Muzică, plăți NFC, cartografiere încorporată și un nou senzor de puls(pulsoximetru) pe noua linie Fenix 5 Plus de la Garmin

Ultimele Articole

GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Muzică, plăți NFC, cartografiere încorporată și un nou senzor de puls(pulsoximetru) pe noua linie Fenix 5 Plus de la Garmin

Garmin își actualizează linia de ceasuri sportive Fenix și smartwatch-ului Vivioactive 3 aducând câteva caracterisitici interesante ce fac ca dispozitivele sa poată fi competitoare serioase ale lui Apple Watch—principalul concurent.

- Advertisement -

Linia Fenix, ce include Fenix 5S Plus, Fenix 5 Plus și Fenix 5X Plus beneficiază de caracteristici avansate de biometrie de care se vor bucura cel mai mult sportivii, dar și sistemul de plăți Garmin Pay și spațiu de stocare pentru muzică.

În paralel noul Vivoactive 3 Music, va include aceleași caracteristici ca și fratele său Vivoactive 3 (capabilități complete fitness, GPS și plăți prin NFC) lansat în toamna anului trecut, alături de un spațiu de stocare dedicat pentru muzică ce va putea memora aproximativ 500 de cântece.

După cum bine știm cu toții, familia Fenix reprezintă gama superioră a smartwatch-urilor Garmin, dar fără o popularitate prea mare în rândul doritorilor de smartwatch-uri. În ultimii ani Garmin a muncit din greu pentru a menține integritatea design-ului Fenix, încercând în același timp să îl transforme într-un dispozitiv mai ușor de purtat zi de zi. Noua linie Fenix 5 Plus se aseamănă foarte mult cu linia anterioară—conținând dispozitive mari sau mai voluminoase—doar că acum sunt mult mai ușoare.

Utiliztorii pot alege dintre modelele mai grele ce sunt realizate din oțel inoxidabil acoperite cu [tooltip href=”https://www.johndesmond.com/products-and-services/coloured-steel-pvd-coating/” target=”_blank” title=”Depunere fizică prin vapori. Îmbunătățește performanța oțelului inoxidabil prin creșterea rezistenței la uzură, zgârieturi și coroziune.”]PVD[/tooltip] sau dintre modelele foarte ușoare realizate din titan pentru toate cele trei modele Fenix 5 Plus. Acestea pot avea carcase de mărimi diferite ce cuprind: 42mm, 47mm și 51mm. Dintre aceste mărimi Garmin și-a pus accentul pe o modificare de design al variantei celei mai mici, de 42mm, aducând un ecran mai mare cu aproximativ 20 procente comparativ cu modelul anterior.

Muzică și Cartografiere

Garmin a programat câteva caracteristici importante în toate cele trei modele Fenix 5 Plus, și aici vorbim despre Garmin Pay, spațiu de stocare pentru muzică și cartografiere și hărți încorporate. Sistemul de plăți contactless a început să prindă contur pe tot mai multe dintre dispozitviele Garmin de la lansarea lui în 2017, în timp ce spațiul de stocare pentru muzică devine o actualizare mult mai recentă, fiind lansat pentru prima dată împreună cu ceasul Forerunner 645 Music.

La fel ca și Vivoactive 3 Music, toate cele trei modele Fenix 5 Plus pot stoca până la 500 cântece, iar abonații iHeartRadio și Deezer pot să își descarce playlist-urile și alte cântece din conturile lor direct pe dispozitive. Ceasurile Garmin sunt concepute pentru a funcționa în afara rețelelor și în condiții și medii extreme, făcându-le dispozitive ideale pentru stocarea pieselor muzicale atunci când utlizatorul nu dorește să care după el și smartphone-ul.

Cartografierea încorporată și caracteristica Garmin Trendline oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi noi trasee in orice locație se află la momentul respectiv. Hărțile apar direct pe ecranele Chroma ale dispozitivelor, de unde utlizatorii pot să introducă distanța pe care doresc să o parcurgă sau locația unde doresc să ajungă, primind sugestii legate de rute alternative pentru a alerga sau pentru a pedala în zona în care se află. Caracteristica Trendline a fost disponibilă pentru prima dată pe computerele dedicate bicicletelor, dar o dată cu această nouă linie Fenix, Garmin face ca toți utlizatorii să se pot bucura de avantajele ei. În loc să alergați și să pedalați pe aceleași trasee zi de zi, puteți apela la datele din Garmin Connect pentru a descoperi noi rute pentru sesiunile de antrenament viitoare.

Staurația oxigenului din sânge

- Advertisement -

Carcateristica este disponibilă doar în cazul modelului de vârf, Fenix 5X plus, care poate evalua saturația oxigenului din sânge, pe lângă toate celelalte caracteristici disponibile pe toate celelalte trei modele. Nivelul de oxigen din sânge arată cum este distribuit oxigenul în organism prin celulele sangvine. Menținerea saturației oxigenului în sânge într-un anumit prag este foarte importantă atunci când executați exerciții fizice și când sunteți într-un antrenament, în special la altitudini ridicate. Fenix 5X Plus utlizează un pulsoximetru integrat pentru a măsura saturația oxigenului din sânge prin absorbția luminoasă din pulsul măsurat al utilizatorului. Imediat produce un grafic disponibil pe ecranul ceasului care arată procentul saturației oxigenului din sânge și un istoric al ultimelor 24 ore.

Pulsoximetrele la fel ca și senzorii optici de puls, nu sunt la fel de precise ca aparatele medicale ce măsoară aceleași date. Toate aceste informații rămân la urma urmei mai mult informative de cât de bază, dar este de înțeles decizia Garmin de a include un pulsoximetru în modelul Fenix 5X Plus. Utilizatorii ce vor folosi dispozitivul la potențialul maxim atunci când vor face hiking, vor alerga, vor pedala sau vor efectua orice altă activitate într-un mediu, le va prinde bine o estimare a nivelului de oxigen din sânge pentru a-i ajuta să rămână sănătoși și în siguranță atunci când efectuează o sesiune de antrenament mai lungă.

Toată linia Fenix 5 dispune de: ecrane Chroma cu iluminare LED din spate, curele cu sistem quick-release, sunt rezistente la apă până la o adâncime de 100 metri, dispun de date amănunțite legate de antrenamente, pimesc notificări de la smartphone-ul conectat și au o autonomie foarte bună. Fenix 5S Plus poate rezista până la șapte zile după o încărcare completă sau patru ore în modul GPS/music; Fenix 5 Plus are o autonomie de 10 zile sau 8 ore în modul GPS/music; în timp ce Fenix 5X Plus rezită până la 20 zile la o singură încărcare sau până la 13 ore în modul GPS/music.

Toate cele trei modelele vor fi disponibile începând cu trimestrul al doi-lea și vor avea un preț de pornire de 699 dolari.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă