iPhone 11 Pro Review: Cea Mai Bună Cameră Și Cel Mai Bun Ecran

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone 11 Pro Review: Cea Mai Bună Cameră Și Cel Mai Bun Ecran

În acest an, așa cum a fost tendința recentă a celor mai emblematice telefoane, accentul principal este camera, iar iPhone 11 Pro lansat în Septembrie a.c. în două variante, standard și ‘Max,’ are cea mai nouă și puternică tehonlogie foto/video lansată pe vreun iPhone. Bineînțeles, pe lângă noutățile legate de partea foto/video mai există câteva lucruri interesante în ceea ce privește ecranul sau specificațiile audio. Dar chiar și așa există un mare semn de întrebare, sunt aceste aspecte suficiente ca să-și poată justifica prețul? Vom descoperi împreună în acest articol review reprezentat astăzi prin iPhone 11 Pro Midnight Green în varinată de 64GB.

- Advertisement -

Caracteristici

Designul lui iPhone 11 Pro este unul familiar, arătând aproape la fel pus lângă un iPhone XS și un iPhone X. Practic Apple a decis să păstreze acest aspect fiind unul simplu, elegant și de ce nu, o formulă câștigătoare dovedită.

Marginile strălucitoare din metal se simt foarte bine în mâna ta, ecranul de 5,8-inci este întrerupt de familiarul notch, iar partea de jos are aceleași două grile perforate simetrice, una folosită pentru difuzor și cealaltă pentru microfon.

Lucrurile se schimbă atunci când se observă spatele lui iPhone 11 Pro, pentru că putem observa o nouă finisare mată care arată spectaculos și se simte foarte bine în mână, dar ce iese cu adevărat în evidență este tabloul de cameră cu trei lentile care poate arăta chiar dubios în prima fază.

Tot în partea de jos iPhone 11 Pro utilizează același conector Lightning pe care l-am văzut în ultimii ani, astfel că toate zvonurile legate de un USB-C lansat pe ultimele modele de iPad Pro și MacBook-uri nu s-a materializat. Poate la anul, când se așteaptă ca iPhone să aducă o schimbare majoră de design.

iPhone 11 Pro este disponibil în aceleași culori deja obișnuite, Space Gray, Gold și Silver, plus o nouă și superbă culoare numită Midnight Green, de care ne putem bucura și în acest review. Dacă dorești o paletă mai largă de culori și nu te interesează atât de mult camera foto/video poți opta pentru iPhone 11 care este și mult mai ieftin.

iPhone 11 Pro este oficial clasat ca IP68 pentru rezistența la apă și praf, dar cu siguranță impermeabilitatea sa este mult mai bună decât în trecut — acum poate fi scufundat până la o adâncime de 4 metri preț de 30 de minute. Chiar și așa există limite în utilizarea de zi cu zi, dar este un plus când te gândești că poți să îl scapi din greșală într-o piscină mai adâncă și să știi că acesta va fi funcțional după recuperare.

În ceea ce privește componentele hardware ce dau viață acestui dispozitiv trebuie să menționez noul chip A13 Bionic, despre care Apple spune că nu face ca iPhone 11 Pro să fie  doar “cel mai puternic iPhone din toate timpurile,” ci îl face “cel mai puternic smartphone de pe piață.” Cert este că iPhone 11 Pro nu are pic de lag în utilizarea zilnică indiferent de câte aplicații ai instalate și cât de intens îl folosești.

- Advertisement -

Viteza și rapiditatea cu care reacționează iPhone 11 Pro este evidentă mai ales dacă treci de la un model mai vechi iPhone, dar și mai evidentă este autonomia, care duce fără probleme o zi plină de utilizare. Acest lucru a fost specificat de Apple în cadrul evenimentului de lansare, menționând că iPhone 11 Pro va rezista cu patru ore mai mult în comparație cu iPhone XS, și chiar nu au mințit.

iPhone 11 Pro vine acum în trei variante de stocare: 64GB, 256GB, 512GB, renunțându-se la varianta de 128GB. Poate părea puțin 64GB când de gândești la ce capacitate foto are acest dispozitiv sau la cât spațiu poate ocupa un video 4K. Eu nu mi-am făcut probleme și nici nu am nevoie de un spațiu mai mare pentru că nu am o pasiune spre video, iar pentru foto, unde este folosit cel mai mult, spațiul este suplimentat printr-un abonament iCloud family de 200GB. Totodată muzica nu sta niciodată în dispozitiv pentru că folosim serviciul Apple Music.

iPhone 11 Pro a fost lansat împreună cu iOS 13, ultima versiune a sistemului de operare Apple. Aceasta este o actualizare revoluționară și este disponibilă pentru multe dintre variantele mai vechi iPhone. Acum, indiferent de ce model iPhone utilizezi, odată cu iOS 13 3D Touch nu mai există, toate adoptând Haptic Touch disponibil inițial doar pe iPhone XR. Cu toate acestea, cea mai revoluționară parte a lui iPhone 11 Pro este fără doar și poate, camera — sau mai bine zis, cele trei camere — una standard, una ultra-wide și una 2x optical zoom.

Deschizând aplicația Camera iPhone-ul are stabilită în mod implicit camera standard(1x) și modul de standard de 4:3, dar părțile opace din partea de sus și de jos din cameră pot să își schimbe aspectul atunci când telefonul simte că ceva ar putea fi util în cadru, indicând parte din scenă ce ar putea fi capturată prin schimbarea camerei în ultra-wide(,5x).

Este un ajutor vizual foarte util, iar camerele/obiectivele ultra-wide sunt superbe la propriu. Este capabil să surprindă de pildă, pe lângă alte lucruri, un moment cu întreaga familie adunată la masă fără a fi nevoit să te ridici de pe scaun și să faci cine știe câți pași în spate pentru a-i putea încadra pe toți.

iPhone 11 Pro Review: Cea Mai Bună Cameră Și Cel Mai Bun Ecran
iPhone 11 Pro cu Night Mode

Modul Portrait este acum mai bun ca niciodată, pentru că are un mod de expunere ridicată pentru a reuși să creezi mai multe fotogarfii similare celor făcute în studiou. O mare parte din această magie fotografică este realizată de Neural Engine; inteligența artificială din iPhone 11 Pro. Acest lucru aduce și o performanță uriașă în zona de lumintă scăzută datorită Night Mode. Dacă sunteți pasionați de video, iPhone 11 Pro îți sugerează vizual, pe măsură ce filmezi, care ar fi unghiul bun, modul de focalizare sau tipul de cameră.

Am observat un mic obstacol atunci când se schimbă camerele, dar acest lucru nu strică cu nimic experiența cu acest minunat dispozitiv — aceasta este cea mai uimitoare cameră care ajută orice începător să realizeze o fotografie mai bună.

Ecran

Ecranul iPhone 11 Pro a fost îmbunătățit subtil dar eficient. Luminozitatea maximă tipică a crescut acum de la 625 niți cât avem pe un iPhone XS la 800 niți, cu posibilitatea de a ajunge la 1200 niți în condițiile perfecte pentru un conținut HDR.

Așadar, acest lucru vinde ca o surpriză atunci când punctele luminoase dintr-o scenă întunecată dintr-un film arată acum mult mai luminos pe iPhone 11 Pro în comparație cu iPhone XS de exemplu, totul fiind mult mai nuanțat și mai detaliat.

iPhone 11 pro, prin comparație, este doar puțin mai luminos dar oferă culori, umbre și definiții pe care XS nu le poate oferi. Deși negrul nu pare la fel de dramatic este semnificativ mai clar. Cu toate acestea, ecranul OLED este în continuare capabil să afișeze un negru perfect atunci când este nevoie. Culorile au fost și ele îmbunătățite subtil, arătând la început puțin mai vibrante dar dovedindu-se în timp mult mai nunațate și mai naturale. Acest lucru poate fi observat la nunațele pielii, care sunt excelente — balansate mult mai natural.

În ciuda faptului că iPhone 11 Pro are aceeași rezoluție si densitate de pixeli ca și iPhone XS (2436 x 1125 și 458 ppi), marginile sunt mai clare și mai bine definite.

Cu alte cuvinte, acesta este un dispozitiv excelent pentru a urmări filme sau seriale TV, oferind un nivel de rafinament cinematografic.

Sunet

Sunetul este de un rafinament aparte pe iPhone 11 pro, cel puțin atunci când ascultați prin căști. Apropo de căști, acum nu mai există adaptor în cutie, astfel că nu se mai pot conecta altfel de căști la iPhone 11 Pro, doar cele prin Bluetooth sau cumpărând separat adaptorul.

iPhone-ul și-a câștigat în timp renumele în privința unui sunet clar, curat, fără să iasă în evidență printr-un volum foarte puternic sau alte efecte sonore speciale, dar iPhone 11 Pro aduce un nou nivel de subtilitate și rafinament. Dinamica la nivel scăzut s-a îmbunătățit, permitând o dramă suplimentară în piesele mai liniștite, ca de exemplu Nick Cave și Warren Ellis – The Mother.

Apple s-a străduit foarte mult să îmbunătățească performanțele difuzoarelor din iPhone 11 Pro prin introducerea efectului audio spațial cu suport pentru Dolby Atmos. Acum sunetul este mult mai spațios și cu o atmosferă mai puternică față de trecut — și mult mai puternic — ceea ce face ca un film sau o experiență de joc să fie mult mai captivantă.

Concluzie

Nu există nici o îndoială că iPhone 11 Pro este un telefon genial — poate cel mai bun la acest moment. Dacă dispui de bugetul necesar și ești în căutare de un iPhone nou, puternic  și mai ești si pasionat de fotografie, iPhone 11 Pro este alegerea perfectă.

Cu toate acestea, diferențele în materie de fotografie și sunet dintre un iPhone 11 Pro și un iPhone 11 sunt greu de justificat atunci când te gândești la diferența de preț semnificativă. Clar iPhone 11 va fi cel mai bun pentru majoritatea dintre noi, dar dacă pur și simplu vrei să ai cel mai bun dintre cele mai bune și ești pregătit să plătești pentru asta, iPhone 11 Pro s-ar putea să fie alegerea perfectă pentru tine.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă