Huawei Watch 2 – informații prețioase pentru sportivi, VO2 max, Strava și multe altele

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Huawei Watch 2 – informații prețioase pentru sportivi, VO2 max, Strava și multe altele

Noul Huawei Watch 2 este un smartwatch 4G ce rulează Android Wear 2.0, cântărește 40 grame și poate fi folosit cu aplicații gen Strava.

- Advertisement -

Disponibil în două variante, sport și classic, Huawei Watch 2 are GPS și Glonass, se conectează la Bluetooth și WiFi, oferă monitorizare permanentă a pulsului direct de la încheietura mâinii și dispune de 768MB RAM și 4G spațiu de stocare.

Huawei nu dorește ca Watch 2 să fie un simplu ceas deștept ce monitorizeză doar activitățile de zi cu — ca timpul, distanța, pașii, etc. — ci prin software-ul propriu dorește să obțină mult mai multe informații și câștiguri. De aici și caractaristica VO2 max, disponibilă pe majoritatea ceasurilor multi-sport și computerele de top Garmin.

 

Pe Huawei Watch 2 datele sunt obținute de ceas cu ajutorul senzorului optic de puls ce a fost dezvoltat în parteneriat cu Firstbeat (parteneriat făcut și de Garmin pentru Edge 820 și Edge 520), analizând ritmul cardiac obținut din activitățile sportive și activitățile de zi și oferind informații utile despre starea de sănătate generală.

Normal aceaste date sunt măsurate în laborator, unde se poate determina cu exactitate capacitatea organismului de a procesa oxigenul, dar Huawei folosește un algoritm ce analizează viteza și pulsul, și calculează acestea date în ceea ce se numește VO2 max. Acest mod de calcul este întâlnit și pe alte dispozitive dedicate sportivilor, doar că unele dintre ele au nevoie și de power metere pe lângă pulsul propriu-zis, pentru putea determina valorile VO2 max.

Tot printre caracteristicile noi aduse de către Watch 2, se află și Training Effect. Acesta arată în timp real efectul antrenamentului asupra VO2 max-ul fiecărui utilizator, detectând chiar și un antrenament peste cel normal sau o suprasolicitare. Totodată, există și Recovery Time sau Timpul de Recuperare, o altă caracteristică întâlnită pe dispozitivele actuale dedicate sportivilor, care, după fiecare antrenament, calculează timpul necesar recuperării în funcție de viteza, distanța, plusul, ș.m.a.d.

Huawei Watch 2 va fi disponibil în Europa începând cu mijlocul lunii Martie, prima data în Spania, iar apoi în Marea Britanie spre sfărșitul lunii. Prețurile vor fi de 320 euro pentru varianta fără 4G, 379 euro pentru Watch 2 4G și 399 euro pentru varianta cu carcasă din oțel inoxidabil (fără 4G), numită Watch 2 Classic.

- Advertisement -

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă