iPhone-ul Meu Nu Se Conectează La Bluetooth! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone-ul Meu Nu Se Conectează La Bluetooth! Află Motivul și Rezolvă Problema.

iPhone-ul vostru nu se conectează la Bluetooth și nu știți din ce cauză? Bluetooth-ul este o tehnologie care conectează wireless iPhone-ul la orice dispozitiv Bluetooth, ca handsfree-ul, o tastatură sau player-ul mașinii. Există mai multe motive pentru care Bluetooth-ul poate să nu mai funcționeze pe un iPhone, iar în cele ce urmează vă voi explica care sunt aceste motive și cum puteți să reparați un iPhone care nu se conectează la Bluetooth.

- Advertisement -

Pentru Început

Înainte de a putea vedea care sunt motivele pentru care un iPhone nu se conectează la Bluetooth, asigurați-vă ca Bluetooth-ul de pe iPhone este pornit. Pentru a porni Bluetooth-ul trageți fereastra Control Center și apăsați pe pictograma Bluetooth astfel în cât să fie albastră (pictograma gri reprezintă Bluetooth oprit).

Următorul pas se referă la dispozitivul Bluetooth pe care doriți să îl conectați la iPhone și distanța dintre cele două. Spre deosebire de un dispozitiv Wi-Fi care se poate conecta de oriunde (atâta timp cât este conectat la internet), Bluetooth-ul depinde de o rază de acoperire. În general raza de acoperire a unui dispozitiv Bluetooth este de 10 metri, dar pentru a fi siguri că iPhone-ul se conectează la dispozitiv, asigurați-vă că cele două se află cât se poate de aproape unul față de celălalt pentru a identifica o oarecare problemă.

În cazul în care iPhone-ul nu se conectează la dispozitivul Bluetooth cu care ați început acest test, încercați să îl conectați la un cu totul alt dispozitiv Bluetooth. Dacă unul dintre cele două dispozitive se conectează la Bluetooth în timp ce celălalt nu, ați indentificat o problemă particulară legată de dispozitiv, ceea ce înseamnă că iPhone-ul nu este defect.

Cum Să Repari Un iPhone Care Nu Se Conectează La Bluetooth

Dacă iPhone-ul refuză să se conecteze la Bluetooth, va trebui să căutați puțin mai mult pentru a identifica problema reală. În primul rând trebuie să aflați dacă problema este din cauză software sau hardware.

Începem cu verificarea hardware: iPhone-ul are o antenă de care Bluetooth-ul depinde în procesul de conectare cu un dispozitiv, iar aceeași antenă este folosită și în conectarea iPhone-ului cu Wi-Fi. Dacă ați putut observa probleme cu iPhone-ul vostru și pe parte Wi-Fi, nu doar pe partea Bluetooth, atunci există posibilitatea ca problema să fie una hardware. Cu toate acestea nu puteți fi siguri 100%, deocamdată!

Urmăriți cu atenție și încercați fiecare pas din cele șase de mai jos, pentru a vă da seama de ce iPhone-ul nu se conectează la Bluetooth și pentru a încerca să rezolvați această problemă.

1. Opriți și Reporniți iPhone-ul

Oprind și repornind un iPhone este un pas foarte simplu care însă poate repara bug-uri minore din software și care poate repara inclusiv un iPhone care nu se conectează la Bluetooth.

Oprirea se face simplu, prin apăsarea lungă a butonului Power în cazul iPhone-urilor de generație mai veche, sau prin apăsarea butoanelor Volum Sus+Power în cazul iPhone-urilor X, XS, XS Max și XR, până când pe ecran apare butonul slide to power off. Asteptați câteva secunde bune (aproximativ 30 de secunde) pentru a fi siguri că iPhone-ul este oprit complet.

- Advertisement -

Porniți din nou iPhone-ul prin apăsarea și menținerea apăsată a butonului Power până când pe ecranul iPhone-ului apare logo-ul Apple. După ce iPhone-ul a fost repornit, încercați să conectați din nou dispozitivul Bluetooth pentru a putea vedea dacă problema a fost remediată.

2. Opriți și Reporniți Bluetooth-ul

Prin oprirea și repornirea Bluetooth-ului pot fi reparate mici bug-uri de software care pot împiedica imperecherea iPhone-ului cu un dispozitiv Bluetooth. Există trei modalități prin care Bluetooth-ul poate fi oprit și repornit pe un iPhone:

Opriți Bluetooth-ul din Aplicația Settings

 1. Deschideți Settings.
 2. Apăsați pe Bluetooth.
 3. Comutați butonul Bluetooth pe off.
 4. Comutați butonul Bluetooth pe on pentru a porni din nou Bletooth-ul.

Opriți Bluetooth-ul din Control Center

 1. Trageți de sus fereastra Control Center.
 2. Apăsați pe pictograma Bluetooth. Bluetooth-ul este oprit atunci când pictograma are culoarea gri.
 3. Apăsați pe pictograma Bluetooth din nou pentru a reporni Bluetooth-ul. Când aceasta are culoarea albastru Bluetooth-ul este pornit.

Opriți Bluetooth-ul cu Ajutorul lui Siri

 1. Porniți Siri prin apăsarea lungă a butonului Home sau prin apăsarea lungă a butonului Power în cazul iPhone-ului X, XS, XS Max și XR, sau spunând “Hey Siri.”
 2. Pentru a opri Bluetooth-ul spuneți, “Turn off Bluetooth.”
 3. Pentru a porni Bluetooth-ul spuneți, “Turn on Bluetooth.”

După ce ați oprit și repornit Bluetoot-ul, încercați să conectați din nou iPhone-ul la dispozitul Bluetooth pentru a putea vedea dacă problema a fost remediată.

3. Opriți Dispozitivul Bluetooth și Reporniți-l Din Nou În Modul Înperechere

Dacă dintr-o oarecare eroare de comunicare dispozitivul Bluetooth nu mai vrea să se conecteze cu iPhone-ul, oprirea și repornirea dispozitivului Bluetooth în modul împerechere ar putea rezolva problema.

Aproape orice dispozitiv Bluetooth dispune de un buton sau o combinație care face trecerea din modul pornit în modul împerechere (dispozitiv Bluetooth vizibil). În cazul unui handsfree Bluetooth de exemplu, prin apăsarea și menținerea apăsată a butonului Power dispozitivul intră în modul împerechere, mod prin care iPhone-ul îl poate detecta cu exactitate și poate începe împerecherea cu acesta.

Opriți dispozitivul Bluetooth și reporniți-l din nou intrând totodată în modul împerechere. Imediat încercați să conectați cele două dispozitive din nou pentru a putea vedea dacă problema a fost remediată.

4. Ștergeți Dispozitivul (Forget) Bluetooth

Atunci când ștergeți un dispozitiv Bluetooth este ca și când acel dispozitiv nu a fost niciodată conectat cu iPhone-ul vostru. Următoarea dată când se încearcă împerecherea celor două este ca și atunci când le-ați împerecheat pentru prima dată. Pentru a șterge un dispozitiv Bluetooth:

 1. Mergeți în aplicația Settings.
 2. Apăsați pe Bluetooth.
 3. Apăsați pe litera  “i” albastră din dreptul dispozitivului Bluetooth pe care doriți să îl ștergeți.
 4. Apăsați pe Forget This Device (Ștergeți acest Dispozitiv).
 5. Apăsați din nou pe Forget Device (Șterge Dispozitiv).
 6. Veți ști că dispozitivul a fost șters atunci când acesta nu mai apare în lista My Devices din Settings -> Bluetooth.

iPhone-ul Meu Nu Se Conectează La Bluetooth!

După ce ați șters dispozitivul Bluetooth, reconectați-l la iPhone intrând în modul împerechere. Dacă cele două dispozitive se împrechează cu succes și funcționează, atunci problema a fost remediată. Dacă nici după acest pas cele două nu vor să funcționeze, treceți la următoarea soluție.

5. Resetați Setările de Rețea

Atunci când resetați setările de rețea datele din iPhone-ul vostru legate de orice dispozitiv Bluetooth conectat, orice rețea Wi-Fi salvată sau orice serviciu și setare VPN configurată, vor fi toate șterse. Resetarea setărilor de rețea îi va oferi iPhone-ului un început complet nou în conectarea cu dispozitivele Bluetooth, care de foarte multe ori poate rezolva și cele mai complicate probleme de software.

Înainte de a reseta setările de rețea, asigurați-vă că știți toate parolele Wi-Fi, pentru că va trebui să le reintroduceți după acest pas.

 1. Deschideți aplicația Settings.
 2. Apăsați General.
 3. Apăsați Reset. (Reset se află la capătul paginii Settings -> General).
 4. Apăsați Reset Network Settings.
 5. Introduceți parola personală atunci când vă va fi solicitată.
 6. iPhone-ul va începe procesul de resetare a setărilor de rețea și se va reporni și el.
 7. Atunci când iPhone-ul se va reporni, setările de rețea vor fi resetate.

Acum că setările de rețea au fost resetate, încercați să împerecheați din nou dispozitivul Bluetooth cu iPhone-ul. Rețineți că toate datele legate de dispozitivele Bluetooth din iPhone-ul vostru au fost acum șterse, așadar va trebui să împerecheați din nou fiecare dispozitiv Bluetooth folosit anterior.

6. DFU Restore

Dacă ați ajuns până la acest pas fără a fi găsit rezolvarea problemei voastre în conectarea iPhone-ului cu dispozitivul Bluetooth, înseamnă că mai există o singură încercare, DFU Restore. DFU reprezintă cel mai profund mod posibil când vine vorba de a restaura un iPhone sau orice alt device cu iOS și ultima încercare pentru a rezolva unele probleme software apărute.

Înainte de începerea unui DFU Restore asigurați-vă că aveți salvate toate datele din iPhone-ul vostru pe iTunes sau iCloud. Cu alte cuvinte, faceți un backup dispozitivului înainte de începerea procesului de restaurare DFU. Deasemenea, dorim să facem acest lucru clar — dacă iPhone-ul vostru este deteriorat sau defect într-un oarecare mod, DFU Restore poate chiar să omoare definitiv un iPhone.


Dacă ați parcurs toți acești pași fără a găsi soluția la problema voastră cu iPhone-ul care nu se contectează la Bluetooth, este cazul să contactați un service autorizat pentru că iPhone-ul va trebui reparat.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă