iPhone-ul Meu Este Blocat În Modul Căști(Headphones). Cum Rezolvăm Această Problemă!

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone-ul Meu Este Blocat În Modul Căști(Headphones). Cum Rezolvăm Această Problemă!

Dacă citești aceste rânduri înseamnă că te confrunți cu problema căștilor conectate la iPhone-ul tău chiar și atunci când ele fizic nu sunt conectate.

- Advertisement -

Dintr-o dată iPhone-ul nu mai funcționează corect în timpul unui apel, sau iPad-ul nu mai face nici un zgomot chiar si cu volumul la maxim? Atunci când acționezi tastele de volum apare pe ecran fereastra de volum ce indică “Headphones(Căști)”?

Ai realizat că ceva s-a întamplat cu dispozitivul tău și ai încercat tot ce ai știut tu că ar putea rezolva această problemă. Ai conectat fizic căștile dispozitivului și pe urmă le-ai deconectat, ai repornit telefonul din buton și ai încercat chiar un hard reset, dar cu toate acestea iPhone-ul sau iPad-ul refuză să funcționeze. În acest articol vă voi explica de ce iPhone-ul sau iPad-ul rămâne blocat în modul Headphone(Căști) și  voi învăța cum să rezolvați această problemă. Această problemă este mai des întâlnită la dispozitivele Apple ce dispun de clasica mufă pentru căști de 3,5mm, dar poate afecta chiar și dispozitivele dotate doar cu conector lightning.

iPhone-ul îmi spune că sunt conectate căștile și de fapt nu sunt!?

Un iPhone sau iPad este blocat în modul căști(headphones) din cauză că dispozitivul crede că sunt conectate căștile în mufa jack chiar și atunci când ele fizic nu sunt conectate. Acest lucru este cauzat de obicei de mufa jack, iar în 99% din cazuri problema este una hardware și nu una software, așa că o repornire sau restartare nu va rezolva niciodată acest defect.

iPhone-ul Meu Este Blocat În Modul Căști(Headphones). Cum Rezolvăm Această Problemă!

Eliminați O Posibilă Problemă Software

Cea mai ușoară modalitate de a rezolva o problemă software care poate cauza blocarea iPhone-ului în modul căști(headphones) este prin repornirea dispozitivului. Pentru a opri dispozitivul apăsați și mențineți apăsat butonul power, cunoscut și ca butonul Sleep/Wake și  glisați pe ecran unde apare mesajul “slide to power off”.

Dureaza cam 20 de secunde ca iPhone-ul să se oprească complet, iar acest lucru este absolut normal. După ce dispozitivul s-a oprit complet trebuie să țineți din nou apăsat pe butonul power până când logo-ul Apple apare pe ecran.

Dacă după această operațiune iPhone-ul sau iPad-ul este în continuare blocat în modul headphones(căști) este clar că problema este una hardware. Din acest punct defectul este cauzat de una dintre următoarele două posibilități:

  • Mufa jack este stricată, fizic sau din cauza unui lichid.
  • Mufa jack este plină de mizerie care prostește iPhone-ul și îl face să creadă că sunt conectate căștile fizic.

Verificați Mufa/Conectorul Jack pentru Căști

Luați o lanternă și vă uitați cu atenție în interiorul conectorului jack al iPhone-ului sau iPad-ului vostru. Se poate observa mizerie înăuntru? La câte dispozitive mi-au trecut prin mână am întâlnit nenumărate gunoaie localizate în interiorul conectorului jack-ului, de la zahar la bob de orez, scame și chiar o bucata de de la un jack audio de pe o pereche de căști ieftine care s-a rupt și a rămas blocată acolo. Încercând să extrageți ceva din interiorul conectorului iPhone-ului sau iPad-ului este de foarte multe ori foarte dificil.

- Advertisement -

Încercând să înlăturați mizeriile sau obiectele blocate în conectorul jack de la iPhone sau iPad poate să-l deterioreze, dar de cele mai multe ori merită să încercați pentru că nu aveți nimic de pierdut. Dacă conectorul se dovedește, și după curățare, că nu funcționează corect, următorul pas este să vă prezentați cu iPhone-ul sau iPad-ul într-un service autorizat. Personal, cu mare atenție, am rezolvat cam 80-90% din cazuri doar prin simpla curățare a conectorului.

Cum Să Scap De Mizeria Din Interiorul Mufei Jack a iPhone-ului?

Pentru acest proces nu există o metodă scrisă și nu există ceva scule special destinate acestui proces. Cu toate acestea există câteva trucuri pe care le-am învățat și care pot să vă fie de folos și vouă atunci când doriți să curațați interiorul mufei. Mare atenție dacă dispozitivul se află în garanție, pentru că dacă deteriorați interiorul mufei jack s-ar putea ca Apple să vă scoată din garanție iPhone-ul.

Trucul Pix-ului BIC

Deși sună ciudat, acest truc chiar funcționează și l-am învățat și eu la rândul meu de la cei mai experimentați ca mine și cred că merită să îl încercați si voi pentru că este absolut genial. Singurul lucru care s-ar putea să nu supraviețuiască după acestă etapă este pixul BIC. Iată cum puteți curăți mizeria acumulată în interiorul mufei jack de la un iPhone sau iPad cu ajutorul unui pix BIC:

1. Folosiți un pix normal BIC de la care scoateți afară pasta.

2. Trucul constă în folosirea tubului cu pastă pentru a îndepărta mizeria adunată în mufa jack

3. Introduceți partea din spate a tubului în interiorul mufei jack și cu grijă învârtiți tubul de pastă în interiorul ei.

iPhone-ul Meu Este Blocat În Modul Căști(Headphones). Cum Rezolvăm Această Problemă!

4. Scoateți tubul afară și vedeți mizeria acumulată în interiorul tubului.

Am curățat foarte multe mufe jack folosind acest truc. Fiți atenți și nu apăsați foarte tare în interiorul mufei. Dacă mizeria nu vrea să iasă treceți la următorul punct.

Aer Comprimat

Încercați să folosiți un compersor pentru a sufla aer direct în mufa jack a iPhone-ului sau iPad-ului. Acest truc poate să dea roade chiar și atunci când nu vedeți nimic blocat în interiorul mufei. Aerul comprimat poate desprinde mizeria lipită pe conectorii interiori, ca zahar sau alte particule lipite și care astfel pur și simplu sunt spulberate. Mare atenție însă, nu suflați foarte de aproape și faceți mai multe treceri ale aerului peste mufă, pentru că prea multă presiune poate deteriora alte componente interioare. 

Puteți încerca și să suflați(cu gura) pur și simplu cu putere în interiorul mufei, asta dacă nu dispuneți de un compresor sau dispozitiv cu aer comprimat. Trebuie să știți totuși că aerul suflat de noi conține umezeală care poate deteriora circuitele interioare dintr-un iPhone sau iPad, dar merită încercat.

Pensetă Sau Ac

O pensetă foarte subțire poate ajunge suficient de departe în interiorul mufei pentru a extrage orice mizerie aflată acolo. La fel se poate utiliza și un ac de cusut de exemplu, lung și subțire, cu ajutorul căruia se poate desprinde mizeria interioară. Mare atenție însă, atât în folosirea pensetei cât și a acului pentru că pot fi chestiuni riscante. Dacă nu sunteți suficient de atenți puteți deteriora conectorii interiori ai mufei sau întreaga mufă împingând prea tare.

Am Încercat Fiecare Pas Dar iPhone-ul Este Încă Blocat În Modul Headphones(Căști)

Dacă ați încercat fiecare metodă descrisă mai sus și cu toate acestea iPhone-ul este încă blocat în modul headphones(căști), atunci cu siguranță iPhone-ul trebuie dus într-un service autorizat pentru a fi reparat. De obicei mufele jack de pe iPhone sau iPad nu mai funcționează din două motive:

1. Din Cauza Lichidelor

Unul dintre cele mai des întâlnite motive pentru care un iPhone sau iPad rămâne blocat în modul headphones(căști), este contactul cu diverse lichide. De cele mai multe ori însă, utlizatorii dispozitivelor habar nu au cum s-a putu întâmpla un astfel de accident.

De foarte multe ori această problemă este cauzată de transpirație, în special atunci când utilizatorul este un sportiv și folosește iPhone-ul pentru a asculta muzică în timp ce aleargă sau face sală. Transpirația este mai mult decât umedă, este și sărată, lucru care este total nepotrivit contactelor interioare care se vor oxida imediat. Acest lucru duce la blocarea iPhone-ului în modul headphones(căști). Dar sunt cu siguranță multe alte tipuri de accidente care duc un dispozitiv în această stare.2

2. Din Cauza Șocurilor Mecanice

Probabil că dacă iPhone-ul se va sparge în mai multe bucăți ați ști cu siguranță de unde problema. Dar atunci când o căzătură nu evidențiază nici un defect fizic, supriza poate fi mult mai mare atunci când veți observa că iPhone-ul sau iPad-ul este blocat în modul headphones(căști): Posibil ca mufa căștilor să se fi desprins de pe placa de bază.

Consideri Că Ai Suficientă Grijă De iPhone-ul Sau iPad-ul Tău?

Conectarea sai deconectarea căștilor de la iPhone sau iPad nu ar trebui să deterioreze conectorul niciodată. Este o utilizare normală și este făcut să dureze. Dar există și un alt tip de utilizare grijulie care poate deteriora—fără să realizați—conectorul jack al dispozitivului. Înfășurarea căștilor în jurul dispozitivului cu jack-ul conectat la conectorul dispozitivului poate deteriora în timp conectorul, fiind supus la niște forțe neobișnuite(atunci când îl înghesuim în buzunar, sau într-o geantă, rucsac, etc.) și duce la desprinderea acestuia de pe placa de bază.

Este ok să înfășurați căștile în jurul dispozitivului dar deconectați cele două parți pentru a nu se ajunge la deteriorarea și blocarea iPhone-ului sau iPad-ului în modul headphones(căști).

iPhone-ul Meu Este Blocat În Modul Căști(Headphones). Cum Rezolvăm Această Problemă!

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă