GPS-ul și Serviciile de Localizare nu mai funcționează corect pe iPhone-ul tău? Găsești Rezolvarea Aici!

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

GPS-ul și Serviciile de Localizare nu mai funcționează corect pe iPhone-ul tău? Găsești Rezolvarea Aici!

Capacitățile senzorului GPS ale iPhone-ului sunt foarte folositoare, fie că îl folosiți pentru a naviga spre o destinație anume sau pentru un joc gen Pokemon GO, fie pentru o aplicație preferată care are nevoie să cunoască în permanentă locația curentă, indiferent, el știe să facă exact ceea ce trebuie să facă.

- Advertisement -

Bineînțeles, la fel ca toate lucrurile create de om și GPS-ul poate uneori să nu lucreze corect. Înainte să vă gândiți că telefonul s-a stricat, trebuie să știți că sunt câteva lucruri care pot face ca senzorul GPS să nu funcționeze corect și din fericire, există câțiva pași ce trebuie să îi faceți pentru a ajuta ca GPS-ul să funcționeze corect.

Cele mai des întâlnite probleme ale GPS-ului

Există tot felul de lucruri care pot merge prost atunci când vine vorba de GPS, iar printre cele mai comune sunt:

  • lipsa semnalului GPS
  • GPS-ul nu vă actualizează locația
  • GPS-ul arată o locație greșită
  • Compasul este orientat către direcția greșită
  • Aplicațiile nu pot găsi locația

Desigur, lista poate continua, în funcție de cum utilizați dispozitivul atunci când apar probleme.

Situația depide de la o aplicație la alta. În fiecare aplicație, mesajele de eroare pot apărea diferit și asta pentru că toate aplicațiile utilizează locația în mod diferit, în funcție de ceea ce au fost făcute să facă. Uneori nu există nici un mesaj de eroare, iar lucrurile devin și mai complicate în această situație.

Cum reparam cele mai comune probleme ale GPS-ului

Sunt mai multe lucruri care pot fi încercate atunci când doriți ca GPS-ul să funcționeze corect pe iPhone-ul vostru. Cu toate acestea vă sugerăm să le luați în această ordine, pentru a putea determina cauza ce a dus la un GPS imprecis.

1. Asigurați-vă că aveți un semnal bun

Pentru ca un GPS să funcționeze corect în oricare dintre aplicații, este nevoie în primul rând să aveți un semnal bun pentru rețeaua mobilă. Acest lucru este necesar pentru că iPhone-ul are și A-GPS care ajută la o precizie mai bună prin rețeaua mobilă. Dacă de exemplu vă aflați într-o clădire metalică, într-o pădure deasă sau în alte locuri în care semnalul radio nu poate ajunge, atunci cu siguranță veți avea probleme să obțineți un semnal GPS puternic, iar acest lucru va face ca aplicația folosită să nu mai dea randament.

Dacă vă aflați într-o astfel de locație, încercați să vă mișcați până când veți primi un semnal radio cât mai bun.

2. Verificați permisiunile aplicațiilor

Una dintre cele mai des întâlnite probleme legate de un semnal GPS cu probleme, este faptul că oamenii uită să își activeze serviciile pentru locație pentru o anumită aplicație sau mai multe. De exemplu, nu veți putea utiliza aplicația Maps, Google Maps sau oricare altă aplicație third-party, dacă accesul pentru permisiunile locației la aceste aplicații sunt oprite.

- Advertisement -

Pentru a verifica dacă totul este în regulă, mergeți la Settings → Privacy → Location Services și asigurați-vă că aplicațiile în care apar probleme de locație, au seriviciile de localizare activate.

De obicei sunt două sau trei opțiuni pentru partajarea locației în fiecare aplicație; Never și Always sau Never, While using the app și Always.

  1. Never (Niciodată), privează aplicația de posibilitatea de a obține o locație.
  2. While using the app (În timp ce folosiți aplicația), permite aplicației să obțină locația curentă doar atunci când este folosită, imediat ce s-a ieșit afară din ea locația este închisă automat.
  3. Always (Întotdeauna), permite aplicației să actualizeze locația în permanență, chiar și atunci când stă în background sau este închisă.

Unele dintre aplicații solicită locația Always, astfel, chiar dacă puteți seta opțiunea While using the app, acestea nu funcționează corect, în timp ce altele vin doar cu două opțiuni Always sau Never.

3. Actualizați serviciile pentru locație

Uneori problemele apărute nu sunt nimic mai mult decât o ușoară problemă de software. În general această problemă se rezolvă foarte ușor, prin simpla oprire și repornire a serviciilor pentru locație.

Pentru a face acest lucru, mergeți în Settings → Privacy → Location Services apoi mutați butonul pentru Location Services pe OFF, iar apoi din nou pe ON.

GPS-ul și Serviciile de Localizare nu mai funcționează corect pe iPhone-ul tău? Găsești Rezolvarea Aici!

Această actualizare a serviciilor se poate face și mai simplu din Control Center, unde activați butonul Airplane Mode și toate comunicațiile radio vor fi oprite instant, iar pe urmă le porniți din nou, dezactivând modul Airplane.

GPS-ul și Serviciile de Localizare nu mai funcționează corect pe iPhone-ul tău? Găsești Rezolvarea Aici!

4. Resetați toate setările de rețea și locație

Dacă nici una dintre metodele descrise mai sus nu funcționează, atunci posibil ca dispozitivul vostru să aibă probleme cu locația sau cu informațiile despre rețea. Nu știu care ar putea fi cauza acestor probleme apărute, dar cert este că ele apar și afectează nu doar conexiunea GPS, dar și celelate conexiuni celulare sau Wi-Fi.

Și în cazul aceste exită o rezolvare, care va implica resetatea datelor pentru rețea și/sau locație. Pentru a reseta setările pentru rețea mergeți în Settings → General → Reset și de acolo puteți alege să resetați împreună și setările pentru locație, selectând Reset Location & Privacy, urmat apoi de butonul Reset Network Settings:

Imediat după accesarea butonului de resetare, vă va fi solicitat codul de securitate, iar după introducerea lui, iPhone-ul va șterge complet toate informațiile legate de rețea și/sau locație din dispozivit.

Recomandarea mea esteă ca atunci când apar probleme de acest gen să resetați ambele setări, pentru că iPhone-ul poate utiliza mai multe servicii pentru a triangula locația cât mai precis, nu doar pe baza senzorului GPS.

Imediat după resetare va trebui să reconectați toate rețelele Wi-Fi manual și va trebui să reconfigurați orice altă setare de rețea ați folosit înainte de această resetare, dar cel puțin sperăm că acum locația și senzorul GPS funcționează așa cum ar trebui.

5. Restaurarea dispozitivului

De multe ori, printre toate schemele de lucru, cea mai bună și singura metodă de a rezolva anumite probleme este să începi totul de la început. Dacă pasul anterior nu a rezolvat problemele dispozitivului vostru, încercați să restaurați dispozitivul prin iTunes.

Dacă Restore-ul nu funcționează prin simpla apăsare a butonului din iTunes, atunci posibil să trebuiească pus iPhone-ul în modul recovery și mai apoi să fie restaurat. Utilizatorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus trebuie să știe că pentru ca dispozitivul lor să poată fi pus în modul recovery și apoi să fie restaurat nu va mai fi folosit butonul Home, ci butoanele de volum și cel de pornire.

Problemă Rezolvată?

Dacă ați trecut prin toate aceste etape, atunci cu siguranță veți avea un GPS precis și perfect pe iPhone-ul vostru. În cazul în care nici una dintre etapele descrise mai sus nu au rezolvat problemele, vă recomandăm să contactați cât mai repede un service autorizat Apple pentru că este vorba de o problemă hardware în dispozitivul vostru.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă