iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser Review

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser Review

De regulă, atunci când vindem un iPhone ori iPad sau îl facem cadou altor membrii ai familiei, cel mai obișnuit mod de a șterge ce ne aparține din dispozitiv este prin aplicarea comenzii Erase All Content and Settings din aplicația Settings a dispozitivului.

- Advertisement -

Cu toate acestea, dacă dorim să fim convinși de faptul că toate datele au fost șterse și astfel suntem 100% protejați, exită unele programe care caută adânc în dispozitivele noastre pentru a verifica și descoperi orice urmă de fișier sau informație personală ce poate fi rămasă într-un dispozitiv. Așa am ajuns să testez unul dintre aceste programe care se numește iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser ce este disponibil atât pentru Mac cât și pentru Windows.

iMyFone Umate Pro nu doar că șterge urmele lăsate de noi într-un dispozitiv, dar ne ajută să și optimizăm spațiul de stocare al acestuia prin eliminarea diferitelor fișiere nedorite, fișiere despre care probabil că nu aveam habar că pot ocupa un spațiu semnificativ în dispozitivul nostru.

Eu am testat iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser pentru Mac, iar în cele ce urmează vă voi prezenta cum se instalează și se utilizează acest program.

iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser Review

Instalarea este foarte simplă și nu necesită cunoștințe deosebite pentru a finaliza procesul. Imediat după ce programul a fost instalat pe Mac sau PC, deschideți-l și conectați dispozitivul dorit prin cablul de date.

Imediat după verificarea dispozitivul și găsirea acestuia de către program vă va fi solicitată acceptarea conexiunii o dată prin deblocarea dispozitivului, apoi prin încrederea dată programului și pe urmă prin aplicarea codului de siguranță personal al dispozitivului.

iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser Review

- Advertisement -

Îndată ce pașii mai sus menționați au fost executați corect, iPhone-ul este recunoscut de program și intră imediat în schema 1-Click Free Up Space, afișând numele alocat dispozitivului și spațiul de stocare aferent acestuia. Următoare comandă pe care o puteți face este aceea de a scana întreaga memorie internă a dispozitivului pentru a vedea cu exactitate ce fișiere consumă spațiu din iPhone sau ce fișiere au rămas încă în dispozitiv după ștergerea completă a acestuia prin aplicarea comenzii Erase All Content and Settings.

În cazul în care  dorim ca programul să verifice doar de anumite secțiuni din iPhone, ca Junk Files sau Temp Files (vezi imaginea de mai sus) este suficientă apăsarea butoanelor aferente din fereastra programului. Dacă dorim o scanare completă pentru a putea vedea cu exactitate tot ce ocupă spațiu în iPhone și cât exact putem optimiza din acesta, este suficientă apăsarea butonului Quick Scan și procesul începe.

Acesta poate să dureze de la câteva minute la câteva zeci de minute, în funcție de spațiul de stocare intern al fiecărui dispozitiv conectat. După finalizarea scanării vom putea observa cât spațiu de stocare este ocupat de fiecare secțiune în parte și cât am putea elibera în cazul în care am șterge tot ce recomandă programul.

Aici totul depinde de ce exact dorim să facem cu iPhone-ul. Dacă dorim să eliberăm cât mai mult spațiu din dispozitiv, putem să mergem pe mâna programului și acesta va elibera iPhone-ul de fișierele nedorite din Junk Files sau Temporary Files. Poate șterge pozele care le găsește dubluri sau poate redimensiona unele fișiere media ce se găsesc în dispozitvul nostru.

iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser Review

Sau poate exporta datele către computer și pe urmă să le șteargă din iPhone pentru a elibera cât mai mult spațiu posibil. iMyFone Umate Pro verifică și aplicațiile instalate în iPhone și le ordonează în funcție de spațiul de stocare consumat de fiecare dintre acestea. De aici avem o perspectivă mai bună asupra aplicațiilor sau jocurilor instalate în dispozitiv, a spațiului de stocare utilizat de fiecare dintre ele și putem alege de care avem cu adevărat nevoie și de care ne putem debarasa prin simpla selectare a acestora și prin aplicarea butonului Remove după finalizarea selecției.

De aici avem o perspectivă mai bună asupra aplicațiilor sau jocurilor instalate în dispozitiv, a spațiului de stocare utilizat de fiecare dintre ele și putem alege de care avem cu adevărat nevoie și de care ne putem descotorosi prin simpla selectare a acestora și prin aplicarea butonului Remove după finalizarea selecției.

Indiferent ce secțiune sau ce comandă vom aplica, rezultatul final este curățirea spațiului dorit și reinformarea vis-a-vis despre spațiul eliberat și despre spațiul ce ar putea fi în continuare eliberat urmând celelalte comenzi din secțiune.

Dacă scopul principal este cel de renunțare la iPhone și astfel dorim să ștergem tot din dispozitiv, putem alege schema Erase All Data, iar programul nu va face altceva decât să șteargă orice urmă de informație, fișier sau media din iPhone-ul sau iPad-ul nostru și astfel dispozitul este pregătit pentru a ajunge în siguranță la orcine îl va folosi pe viitor.

În mod normal schema Erase All Data asta face, șterge orice urmă sau informație din dispozitiv, dar pentru siguranță putem acționa și schema Erase Private Data sau Erase Private Fragments, unde prima șterge orice informație sau dată privată, iar cea de-a doua șterge orice urmă ce poate rămâne de la vreo aplicație instalată anterior în iPhone.

Ștergerea folosid iMyFone Umate Pro

Folosind iMyFone Umate Pro nu este nevoie de cunoștințe speciale, pentru că programul este foarte bine explicat și face câte o notificare la fiecare comandă executată, așadar nu există nici un pericol să faceți vreo prostie folosindu-l. Doar urmăriți pașii prezentați și rezultatul final va fi un succes!

IMPORTANT

Atunci când doriți să acționați schemele Erase All Data, Erase Private Data sau Erase Private Fragments programul vă va afișa în cele mai multe dintre cazuri umătorul mesaj:

Pentru a putea acționa oricare dintre comenzile aferente acestor scheme este OBLIGATORIU să dezactivați caracteristica “Find my iPhone”.

Pentru a face acest lucru:

  • intrați în Settings pe iPhone sau iPad
  • navigați la către contul de iCloud(în funcție de versiunea de iOS instalată pe dispozitiv)
  • selectați modelul dispozitivului pe care doriți să efectuați dezactivarea (valabil de la iOS 11 în sus)
  • selectați Find My iPhone
  • comutați butonul în modul OFF introducând parola aferentă contului iCloud.

Există trei niveluri diferite de Securitate

Așa cum se poate observa în imaginea de mai sus, nivelul de securitate selectat default este Medium, dar poate fi schimbat printr-un simplu click în Low sau High. Totodată după tastarea delete în căsuță și mai apoi prin acționarea butonului Erase Now o fereastră pop-up apare cerâd să alegem nivelul de siguranță dorit înainte de începerea procesului propriu-zis.

iMyFone Umate Pro iPhone Data Eraser ReviewFiecare dintre aceste niveluri aplică o ștergere mai simplă sau mai profundă asupra dispozitivului în cauză, unde producătorul recomdndă nivelul de securitate Medium, iar standardul Statelor Unite de securitate este aferent nivelului High. Este evident că fiecare dintre aceste niveluri are nevoie de un timp mai scurt sau mai lung de ștergere a dispozitivului, astfel că alegerea este individuală.

CONCLUZIE

Pot spune un singur lucru despre iMyFone Umate Pro, este cu adevărat un program, o aplicație software foarte bună, foarte bine concepută și extrem de ușor de folosit. Orice utilizator împătimit de iPhone sau iPad ar trebui să dețină o copie a acestui program pentru a putea ști că oricând își va reînnoii dispozitivul, cel vechi va părăsi casa fără vreo urmă de identitate rămasă în el și astfel furtul de identitate nu poate să mai fie o problemă în cazul lui.

Toți ajungem mai devreme sau mai târziu să vindem dispozitivele pe care le folosim, iar iMyFone Umate Pro este nimic mai mult decât o unealtă perfectă care Șterge Datele noastre. Toate aspectele pe care le doriți de la o aplicație sigură sunt disponibile atât pentru Mac cât și pentru Windows, iar totul depinde de voi dacă luați sau nu în serios securitatea voastră.

Special discount pentru iMyFone Umate Pro for Windows

Special discount pentru iMyFone Umate Pro for Mac

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă