Îmbunătățiri pentru Haptic Touch pe iPhone XR: iOS 12.1.1 va permite extinderea notificărilor prin Haptic Touch

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Îmbunătățiri pentru Haptic Touch pe iPhone XR: iOS 12.1.1 va permite extinderea notificărilor prin Haptic Touch

iPhone XR nu dispune de 3D Touch dar are un înlocuitor ce poartă numele de Haptic Touch și care se bazează în practică pe o apăsare lungă pe ecran în comparație cu apăsarea fermă pe dispozitivele cu 3D Touch. Haptic Touch este conectat la mecanismul Taptic Engine și așa utilizatorul primește în schimb feedback-ul produs în urma comenzii efectuate.

- Advertisement -

iPhone XR a fost lansat pe 26 Octombrie și a venit pe piață cu un minus vis-a-vis de extinderea notificărilor prin înlocuirea 3D Touch cu Haptic Touch, dar acest lucru pare că se va rezolva o dată cu actualizarea la iOS 12.1.1 și astfel putem înțelege ce a vrut Apple să spună prin dezvoltarea caracteristicii Haptic Touch o dată cu viitoarele actualizări ale iOS.

Cu toate acestea, este surprinzător că lansarea iPhone XR a venit fără un înlocuitor concret al extinderii notificărilor chiar și fără 3D Touch, pentru că așa cum bine știm, iPad-urile au suport pentru extinderea notificărilor prin apăsarea lungă a ecranului de ani de zile. Utilizatorii de iPhone XR au fost și sunt forțați să efectueze mai multe comenzi pentru a previzualiza notificările și mai exact, să tragă notificarea către marginea ecranului și pe urmă să acționeze butonul View.

Acest lucru este foarte aproape de a se încheia, pentru că 9to5Mac a descoperit de curând că în următorul update al sistemului de operare ce va fi iOS 12.1.1, iPhone XR va beneficia de extinderea notificărilor printr-o apăsare lungă a ecranului în punctul respectiv. Caracteristica a fost descoperită o dată cu beta 2 pentru acest iOS și va fi disponibilă tututor utilizatorilor atunci când va fi lansată în versiune finală. Actualizarea iOS 12.1.1 nu va activa această funcție și pe alte dispozitive mai vechi, ca iPhone 6 spre exemplu, care nu are 3D Touch și nici Haptic Touch.

Cu ajutorul Haptic Touch puteți să folosiți apăsări lungi pentru comenzi legate de Lanternă sau Cameră în Lock screen, puteți elimina toate notificărilor din Lock screen sau puteți folosi comanda apăsând tasta Space bar activând astfel modul trackpad al tastaturii.

Îmbunătățiri pentru Haptic Touch pe iPhone XR: iOS 12.1.1 va permite extinderea notificărilor prin Haptic Touch

Apple îi spunea lui Nilay Patel de la The Verge că va transforma în timp Haptic Touch în ceva mult mai complet astfel în cât să poată fi un concurent. Compania lucrează încet la aceste detalii pentru ca implementarea să fie una corectă și fără erori. Trebuie să înțelegem că Haptic Touch nu poate să funcționeze corect în locurile în care apăsările lungi au deja o funcție/comandă presetată—ca de exemplu apăsarea lungă pe ecranul Home care face ca pictogramele aplicațiilor să danseze putând fi mutate sau șterse definitiv din dispozitiv.

Din această cauză anumite scurtături care necesită în prezent o apăsare mai fermă pe ecran prin prezența 3D Touch nu poate avea echivalent pentru moment pe iPhone XR cu Haptic Touch.

Analiștii au prezis faptul că 3D Touch va fi eliminat de pe iPhone începând cu 2019.

- Advertisement -

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă