Explicația Ratingului IP68 pentru Rezistența la Apă al iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max: Ce Înseamnă Cu Adevărat

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max sunt rezistente la praf și la apă la fel cum au fost și iPhone XS, iPhone XS Max sau prima genereție cu Face ID, iPhone X. Noua serie iPhone 11 Pro are același rating IP68 ca și modelul de dinaintea lui, iPhone XS. Cu toate acestea, iPhone 11 Pro are o rezistență la apă mult mai bună decât oricare alt iPhone lansat de Apple până în prezent.

- Advertisement -

Vă întrebați de ce? Citiți mai jos ghidul nostru detaliat pentru a afla totul despre ce înseamnă sau ce este ratingul IP68 al iPhone 11 Pro.

Ce Înseamnă Ratingul IP68 pentru Rezistența la Apă al iPhone 11 Pro: Ce Înseamnă

Înainte de a vă explica cum a fost îmbunătățit ratingul IP pentru iPhone 11 Pro, este foarte important să înțelegeți ce înseamnă acest rating IP68. Literele IP din ratingul ‘IP68′ înseamnă Ingress Protection (pe românește Protecția Pătrunderii), în timp ce cifrele ‘68’ se referă la nivelul de protecție. IP68 este cel mai ridicat nivel de certificare pe care îl poate obține un dispozitiv.

Astfel, cifra ‘6’ din IP68 reprezintă protecția împotriva pătrunderii prafului în timp ce ‘8’ reprezintă protecția împotriva pătrunderii lichidului. Ambele cifre sunt la cel mai înalt nivel posibil ceea ce înseamnă că iPhone 11 Pro oferă fără doar și poate cele mai bune rezistențe la praf și apă posibile pentru un dispozitiv de consum. Da, este rezistent la apă(water-resistant), dar nu este impermeabil(waterptoof). Este o mare diferență între cei doi termeni și trebuie să respectați acest lucru și să vă protejați corect iPhone-ul.

Certificarea IP al iPhone 11 Pro nu este la fel de bună ca cea a unui Apple Watch Series 2 (rezistent la apă până la 50m) de exemplu, și cu atât mai puțin a unui Apple Watch Series 3, 4 sau 5.

De Ce Ratingul IP68 al iPhone 11 Pro este Mai Bun decât al Altor Smartphone-uri

La o simplă comparație între specificațiile iPhone 11 Pro/Pro Max și iPhone XS/XS Max veți putea vedea că ambele serii au același rating IP68. Totuși, iPhone 11 Pro beneficiază de îmbunătățiri în ceea ce privește protecția împotriva prafului și împotriva apei.

Explicația Ratingului IP68 pentru Rezistența la Apă al iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max: Ce Înseamnă Cu Adevărat

Dacă în cazul iPhone XS și iPhone XS Max cerificarea IP68 se potrivea cu realitatea și astfel dispozitivele puteau rezista până la 30 minute la o adâncime de până la 2 metri, în cazul iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max poate rezita chiar și până la 4 metri adâncime timp de 30 minute. Acest lucru înseamnă că dacă îl scapi din greșală într-o piscină mai adâncă vei știi că acesta va fi funcțional după recuperare. Acest lucru nu a fost posibil în cazul iPhone X și iPhone XS care în ciuda ratingului IP67/IP68, pentru că au fost nenumărate cazuri în care dispozitivele au suferit stricăciuni din cauza contactului cu lichidele.

De fapt, aproape toate smartphone-urile de pe piață oferă un rating IP68 și sunt certificate pentru o rezistență de până la 2 mentri sub apă.

De Reținut

- Advertisement -

În ciuda îmbunătățirii ratingului rezitenței la apă, garanția standard Apple nu acoperă în niciun fel vreo daună cauzată de contactul cu lichide pentru noile iPhone 11 Pro. Acest lucru înseamnă că dacă în vreun fel sau altul iPhone 11 Pro-ul vostru a suferit un contact cu lichid și din această cauză nu mai funcționează corespunzător, garanția standard Apple nu vă va înlocui dispozitivul și nici nu va acoperi reparația, acest lucru făcându-se contra cost.

Există șanse ca în magazinele proprii Apple care se află în Statele Unite sau țări din Vestul Europei (cel mai apropiat magazin Apple de România este în Budapesta) să vi se înlocuiască iPhone-ul sau să vi se repare gratuit pe baza garanției internaționale (valabilă 1 an de la achiziție), dar vă recomand să nu vă bazați pe acest lucru și să vă protejați cât mai corespunzător iPhone-ul. Cunoaștem cazuri în care au fost schimbate și cazuri în care clienții au trebuit să plătească pentru un nou iPhone, așadar rețineți acest lucru doar ca o soluție de rezervă.

Este foarte important să rețineți că un smartphone își poate pierde în timp din capacitatea de rezistență la apă din cauza uzurii. În plus, dacă lichidul are o presiune prea mare acesta poate să pătrundă prin sigiliul iPhone-ului și să inunde componentele interioare. Dacă expuneți în mod constant iPhone-ul 11 Pro la o presiune mare a apei sau începeți să înotați cu el în piscina sau în mare, sigiliul din interior se va deteriora în timp și se va rupe sub presiunea constantă a apei. Tototdată, dacă iPhone-ul a suferit șocuri mecanice puternice și frecvente este posibil ca șasiul dispozitivului să se fi deteriorat și să fi compromis rezitența împotriva apei.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă