Noul MacBook Pro 16-inci de la Apple

Ultimele Articole

Cele Mai Bune Aplicații Gratuite iPhone pentru Munca Casnică Dedicate Copiilor și Întregii Familii

Tocmai din acest motiv am făcut această listă cu cele mai bune aplicații gratuite iPhone pentru munca casnică dedicată copiilor și chiar întregii familii.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Comparație Polar Grit X vs. Garmin Fenix 6 vs. Suunto 9 Baro

O comparație între cele mai cunoscute branduri și cele mai bune ceasuri fitness din lume Polar Grit X, Garmin Fenix 6 și Suunto 9 Baro

Cum să Blocați Accesul la Anumite Website-uri pe iPhone sau iPad

Dacă doriți să blocați accesul la anumite website-uri de pe un iPhone sau iPad trebuie să știți că acest lucru se face foarte simplu.
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Noul MacBook Pro 16-inci de la Apple

Astăzi este o zi importantă în ceea ce privește computerele portabile Apple, mai exact linia MacBook Pro, pentru că începând de astăzi noul MacBook Pro 2019 poate fi precomandat de la Apple.

- Advertisement -

Noul MacBook Pro 2019 16-inci lansat astăzi înlocuiește vechea linie de MacBook Pro-uri 15-inci. Noul model seamănă cu modele Touch Bar pe care Apple le produce încă din 2016, doar că este puțin mai mare și mai greu, ecranul este mai mare datorită ramei mult redusă, iar difuzoarele și tastatura au acum un nou design. MacBook Pro 16-inci vine cu o grafică mult mai rapidă și aduce noi opțiuni de configurare, cum ar fi 64GB RAM și SSD-uri cu o capacitate extinsă.

Acest MacBook Pro 16-inci înlocuiește în totalitate linia Apple de 15-inci. Ecranul dispune de o densitate de pixeli de 226ppi la o rezoluție de 3.072 x 1.920—adică puțin mai mare față de rezoluția de 2.880 x 1.880 și 220 ppi de pe MacBook Pro 15-inci. Apple spune că editorii video vor avea posibilitatea să își ajusteze rata de refresh a ecranului în funcție de conținutul la care lucrează pentru o portivire perfectă.

MacBook Pro 16-inci măsoară 1,62cm x 35,79cm x 24,59cm și cântărește 2 kilograme.

Tastatura

Ulitmele modele de laptopuri Mac au utilizat în tastatura lor un mecanism numit fluture, mulți utilizatori adorând experiența de dactilografiere oferită de acest tip de mecanism. Din păcate însă, foarte mulți utilizatori au întâmpinat probleme legate de această tastaură și mulți dintre aceștia au beneficiat de programul Apple pentru repararea sau înlocuirea tastaturii de mai multe ori. Apple promite că acest lucru se va schimba, pentru că noul MacBook Pro 16-inci vine cu o tastatură complet nouă.

Apple numește noua tastatură Magic Keyboard și spune că s-a inspirat din tastaura ce vine cu iMac Pro.

Tastatura Magic Keyboard pe noul MacBook Pro 16-inci

Noua tastatură aduce și butonul fizic Escape—lucru cerut de foarte mulți programatori încă de la începutul producției de MacBook Pro cu Touch Bar în 2016. Touch Bar-ul este disponibil și pe MacBook Pro 16-inci, dar este evident mai mic, făcând loc tastei Escape și scanner-ului Touch ID—similar cu ceea ce am putut vedea pe ultima linie de MacBook Air.

Există, deasemenea, și o porțiune semnificativ mai mare între tastele fizice numerice și Touch Bar pentru a se reduce apăsarea accidentală pe bară, iar tastele săgeți au fost redesenate. Tastele sunt ridicate puțin mai mult deasupra șasiului, folosind un mecanism nou foarfecă, iar fiecare tastă dispune de o cursă de 1mm, făcând tastarea mult mai stabilă.

Componente Interne

- Advertisement -

Așa cum se obișnuiește cu orice actualizare hardware, noul MacBook Pro 16-inci este mai rapid. Opțiunile de configurare oferă procesoare Intel din generația a 9-a, cu 6-core sau 8-core, Core i7 sau Core i9. Configurația de top a procesorului ajunge până la 5GHz în Turbo Boost.

Grafică

MacBook Pro 16-inci poate fi configurat cu noul AMD Radeon Pro M5500, realizat într-un proces de 7nm și asociat cu 4GB sau 8GB memorie video GDDR6. În varianta inferioară, MacBook Pro 16-inci poate fi configurat cu AMD Radeon Pro M5300.

Apple susține că echiparea Radeon Pro 5500 cu 4GB va livra performanțe video de până la 2,1 ori mai mari în comparație cu Radeon Pro 560X, iar Radeon Pro M5500 cu 8GB va atinge cu până la 80% mai mult în comparație cu Radeon Pro Vega 20—ambele configurații sunt disponibile pe linia MacBook Pro 15-inci de anul trecut.

Câștigul efectiv va fi atunci când se vor utiliza aplicații ce cresc necesarul de memorie video, iar aici memoria video GDDR6 are o lățime de bandă de 189GB/s. MacBook Pro 16-inci dispune și de o grafică integrată Intel UHD Graphics 630 care va fi comutată automat autunci când nu este necesar mai mult, maximizând astfel autonomia bateriei.

Gestionarea Termică

Starea termică și locația ventilatorului pe noul MacBook Pro 16-inci

Așa cum am putut observa pe modelele MacBook Pro din ultimii ani, gestionarea termică a fost o problemă cu care Apple s-a confruntat frecvent. Odată cu noua linie MacBook Pro 16-inci Apple declară ca acest lucru s-a schimbat pentru că a modificat întreaga arhitectură termală. Îmbunătățind design-ul ventilatorului fluxul de aer crește cu 28%, iar suprafața radiatorului a crescut cu 35%, în timp ce zgomotul produs rămâne la fel cu modelul 15-inci anterior.

Alte Specificații

Memoria este acum mai rapidă, 2666Mhz (comparat cu 2400Mhz) și poate fi configurată până la 64GB. Totodată, spațiul de stocare poate fi configurat până la 8TB SSD.

Apple a făcut modificări semnificative la sistemul de difuzoare și la microfoane. Are acum un sistem Dolby Atmos-ready, un sistem de șase difuzoare cu force-canceling woofers, plus un sistem de 3 microfoane gata să concureze cu microfoanele entry-level podcast.

Baterie mai mare pe noul MacBook Pro 16-inci

În ceea ce privește autonomia, Apple a îmbunătățit capacitatea bateriei de la 83,6Wh la 100Wh și promite 11 ore de Web browsing wireless sau redare conținut video (cu o oră mai mult în comparație cu modelul 15-inci) și până la 30 de zile în standby. Ținând cont că MacBook Pro 16-inci dispune de mai multă putere, utilizează și un încărcător nou, de 96W.

Legat de porturile de conectare, nimic nu este schimbat: există un jack pentru căști și patru portui Thunderbolt. Deasemenea, touchpad-ul, camera și opțiunile de conectare wireless sunt neschimbate.

Prețurile pentru cele două configurații de bază rămân la fel ca la modele anterioare. Configurația de bază vine cu 512GB SSD la prețul de 2.399$(pretul în SUA), în timp ce configurația cu 1TB SSD ajunge a 2.799$—dublu spațiu de stocare la același preț. MacBook Pro 16-inci este disponibil pentru precomandă în Statele Unite și câteva țări din Europa începând de astăzi.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă