iPhone/iTunes error 14 – “iPhone-ul nu a putut fi restaurat. A apărut o eroare necunoscută (14).” – “The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (14).”

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone/iTunes error 14 – “iPhone-ul nu a putut fi restaurat. A apărut o eroare necunoscută (14).” – “The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (14).”

Dacă apare pe ecranul computerul acest mesaj în timpul procesului de restaurare, citiți cu atenție următoarele rânduri pentru a scăpa de iTunes error 14.

- Advertisement -

Dacă citiți acest articol/tutorial se prea poate să fi primit un mesaj în iTunes care să indice eroarea 14(iTunes error 14) în timpul procesului de restaurare sau de actualizare a unui iPhone sau iPad folosind iTunes pe Mac sau PC. Cu siguranță atunci când procesul a fost întrerupt și mesajul cu eroarea a apărut pe ecranul computerului v-ați pus întrebarea: ce am făcut greșit? Ce are iPhone-ul meu și cum pot să îl fac să funcționeze din nou!? Aceasta reacție este normală, mai ales atunci când faceți un astfel de update/restore pentru prima dată, gândindu-vă că ați cheltuit o grămadă de bani pe dispozitiv și dintr-o dată acesta nu vrea să mai funcționeze corect.

Eroarea iTunes error 14, la fel ca multe alte erori sunt niște scăpări și bug-uri care poti fi foarte enervante și pot da bătăi de cap, dar în cele mai multe dintre cazuri ele nu sunt chiar atât de grave pe cât vor să pară. Dacă parcurgeți întreg articolul/tutorialul acesta veți vedea că există mai multe metode prin care puteți repara iTunes error 14.

iPhone/iTunes error 14 - "iPhone-ul nu a putut fi restaurat. A apărut o eroare necunoscută (14)." - "The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (14)."

Ce Semnifică iTunes Error 14 (iPhone error 14)?

Mai întâi, ca să putem rezolva o problemă trebuie să știm cauza, iar în cazul iTunes error 14 apărută în timpul procesului de actualizare sau restaurare a unui iPhone sau iPad via iTunes trebuie să știți care sunt principalele cauze ce pot face ca procesul să fie întrerup. Principalele cauze care fac ca iTunes error 14 să apară pe ecranul computerului și să întrerupă procesul de actualizare/restaurare sunt următoarele.

 1. Un cablu USB cu probleme sau neoriginal.
 2. Din cauza unei erori apărute în timpul actualizării firmware-ului.
 3. O conexiune la internet instabilă sau foarte slabă.
 4. iTunes neactualizat la zi.

1. Scapă de iTunes Error 14 verificând cablul USB

Înainte de a încerca orice altceva verifică cu mare atenție cablul USB și ci conectorii acestuia pentru că s-ar putea să nu funcționeze corespunzător și să fie cauza principală a erorii iTunes error 14. Dacă cablul este întrerupt este posibil să nu se stabilească o conexiune perfectă între computer și dispozitiv, ducând într-un final spre iTunes error 14. Nu credeți că dacă aveți un cablu întrerupt care funcționează atunci când este folosit pentru a încărca dispozitivul nu va putea să facă probleme în altfel de situații.

Deasemenea, dacă știți că ați achiziționat un cablu dintr-o sursă neverificată și bănuiți că poate fi un cablu neoriginal, fiți aproape convinși că aceasta este principala sursă a erorii iTunes error 14. Așadar, pentru ca eroarea să dispară ar trebui să verificați și să încercați să schimbați următoarele lucruri:

 1. Asigurați-vă că folosiți un cablu USB Apple Original.
 2. Încercați să schimbați portul USB de la computer.
 3. Încercați cu un alt cablu USB.

2. Scapă de iTunes error 14 prin simpla actualizare a aplicației iTunes și a sistemului de operare

iTunes error 14 sau iPhone error 14 este cunoscută ca o eroare ce apare atunci când se încearcă actualizarea sau restaurarea unui iPhone/iPad folosind aplicația iTunes pe un computer(Mac sau Windows). În acest caz există două probleme ce pot face ca iPhone error 14 să apară în timpul procesului de actualizare/restaurare:

 1. Aplicația iTunes să nu fie actualizată la ultima versiune disponibilă.
 2. Sistemul de operare să nu fie actualizat la zi. Aceasta din urmă este valabilă pentru uitilizatorii de macOS, cei ce folosesc Windows(minim Windows 7) pot să ignore acest pas.

Pentru a actualiza aplicația iTunes este suficient să intrați în App Store pe Mac și să alegeți secțiunea ‘Updates’, tot acolo apărând și actualizări ale sistemului de operare instalat pe Mac-ul vostru. Cei ce folosesc Windows trebuie să deschidă aplicația iTunes și din bara de meniu să aleagă ‘Check for Updates.’ Daca aveți totul actualizat la zi și cu toate acestea eroarea iTunes error 14 continuă să persiste, este cazul să treceți la următoarea soluție.

3. Repară iPhone error 14 cu un hard reset

iPhone/iTunes error 14 poate fi reparat și printr-o simplă restartare a dispozitivului. În cazul în care folosiți un iPhone ce dispune de un buton Home fizic (iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE) trebuie să urmați instrucțiunile:

 • Apăsați butonul Home împreună cu butonul Sleep/Power pentru 10 secunde, sau până când ecranul iPhone-ului se face complet negru si apare logo-ul Apple. Acesta este semnul că iPhone-ul se restartează.

În cazul în care dispuneți de un iPhone fără buton fizic (iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus) urmați pasul următor:

 • Apăsați butonul Power(Sleep/Wake) împreună cu butonul de volum jos timp de 10 secunde, sau până când ecranul iPhone-ului se face complet negru si apare logo-ul Apple. Acesta este semnul că iPhone-ul se restartează.
- Advertisement -

Dacă dispuneți de un iPhone X urmați cu mare atenție pașii următori:

 • Apăsați rapid butonul de Volum Sus.
 • Apăsați rapid pe butonul Volum Jos.
 • Apăsați și mențineți apăsat butonul Side (Sleep/Wake în vechea denumire) până când pe ecranul telefonului va apărea logo-ul Apple.

După restartarea dispozitivului, încercați din nou să actualizați sau să restaurați dispozitivul.

4. Scapă de iTunes error 14 ștergând fișierul IPSW corupt

IPSW este extensia fișierului iTunes pentru sistemul de operare aferent dispozitivului vostru, descăract în timpul procesului și folosit mai apoi pentru actualizare sau restaurare. Fișierul este descărcat direct de pe un server Apple, dar chiar și așa se poate ca fișierul să se defecteze în timpul descărcării. În cazul acesta iPhone-ul nu va putea fi restaurat pentru că un fișier corupt IPSW a dus la apariția erorii iPhone error 14. În acest caz, cel mai bine este să îl ștergeți și să îl descărcați din nou. Dar mai întâi trebuie să îl găsiți în computer.

 1. Locația fișierului IPSW în macOS: iPhone~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
 2. Locația fișierului IPSW în Windows7, 8 sau 10: C:\Users\\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

Ce trebuie să faceți după ce ați găsit fișierul

 1. Închideți iTunes.
 2. Ștergeți fișierul IPSW.
 3. Deschideți iTunes din nou.
 4. Reîncepeți procesul de actualizare sau restaurare al dispozitivului, moment în care fișierul va fi descărcat din nou. De această dată iPhone error 14 nu ar mai trebui să vă facă probleme.

După cum puteți observa exită mai multe soluții la această eroare și în 99% din cazuri una dintre ele va funcționa cu siguranță și dispozitivul va putea fi actualizat sau restaurat fără probleme. Situația cea mai des întâlnită de mine atunci când am întâmpinat iTunes error 14 a fost un cablu USB cu probleme, dar pe parcursul anilor am trecut prin toți acești pași în încercarea de a finaliza un proces de actualizare/restaurare.

Dacă totuși ați încercat toate cele patru variantele prezentate mai sus și cu toate acestea eroarea iPhone error 14/iTunes error 14 continuă să persiste, cel mai bine este să vă prezentați cu iPhone-ul sau iPad-ul la garanție. Dacă nu dispuneți de o garanție pentru dispozitiv atunci contactați un service autorizat.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă