța sau altitudinea.

Cei mai mulți dintre cicliști optează pentru dispozitivele Garmin, ele fiind în momentul de față cele mai populare ciclocomputere cu GPS, iar cele mai noi modele au integrate funcții ca Live Segments pentru una dintre cele mai populare aplicații pentru acest sport, Strava.

În momentul în care eu am început să caut un ciclocomputer cu GPS, primele lucruri pe care le-am luat în calcul au fost să aibă posibilitatea de a conecta o centură pentru puls, să pot conecta senzori pentru viteză pentru o precizie mai bună și senzori de cadență, iar nu în ultimul rând, prețul. De aceea am ales Polar M450, un produs pe care l-am considerat perfect din toate punctele de vedere pentru ceea ce eu căutam. Și s-a dovedit o alegere bună.

Prețul pentru Polar M450 cu centură pentru puls se învârte în jurul sumei de 900 lei, iar pentru acești bani primești suficente caracteristici care de obicei sunt disponibile pe ciclocomputere care costă cel puțin dublu.

Pentru oricine dorește un ciclocomputer cu GPS, centură de puls și un preț bun, Polar M450 pot spune că nu are concurent.

Ce oferă Polar M450

Dacă până în acest moment nu ați folosit un ciclocomputer cu GPS, gândiți-vă la el ca la o brățară fitness compactă pentru bicicleta voastră. GPS-ul înregistrează toate traseele și ieșirile cu bicicleta și este special conceput pentru plimbările, întrecerile sau antrenamentele făcute cu bicicleta.

Polar M450 Review: Cel Mai Bun și Accesibil Ciclocomputer cu GPS și Centură pentru Puls

Polar M450 se adresează în special cicilștilor la început de drum ce sunt interesați de un dispozitiv cu GPS, pentru a-și monitoriza mai bine valorile de bază, ca timpul, ruta, distanța și viteza. Ciclocomputerul poate fi împerecheat cu senzori externi pentru o măsurare și mai exactă și mai amănunțită. Senzorii se conectează prin tehnologia Bluetooth (pot fi conectați și cu alte aplicații de pe telefon) și includ, centură pentru puls (peste piept), senzor pentru viteză, senzor pentru cadență și power metre.

polar-flow-aplicatie-web-01

Ciclocomputerul este unul foarte mic ca dimensiuni, având doar 50 de grame și un ecran monocrom de 128×128 pixeli. Ați putea spune că este un dispozitv vechi, fără ecran color și chiar urât, dar vă pot contrazice. Este un dipozitiv mic, dar suficient de mare în cât să ofere suficiente informații o dată, iar ecranul monocrom are două avantaje majore: în primul rând că are un consum redus de energie, iar în al doilea rând că poate fi urmărit fără probleme și în condițiile de lumină puternică, ca de exemplu în zilele însorite de vară. Seara este luminat de o lumină interioară albă, puternică. În mod normal Polar M450 are cinci ecrane diferite pe care sunt afișate informațiile, dar acestea pot fi customizate după bunul plac și pot fi adăugate mai multe astfel de ecrane. Fiecare ecran dispune de patru rânduri pe care pot fi afișate patru informații diferite, ca de exemplu, viteza, pulsul, cadența și distanța. Ciclocomputerul are inclus și un LED cu lumină albă în față pentru siguranță, care se va porni automat atunci când se face întuneric. Lumina poate fi programată să clipească la viteze diferite sau poate să rămână în permanență aprinsă. Este suficientă încât să fii văzut de participanții la trafic și chiar și pentru a ilumina cât de cât drumul, dar nu vă bazați pe acest LED ca pe o lanterna adevărată.

polar-m450-03

Polar M450 mai include și alte caracteristici ca altimetru barometric pentru măsurarea altitudinii, auto-pause pentru când vă opriți din pedalat și este rezistent la apă pentru când pedalați prin ploaie. Ciclocomputerul are sub carcasă o baterie de 385mAh care rezistă aproximativ 16 ore cu GPS-ul activat, ceea ce este foarte bine. Pot să spun că la 4 ieșiri pe săptămână cât pedalam vara, media fiind de 3 ore pe tură, nu am reușit niciodată să rămân fără baterie la finalul săptămânii. Acesta se încarcă prin micro-USB la un computer sau printr-un dock de telefon.

polar-m450-02

Polar oferă gratuit aplicația Polar Flow pentru iOS și Android, care vă permite să vizualizați mult mai ușor toate informațiile despre antrenamentul efectuat, dar nu include o sincronizare automată. După fiecare antrenament trebuie să porniți Bluetooth-ul pe smartphone și să deschideți aplicația de pe smartphone, iar apoi să sincronizați ciclocomputerul apăsând și menținând apăsat butonul back al acestuia. Este întradevăr un proces în plus care durează câteva minute în funcție de cât de lung a fost antrenamentul sau plimbare cu bicicleta, dar nu o chestie cu care să nu poți trăi. M450 dispune și de o memorie internă care poate stoca până la 35 de ore de activitate până când să fie necesară sincronizarea cu smartphone-ul. Chiar dacă nu sincronizați ciclocomputerul cu smartphone-ul după fiecare tură, o puteți face oricând, informațiile rămânând salvate.

polar-flow-aplicatie-web-02

Polar Flow oferă și opțiunea de a sincroniza datele cu Strava, acest proces făcându-se imediat după ce antrenamentul a fost încărcat din ciclocomputer în smartphone.

Ce îi lipsește lui Polar M450

Polar M450 are o grămadă de caracteristici, dar există câteva minusuri. Nu include suport pentru ANT+ și nici GLONASS (echivalentul Rusesc al GPS).

ANT+ este o tehnologie wireless pentru conectare, similară cu Bluetooth, folosită pentru împerecherea accesoriilor ca centurile pentru puls, power metrele și senzorii pentru viteză și cadență. În lumea accesoriilor pentru bicicletă și nu numai, majoritatea dispozitivelor folosesc tehnologia ANT+. Multe companii însă, au început să ofere senzori cu ambele tehnologii incluse, Bluetooth și ANT+, dar există și unele accesorii care folosesc doar tehnologia ANT+ pe care nu veți putea să o conectați la Polar M450.

Nici GLONASS nu este inclus, conexiune ce ar putea fi utilă prin faptul că oferă acces la 24 de sateliți suplimentari care îmbunătățesc acuratețea monitorizării și a acoperirii. Totuși trebuie ținut cont de faptul că M450 se descurcă excelentr și fără GLONASS. Semnalul GPS este recepționat foarte repede și a fost precis în toate turele făcute de mine. Am folosit Polar M450 doar pe cursieră, dar locuind într-o zonă plină de păduri și dealuri, multe dintre traseele străbătute au fost împânzite de arbori sau au fost prin văi care de cele mai multe ori sunt lipsite de semnal la telefon. În tot acest timp semnalul GPS de pe Polar M450 nu a fost pierdut aproape niciodată.

M450 nu afișează notificări de la telefon și nu oferă direcționare turn-by-turn sau capacitatea de a importa un traseu, lucru ce poate fi întâlnit pe cele mai sofisticate și scumpe ciclocomputere.

Concluzie

Polar M450 Review: Cel Mai Bun și Accesibil Ciclocomputer cu GPS și Centură pentru Puls

Dacă pedalați de obicei pentru recreere sau pentru navetă cel mai bine ar fi să folosiți smartphone-ul împreună cu aplicații gen Strava sau MapMyRide pentru monitorizare. Dacă dispuneți de un ceas sau brățară de la Garmin sau de la orice alt producător care are abilități de monitorizare a pedalatului nu prea merită să investiți într-un ciclocomputer cu GPS.

Dacă însă pedalatul înseamnă mai mult decât navetă și recreere, folosirea unui dispozitiv montat special pe bicicletă vă poate ajuta foarte mult în obținerea unei performanțe mai bune. Polar M450 este un dispozitiv extraordinar care oferă informații suficiente despre traseu în timp real, ca gradul de înclinare a pantei, câți metri ați urcat sau coborât, câți kilometri ați parcurs, viteza, viteza medie, pulsul dacă folosiți o centură pentru puls, cadența (cu senzori atașați la bicicletă) și chiar puterea cu care pedalați dacă aveți nevoie de aceste informații.

Un dispozitiv complet la un preț mult sub concureță.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen

Pe Aceeași Temă