iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Citești aceste rânduri căutând soluții pentru iPhone-ul tău care nu mai pornește? Da, se întâmplă uneori ca iPhone-ul să nu mai pornească, iar această problemă poate fi una simplu de rezolvat sau dificil de reparat, totul depinde de cauză. În următoarele rânduri vă voi ajuta să determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

Noul iPhone 11 Pro se oprește din senin și să nu mai porneaște? Aici aflați cum să rezolvați problema.
- Advertisement -

Mare Atenție la Articolele care Nu Oferă Detaliile Corecte Despre un iPhone Ce Nu Vrea Să Pornească

Scriu aceste rânduri din cauză că am citit o grămadă de articole ce susțin că au soluțiile cele mai bune pentru problema “iPhone-ul meu nu vrea să pornească”, dar din experiența mea de utilizator iPhone de aproape 10 ani, spun că majoritatea soluțiilor care le găsiți pe internet la o simplă căutare pentru această problemă, sunt doar piese dintr-un puzzle, sau mai rău decât atât, sunt niște informații pur și simplu greșite.

De Ce Nu Mai Pornește iPhone-ul Meu?

iPhone-ul tău nu mai pornește pentru că software-ul său este distrus și are nevoie de o resetare sau de o restaurare, sau mai mult decât atât, o componentă hardware împiedică pornirea dispozitivului iPhone.

Cum Să Repari Un iPhone Care Nu Pornește

   1. Determinați Dacă iPhone-ul Nu Vrea Să Pornească din Cauză Hardware sau Software

    În primul rând este nevoie să determinăm dacă iPhone-ul nu pornește din cauze hardware sau software. Partea software a oricărui iPhone este cea mai ușoară problemă de reparat, iar de aici începeți întotdeauna atunci când doriți identificarea problemei ce face ca un iPhone să nu pornească. Dacă acest lucru nu rezolvă problema voastră, vă voi explica problemele hardware ce pot duce la această nefuncționalitate.

   2. Software Defect

    Am întâlnit nenumărate cazuri în care un iPhone nu pornea și oamenii veneau la mine cu această problemă, disperați într-un fel. În foarte multe dintre cazuri problema s-a rezolvat cu un hard reset, iar ei mă întrebau mirați “Ce i-ai facut?”

    Așadar, prmul lucru pe care îl puteți încerca este un hard reset. Pentru a restarta/reseta un iPhone 6S sau mai vechi, este nevoie să apăsați butonul Sleep / Wake (butonul de pornire) împreună cu butonul Home în același timp, pentru cel puțin 20 secunde sau până când logo-ul Apple apare pe ecran.

    Dacă dețineți un iPhone 7 sau 8, apăsați și mențineti apăsat butonul power și cel de volum jos în locul butonului Home. Iar dacă utilizați un iPhone X găsiți aici cum să restartați sau să resetați un iPhone X.

    Notă: În cazul în care logo-ul Apple nu apare nici după cel mult un minut de menținere apăsată a tastelor, iPhone-ul nu o să se mai aprindă niciodată pentru că problema este cu totul alta.

    Rezolvarea Unei Defecțiuni Software

    Dacă printr-un hard reset nu s-a rezolvat problema, este cazul să treceți la următorul pas în determinarea problemei ce face ca un iPhone să nu vrea să mai pornească. Atunci cand problema de software este mult mai gravă cel mai bun mod este de a rescrie software-ul, iar pentru acest lucru este necesară utilizarea unui computer PC sau Mac pe care să fie instalat iTunes și pe care să se efectueze un restore. Cu toate că un iPhone nu mai pornește, există o modalitate pentru a intra în cel mai profund mod posibil pentru ca iPhone-ul să poată fi restaurat. Puteți afla acest lucru în articolul cum să pui un iPhone în DFU Mode. Pentru iPhone 7/7 Plus sau iPhone 8/8 Plus se folosesc combinațiile de taste descrise mai sus, iar pentru un iPhone X găsiți detaliile în articolul cum să pui un iPhone X în Recovery Mode.

   3. Verificați Cablul de Încărcare/Date Lightning și Dock-ul de Încărcare (Foarte Important)Foto: Adrian Benea/GamTech.ro

    - Advertisement -

    În cazul în care iPhone-ul nu pornește, încercați să îl conectați la un alt încărcător(încărcatorul unei cunoștițe care știți că funcționează) și schimați pe rând componentele acestuia. Cablu cu alt dock, respectiv dock-ul cu alt cablu pentru a afla cu exactitate dacă nu aceasta este cauza principală pentru care un iPhone nu vrea să mai pornească. Dacă observați că un alt iPhone funcționează cu cablul Lightining sau cu dock-ul de încărcare dar al vostru nu, mare atenție la următorul pas. O problemă comună, dar prea puțin documentată este cea legată de unele iPhone-uri care nu vor să încarce atunci când sunt conectate la un dock de încărcare, dar vor învia atunci când sunt conectate la un computer sau laptop. Chiar dacă iPhone-ul prietenului tău încarcă cu același cablu Lightning și dock, este posibil ca iPhone-ul tău să refuze acest lucru. Fără a intra în detalii despre acest fenoment, încercați să încărcați iPhone-ul la un port USB dacă obișnuiați să îl încărcați la un dock de priză, sau încercați să îl încărcați la un dock în cazul în care obișnuiați să îl încărcați la un computer. Pentru a afla mai multe detalii despre problemele legate de încărcare și cum să reparați un iPhone care nu încarcă, vă recomand să citiți articolul iPhone-ul meu nu se încarcă.

   4. Asigurați-vă Că Nu Este Ecranul

    Dacă după toate cele încercate iPhone-ul tot nu vrea să pornească, conectați iPhone-ul la un computer și deschideți iTunes. Vă recunoaște iTunes iPhone-ul? Dacă face acest lucru, faceți un back-up cât mai rapid la iPhone pentru că problema este una serioasă de hardware și s-ar putea să nu mai aveți șansa să vă salvați datele din acest dispozitiv.

    Dacă iPhone-ul apare în iTunes și puteți efectua cu succes un backup sau dacă produce sunete dar nu afișează nimic pe ecran, atunci cel mai posibil aveți un iPhone al cărui ecran s-a defectat și trebuie reparat sau înlocuit.

    Dacă iPhone-ul nu apare în iTunes, încercați să îi aplicați o resetare în timp ce acesta este conectat la computer. Apare pe ecranul computerului vreo eroare? Dacă apare un mesaj care recomandă să restaurați iPhone-ul, atunci nu există altă soluție și aplicați-o.

    Dacă ați încercat toți pașii mai sus descriși și cu toate acestea iPhone-ul nu vrea să pornească, cel mai probabil nu mai există nici o variantă pentru a putea recupera datele nesalvate din dispozitiv, asta în cazul în care nu aveți deja un backup făcut în iTunes sau în iCloud. Alte opțiuni pentru recuperarea datelor există, dar de cele mai multe ori sunt fie incomplete, fie foarte scumpe și pot fi găsite ușor la o simplă căutare pe Google. Una dintre ele este Leawo iOS Data Recovery.

   5. Verificați Daunele Fizice sau Cele Provocate de Lichide

    Pentru aceia care știu că au scăpat iPhone-urile în apă și le-au scos rapid sau le-au uitat undeva afară și ploaia a căzut peste ele, trebuie să fie conștienți de faptul că orice dispozitiv electronic, inclusiv un iPhone-ul este un dispozitiv fragil. Picăturile de ploaie, stropii și umezeala pot cauza defecțiuni la partea de încărcare/conectare a unui iPhone sau pot ajunge chiar mai departe decât atât.

    Distrugerile provocate de contactul cu lichidele sunt de foarte multe ori imprevizibile. O picătură de apă ajunsă unde nu trebuie poate cauza probleme chiar și după o săptămână după ce a avut loc contactul. Se poate întâmpla ca o singura picătură să distrugă un iPhone, iar situațiile în care un întreg pahar cu apă a fost răsturnat peste iPhone să nu cauzeze nici o defecțiune și acesta să funcționeze fără problele — auzim mereu astfel de povești.

    La fel se întâmplă și în cazul contactelor fizice. Se poate întâmpla ca iPhone-ul să fie scăpat pe jos și să nu prezinte nici o urmă exterioară de contact fizic și cu toate acestea să se defecteze, sau poate să prezinte urme adânci în carcasă sau chiar în ecran și el să funcționeaze foarte bine pentru mult timp.

    Efectuați o inspecție vizuală a iPhone-ului pentru a determina dacă există sau nu vreo lovitură pe carcasa acestuia. Dacă există și este una minoră, s-ar putea să fie trecută cu vederea de Apple și iPhone-ul să fie înlocuit în garanție. Verificați la fel și în cazul lichidelor, pentru că acestea lasă în general urme la mufa de încărcare. Important de știut este faptul că garanția unui iPhone nu acoperă nici o defecțiune legată de contactul dispozitivului cu lichidele.

   6. Opțiuni de Reparare Atunci Când Un iPhone Nu Vrea Să Mai Pornească

    Dacă dispozitivul se află în perioada de garanție și nu există nici un contact fizic vizibil pe carcasa iPhone-ului, nu a avut niciodată contact cu vreun lichid, Apple va acoperi reparația cu siguranță. Dacă perioada de garanție a trecut sau folosiți un iPhone ce a fost cumpărat fără garanție, trebuie să luați în calcul că orice reparație efectuată într-un service autorizat Apple este destul de costisitoare, dar întotdeauna există și alternative.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă