Nou Utilizator de Mac? Cum Să Faceți Click-dreapta pe Mac

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Dacă sunteți utilizatori de Mac de ceva vreme, atunci acest articol nu este pentru voi. Dar dacă sunteți un nou utilizator în familia Apple Mac, trecând de la un computer cu Windows, atunci este absolut necesar să citiți acest tutorial. De ce spun acest lucru? Pentru că unul dintre primele lucruri cu care vă veți confrunta atunci când porniți un Mac ca nou utilizator, este “cum să fac click-dreapta?” Pare o chestie banală, doar că există o diferența între un computer Windows și un Mac când vine vorba despre click-dreapta.

- Advertisement -

În funcție de ce tip de Mac utilizați, un MacBook cu trackpad sau un iMac cu Magic Mouse, există câteva modalități de a efectua click-dreapta pe Mac, iar în rândurile următoare vă voi arăta cum se face.

Click-dreapta cu trackpad

Dacă aveți în dotare un MacBook cu trackpad Multi-Touch sau doriți să utilizați un Magic Trackpad extern la iMac, atunci aveți nevoie de două degete cu care să apăsați sau să atingeți oriunde pe suprafața trackpad-ului pentru a activa click-dreapta.

Dacă sunteți mai conservatori și doriți ca click-dreapta să fie activ doar într-un colț al trackpad-ului, puteți schimba acest lucru foarte ușor.

Mergeți către pictograma Apple din bara de meniu (colțul stânga sus) sau în Dock și selectați System Preferences > Trackpad. Aici, în secțiunea Point & Clickveți vedea toate opțiunile disponibile.

Click-dreapta cu un Apple Magic Mouse

În cazul unui iMac veți avea în pachet un Magic Mouse, iar pentru a acționa click-dreapta este necesar să apăsați pe partea dreaptă a mouse-ului. Magic Mouse-ul nu dispune de nici un buton fizic, iar fiecare zonă este sensibilă cu un motiv bine întemeiat. Așadar asigurați-vă că atunci când doriți să faceți click-dreapta apăsați zona din dreapta a mouse-ului.

Și în cazul Magic Mouse-ului se pot schimba câteva setări dacă acest lucru este necesar. De exemplu, dacă sunteți stângaci și doriți ca click-dreapta să fie pe cealaltă parte a mouse-ului puteți să schimbați zona fără nici o problemă.

Mergeți către pictograma Apple din bara de meniu (colțul stânga sus) sau în Dock și selectați System Preferences > Mouse. Aici, în secțiunea Point & Clickveți vedea toate opțiunile disponibile.

- Advertisement -

Nou Utilizator de Mac? Cum Să Faceți Click-dreapta pe Mac

Click-dreapta cu ajutorul tastaturii

În cazul în care nu doriți să folosiți click-dreapta pe trackpad sau pe mouse, puteți oricând să utilizați scurtăturile tastaturii pentru a efectua click-dreapta.

Apăsați și mențineți apăsat butonul Control (Ctrl) și faceți click cu mouse-ul.

Dacă doriți să aflați mai multe comenzi și scurtături de la tastaură puteți ciți articolul nostru care vă ajută să treceți mai ușor de la Windows la Mac.


Când veți avea primul contact cu un Mac veți putea observa că sunt destul de multe lucruri cu care trebuie să vă obișnuiți trecând de la Windows. Click-dreapta este poate cel mai banal lucru pentru majoritatea oamenilor, dar este cu siguranță unul dintre acele lucruri care nu veți realiza că este diferit.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă