iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple?

- Advertisement -

Poate ai crezut că va dura ceva timp până își va reveni, dar acest lucru nu s-a mai întâplat și ai realizat într-un final că este întradevăr o problemă cu iPhone-ul tău.

Cu siguranță:

Ai încercat resetarea lui, l-ai conectat la iTunes, dar nimic nu mai funcționa.

Rezolvarea o găsiți aici:

În următoarele rânduri, vă voi explica de ce rămâne un iPhone blocat pe logo-ul Apple și ce trebuie să faceți pas cu pas în această situație.

La o simplă căutare pe google găsiți o grămadă de informații despre această problemă și asta pentru că este întradevăr o problemă foarte des întâlnită.

Multe dintre aceste articole sunt incorecte sau incomplete.

Mi-au trecut prin mână foarte multe iPhone-uri care aveau această problemă și știu că iPhone-ul poate rămâne blocat pe logo-ul Apple din mai multe motive.

- Advertisement -

Cunoscând motivul pentru care iPhone-ul vostru a rămas blocat în acest context, vă va ajuta să preveniți o altă experiență asemănătoare.

La fel cum noi când ne trezim dimineața, începem să ne dezmorțim și să ne facem tabieturile, așa și un iPhone când este pornit sau repornit, pe toată durata afișării logo-ului Apple el pornește procesorul, își verifică memoria și își setează o grămadă de componente interne, chiar înainte de a face orice altceva cu el, ca intratul pe Facebook, verificatul email-urilor ș.a.m.d.

Toate aceste funcții de starup se întâmplă automat în background-ul iPhone-ului sau iPad-ului.

Dacă iPhone-ul rămâne blocat pe logo-ul Apple acest lucru înseamnă că ceva din toate aceste procese de starup nu a funcționat corect.

1. Diagnosticarea Problemei iPhone Blocat pe Logo-ul Apple

Acum că ați înțeles de ce un iPhone poate rămâne blocat pe logo-ul Apple, este important să priviți problema dintr-un unghi diferit:

Ceva s-a schimbat în rutina de start-up al iPhone-ului meu și acesta nu mai funcționează corect. Dar ce exact s-a schimbat?

Important de știut, aplicațiile nu au acces la această rutină, deci clar nu este din vina lor.

Iată care sunt posibilitățile ca un iPhone să rămână blocat pe logo-ul Apple:

  • Actualizările de iOS, restore-urile și trasferurile de date de la computer la iPhone, toate au acces la funcționalitatea nucleului de bază, așa că oricare dintre acestea pot cauza o astfel de problemă. Software-ul de securitate, un cablu USB defect sau un port USB cu probleme de la computer, oricare dintre acestea pot interfera cu trasferul de date și pot cauza un software corruptioncare automat va duce la blocarea iPhone-ului pe logo-ul Apple.
  • Jailbreaking-ul: Deși această spargere a sistemului de operare este din ce în ce mai rar întâlnită pe dispozitivele iOS din zile noastre, ea este una dintre principalele motive pentru care un iPhone rămâne blocat pe logo-ul Apple. În momentul jailbreak-ului, procesul de spargere are acces la toată rutina de start-up, permițând ca aplicații care nu sunt disponibile în App Store și care altfel nu ar putea fi instalate pe dispozitiv, să aibă acces funcționalitatea de bază a dispozitivului.
  • Probleme Hardware: Așa cum am menționat și mai sus, iPhone-ul verifică toate componentele hardware în procesul său de pornire. Să luam ca exemplu Wi-Fi: iPhone-ul trezește antena internă Wi-Fi și așteaptă un răspuns. Dacă card-ul intern Wi-Fi a avut recent un contact cu un lichid sau a suferit un șoc mecanic posibil să nu mai răspundă acestei comenzi. iPhone-ul așteaptă, și așteaptă, iar într-un final rămâne blocat pe logo-ul Apple.

Un Hard Reset nu va funcționa aproape niciodată

Așa cum spuneam mai devreme, o mare parte din soluțiile online recomandă două variante, un hard reset sau un DFU restore. Cu toate acestea, mare parte dintre utilizatorii cu probleme de genul acesta nu vor reuși să le rezolve printr-un simplu Hard Reset.

Soluția depinde în primul rând de cauza care a făcut ca iPhone-ul să ajungă în acest stadiu.

Poate că aveți norocul să fiți printre puținii care își pot rezolva problema doar printr-un Hard Reset și pentru asta merită să încercați această variantă.

Pentru un Hard Reset, apăsați și mențineți apăsat butonul Home împreună cu butonul de pornire până când logo-ul Apple dispare și reapare pe ecran, iar imediat după asta eliberați butoanele.

Probabil că nu va funcționa, dar a meritat încercat, așa că să trecem la lucruri mai serioase.

Update

Pentru a restarta/reseta un iPhone 6S sau mai vechi, este nevoie să apăsați butonul Sleep / Wake (butonul de pornire) împreună cu butonul Home în același timp, pentru cel puțin 20 secunde sau până când logo-ul Apple dispare și reapare pe ecran.

Dacă dețineți un iPhone 7 sau 8, apăsați și mențineti apăsat butonul power și cel de volum jos în locul butonului Home.

Iar dacă utilizați un iPhone X, XS, XS Max sau XR găsiți aici cum să restartați sau să resetați un iPhone X.

2. iOS Update, Restore și Problemele Apărute în Timpul Transferului de Date dintre un iPhone și un Computer

Foarte multe lucruri prot merge prost atunci când datele sunt trimise de la un computer către un iPhone, în special de la un computer cu Windows.

Trebuie să aveți grijă la două lucruri în acest proces de Actualizare/Restaurare

1. Antivirusul

Dezactivați întodeauna antivirusul în cazul unui computer cu Windows!

Când folosiți iTunes pentru a actualiza iPhone-ul la ultima versiune de iOS. iPhone-ul se va restarta în timpul update-ului, dar computerul va crede că ați scos iPhone-ul din USB și pe urmă l-ați introdus din nou.

Aici poate interveni antivirusul de exemplu, care spune “Stop! Trebuie să te scanez mai întâi!” și acest lucru întrerupe transferul de date.

iTunes oprește update-ul și iPhone-ul rămâne actualizat doar pe jumătate. În mod obișnuit, iPhone-ul intră automat în modul recovery mode și va afișa imediat “Connect to iTunes”, dar uneori rămâne blocat pe logo-ul Apple.

Această problemă este cel mai des întâlnită pe computerele cu Windows, dar probleme de tranfer și de actualizare pot apărea și pe un Mac.

2. Verifică cablul USB și portul USB

Dacă știți că aveți un cablu USB neoriginal sau cu probleme înlocuiți-l în acest proces! Le fel și în cazul unui port USB cu probleme!

Un cablu USB defect și un port USB cu probleme de pe un PC sau Mac, pot interfera oricând în timpul procesului de trasferare de date și poate corupe software-ul iPhone-ului.

Dacă știți că ați mai avut probleme în trecut, schimbați cablul și încercați să schimbați portul USB al computerului.

Dacă nu sunteți siguri de cauză, puteți încerca un alt computer atunci când faceți un restore pentru iPhone.

3. iPhone DFU Restore

Acest pas trebuie efectuat doar în cazul în care celelalte două nu funcționează!

ATENȚIE!

Un DFU (default firmware update) restore este cel mai adânc tip de restaurare a unui iPhone.

Ce face ca un DFU restore să fie diferit față de orice alt tip de restore și recovery mode restore, este faptul că acesta reîncarcă complet firmware-ul iPhone-ului, nu doar software-ul în sine.

Firmware-ul este acel program care controlează cum funcționează hardware-ul în iPhone.

Site-ul Apple nu are instrucțiuni despre cum să pui un iPhone în DFU restore, pentru că ei nu cred că un dispozitiv poate junge în acest stadiu în mod normal și pentru că acest proces are capacitatea de a distruge dispozitivul.

Am scris în trecut un articol care descrie exact cum să pui un iPhone în DFU Mode și cum să faci un DFU restore și puteți să încercați această variantă pentru că nu poate să strice un iPhone mai rău decât este stricat deja.

În mare parte din cazuri aceste probleme sunt rezolvate până în acest punct, dar în cazul în care, după acest DFU Restore problemele persistă, trebuie să citești ce scriu mai departe pentru că problema este mai delicată.

4. Probleme Hardware

Așa cum spuneam, un iPhone rămâne blocat întotdeauna în timpul procesului de starup.

Atunci când un iPhone este pronit, primul lucru ce se întâmplă în interiorul său este verificarea rapidă a componentelor hardware.

În esență, iPhone-ul verifică procesorul și memoria, iar dacă aici exită o problemă majoră de hardware acesta nu va porni.

Cu toate acestea și în cazul altor componente care refuză să pornească, pentru că iPhone-ul a intrat în contact cu un lichid sau a suferit un șoc mecanic sau termic, există o șană bună ca acesta să nu pornească și va trebui reparat pentru ca problema să fie rezolvată.

Opțiuni pentru Reparare

Dacă toate procesele descrise mai sus au fost încercate de către tine, dar logo-ul Apple rămâne în continuare pe ecranul iPhone-ului, fii sigur că acesta necesită un control la un service autorizat. În cazul în care aveți garanție, Apple ar trebuie să acopere costurile reparației, dar asta în cazul în care dispozitivul nu a avut contact cu lichid sau nu a suferit un accident. Așa cum scrie pe orice certificat de garanție, reparația nu acoperă aceste cauze și atunci trebuie dus într-un alt service unde reparația va fi acoperită de către voi.

Sper ca prin aceste sfaturi iPhone-ul vostru să fie la fel ca și nou, și că nu vă veți mai întâlni niciodată cu această problemă. Am descris toate motivele care duc la un iPhone blocat pe logo-ul Apple și diferitele soluții ce trebuiesc aplicate în fiecare dintre cazuri. În general această problemă nu se mai poate întâmpla după ce a fost rezolvată prin pașii descriși mai sus, doar în cazul în care există cu adevărat o problemă hardware.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă