Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Folosiți Portcheiul iCloud pentru a vă salva parolele și detaliile conturilor online? Trebuie să rețineți că atunci când vă schimbați parola la oricare din conturile online pe diferitele website-uri sau platforme, Portcheiul iCloud nu actualizează întotdeauna noile detalii.

- Advertisement -

Atunci când acest lucru nu se întâmplă automat veți întâmpina dificultăți în logarea rapidă la acele conturi, asta dacă nu salvați manual parolele și detaliile conturilor în Portcheiul iCloud.

Din fericire editarea informațiilor tuturor logărilor și parolele salvate în Portcheiul iCloud este o operațiune ușoară și pe iPhone și pe iPad.

Despre Portcheiul iCloud

Portcheiul iCloud (iCloud Keychain) este o unealtă extraordinară care este implementată pe dispozitivele iOS (iPhone sau iPad) și macOS (MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro MacPro și Mac mini) care stochează informațiile și parolele conturilor online și completează automat toate detaliile de conectare, informațiile cardurilor de credit, parolele Wi-Fi și multe altele.

Întrucât această funcționalitate vine out of the box toți utilizatorii de iPhone și iPad beneficiază de această unealtă și nu este nevoie de vreo altă aplicație third-party ca Dashlane, LastPass sau 1Password pentru a-și gestiona parolele și detaliile conturilor.

Cu toate aceastea, imediat ce ați schimbat parola unuia dintre conturi va fi necesară actualizarea cât mai rapidă a noilor date în secțiunea de parole de pe dispozitivul iOS, altfel Portcheiul iCloud nu va mai funcționa corect.

De obicei acest lucru se face automat dar există și excepții, iar tocmai din acest motiv am conceput această soluție.

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Dacă anterior ați adăugat manual detaliile și parolele contului în Portcheiul iCloud atunci o parte din acest proces vă va fi familiar.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

- Advertisement -

Toate informațiile legate de Potcheiul iCloud se află în aplicația Settings.

Astfel, dacă este nevoie să aflați una dintre parolele unui cont sau să actualizați o alta este suficient să urmați pașii de mai jos.

  1. Deschideți aplicația Settings de pe iPhone sau iPad.
  2. Mergeți în meniul Passwords & Accounts.
  3. Apăsați pe secțiunea Website & App Passwords. Veți fi rugați să va logați prin Face ID sau Touch ID în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați.
  4. Aici veți vedea întreaga lista de conturi online și parolele salvate în Portcheiul iCloud. Apăsați pur și simplu pe oricare dintre aceste conturi pentru a vizualiza parola respectivului cont și verificați dacă aceasta este actualizată.Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad
  5. În acest meniu veți putea vedea toate detaliile contului, inclusiv numele de utilizator, parola, adresa web pentru logare și puteți modifica oricare dintre ele. Apăsați “Edit” în colțul din dreapta sus al ecranului.Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad
  6. Pentru a actualiza parola este necesar doar să apăsați pe câmpul password pentru ca să apară tastatura. După terminare apăsați “Done” pentru a confirma modificările.

Acum știți cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad și orice alte date legate de conturile online.

Totodată puteți adăuga manual în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad orice alt cont nou împreună cu parola aferentă, astfel ca atunci când accesați website-ul sau contul online aferent Keychain-ul vă va furniza automat informațiile pentru logare.

Dacă în trecut ați folosit un alt administrator de conturi și parole veți putea observa destul de repede că Portcheiul iCloud are o grămadă de caracteristici utile și faine, dar clar îi lipsesc altele.

De aceea probabil că unii utilizatori vor dori să încerce aplicații third-party pentru administrarea conturilor în ciuda tuturor facilităților oferite de iCloud Keychain.

Pentru majoritatea utilizatorilor Portcheiul iCloud este soluția ideala pentru administratrea conturilor și parolelor online, chiar dacă îi lipsesc anumite caracteristici de bază pe care le-ați aștepta de la un manager de parole: cum ar fi să vă avertizeze în caz de încălcare a securității sau să puteți schimba parolele fără a părăsi aplicația în timpul procesului de conectare.

Cei mai pretențioși utilizatori vor alege aplicațiile third-party pentru administrarea conturilor ca LasPass, 1Password sau DashLane, mai ales dacă utilizează încrucișat mai multe platforme ca Windows, Mac, Android, iPhone, iPad sau chiar Linux.

Sunteți utilizatori de MacBook sau iMac? Atunci puteți alege simplu Portcheiul iCloud pentru că totul funcționează impecabil în ecosistemul Apple. Toate parolele și conturile voastre vor lucra simultat pe toate dispozitivele Apple și vor fi sincronizate automat între ele atâta timp cât utilizați același cont iCloud.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă