Noul Ceas pentru Alergat Polar M430, Mult Mai Bun la Fiecare Antrenament

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Noul Ceas pentru Alergat Polar M430, Mult Mai Bun la Fiecare Antrenament

Polar a anunțat noul său ceas fitness M430, un urmaș al clasicului M400 lansat în urmă cu trei ani de zile. Polar M430 vine cu mici îmbunătățiri pe parte de design și cu un software care deși nu pare să fie schimbat prea mult, ar trebui, ca împreună cu dispozitivul, să aducă schimbări majore în timpul antrenamentelor.

- Advertisement -

Aspectul general al lui M430 este aproape identic cu cel al predecesorului său, având același aspect de pătrat rotunjit, destul de voluminos, cu cinci butoane fizice pe laterale și cu o curea dintr-un silicon foarte moale și plăcut la atingere. Cureaua pare să fie cea mai schimbată parte a ceasului, fiind acum mult mai subțire, mai ușoară și cu mai multe găurele pentru o mai bună ventilație. Un aspect al curelei întâlnită și la Apple Watch Series 2 Nike+, pentru că aceste tipuri de curele fac ca pielea de pe încheietura mâinii să respire mai ușor și să elimine sudoarea mai repede.

Ceasul (modulul) propriu-zis este mai subțire cu 12mm și cântărește 51 grame. Polar susține că prin aceste mici modificări și cu ajutorul curelei îmbunătățite, M430 va scădea mișcarea pendulară care are loc în timpul alergării, iar dacă este purtat corect, ceasul nu se va mișca deloc pe încheietura mâinii.

Noul Ceas pentru Alergat Polar M430, Mult Mai Bun la Fiecare Antrenament

Polar M430 este la urma urmei un purtabil fitness ce dispune de un accelerometru îmbunătățit cu ajutorul căruia se va măsura mai exact distanța și ritumul de rulare atât pe traseele exterioare cât și în antrenamentele interioare desfășurate pe benzile de alergare. Majoritatea dispozitivelor de monitorizare fitness oferă informații exacte asupra ritmului și distanței parcurse doar în alergările exterioare, indiferent că au sa nu GPS încorporat. Acum, toți cei ce practică alergatul, profesionist sau amator, pot folosi M430 în orice condiție de antrenament.

Noul Ceas pentru Alergat Polar M430, Mult Mai Bun la Fiecare Antrenament

M430 dispune și de un senzor optic pentru puls cu șase LED-uri, același pe care Polar îl are integrat pe mai multe dintre produsele sale, inclusiv pe M600, dar cu îmbunătățiri aduse algoritmului ce interpretează datele monitorizate după bătăile inimii. Polar spune că algoritmul se bazează în special pe îmbunătățirea stabilității, pentru că majoritatea senzorilor optici pentru puls sunt instabili atunci când măsoară schimbările rapide de puls. Tom Flower de la Polar USA, spune că majoritatea purtabilelor fitness se confruntă cu aceeași problemă: “sunt prea lente pentru a putea prinde bătăile pe minut cele mai ridicate sau cele mai scăzute.” Prin noul algoritm, Polar face ca senzorul optic pentru puls de pe M430 să fie aproape la fel de stabil și precis ca noua centură pentru puls lansată de curând, H10.

Ceasul este un multi-sport watch (pot fi descărcate pe ceas selecții de exerciții de la Polar), iar compania știe că fiecare plan de antrenamet este diferit pentru fiecare utilizator în parte, de aceea, Polar M430 este compatibil cu alte centuri de piept pentru puls. Așadar, puteți conecta fără nici o problemă Polar H10 la dispozitiv, astfel că datele despre ritmul cardiac vor fi măsurate de ambele dispozitive, iar ceasul le va citi și le va scrie pentru a captura o imagine mai completă a ritmului cardiac din timpul unui antrenament intens.

M430 dispune de o baterie de 240mAh care ar trebui să reziste timp de o săptămână în condiții de utilizare normală, conform spuselor Polar. Din moment ce este un ceas pentru alergat, autonomia bateriei va fi decisă în funcție de cât de lungi sunt alergările ce includ și monitorizarea traseului prin GPS. Polar estimează că ceasul va funcționa cu GPS-ul pornit opt ore, pentru că GPS-ul va puncta traseul o dată la fiececare secundă. Ceasul dispune și de un mod low-power care ar trebui să extindă durata de viață a bateriei până la 30 de ore, pentru că prin acest mod, GPS-ul va puncta traseul o dată la un minut. Această frecvență de punctare a GPS-ului nu va afecta înregistrarea traseului parcurs pe care îl veți putea vedea la finalul alergării, dar va afecta informațiile ce vor fi afișate în timp real pe ceas (aceste informații GPS vor fi actualizate cu o rată de 1/secundă sau 1/minut în fucție de modul bateriei folosit).

- Advertisement -

La fel ca majoritatea dispozitivelor Polar și M430 se va folosi de aplicația Polar Flow la care se va conecta pentru a transfera întreaga activitate salvată. În plus față de antrenamentele normale, ceasul va monitoriza pașii zilnici, caloriile, distanța și somnul. M430 știe și notificări, iar prin conectarea cu smartphone-ul folosit zi de zi acesta va livra notificări pentru apelurile primite și pentru mesajele text. Toate programele Polar sunt disponibile pe M430, inclusiv caracteristica smart coaching, timpul estimativ pentru recuperare și Polar Running Index, care vă oferă un singur număr de scor post-antrenament pentru a vă informa cât de bine progresați spre atingerea unei ținte stabilite. De asemenea, suportă și programele de alergare Polar, care vă oferă antrenamente specifice pentru a atinge 5K, 10K sau alte distanțe. Programele nu doar că vă oferă antrenamente cardio, ci încorporează antrenamente de forță și alte exerciții în programul special conceput pentru voi, toate acestea fiind orientate spre a vă ajuta să alergați mult mai bine.

Polar M430 este un ceas pentru alergat, rezitent la apă, cu GPS, disponibil în culorile portocaliu, alb și gri, și costă 229 euro.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă