Cum Să Vă Securizați iPhone-ul, iPad-ul Sau Mac-ul Cu Find My iPhone Activation Lock

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Să Vă Securizați iPhone-ul, iPad-ul Sau Mac-ul Cu Find My iPhone Activation Lock

Find My iPhone este una dintre cele mai importante setări dintr-un iPhone, iPad sau Mac pentru că beneficiază de o caracteristică gândită și implementată perfect de Apple, Activation Lock.

- Advertisement -

Activation Lock este o caracteristică ce a fost introdusă pentru prima dată în 2017 odată cu iOS 7, venind ca o extensie pentru Find My iPhone și care vă prermite să urmăriți un iPhone pierdut sau furat, precum și să îl ștergeți de la distanță. În realitate, Activation Lock este o caracteristitcă mult mai puternică decât ar părea, deoarece împiedică pe oricine să șteargă sau să activeze dispozitivul vostru fără să fie introduse mai întâi Apple ID-ul și parola. Activation Lock nu are nevoie de nici o setare specială pentru a fi activată.

Este Bine Să Activez Find My iPhone Pe Un Dispozitiv Apple?

Dacă la lansarea Find My iPhone utilizatorii puteau doar să vadă unde se află dispozitivul lor pe o hartă din aplicația Maps, imediat Apple a dezvoltat această funcție și a creat ceea ce putem folosi astăzi pe orice dispozitiv ce poartă logo-ul Apple. Find My iPhone este primul lucru pe care orice utilizator Apple trebuie să îl activeze după introducerea contului Apple ID/iCloud existent sau după crearea unui cont nou, pentru că așa cum spuneam mai sus, Find My iPhone nu doar că vă arată unde se află dispozitivul vostru pe o hartă, ci cu ajutorul acestei funcții puteți să blocați sau să ștergeți în totalitate un iPhone, iPad sau un Mac pierdut sau furat, acesta devenind inutilizabil fără cunoșterea datelor de Apple ID/iCloud.

În acest articol vă voi arăta cum să activați Find My iPhone pe un iPhone, iPad sau Mac.

Pașii sunt extrem de simpli, iar șansele ca deja să știți acest lucru sunt foarte mari, cu toate acestea am întâlnit și situații în care utilizatorii de iPhone să utilizeze iCloud dar să nu aibă activat Find My iPhone.

Dacă utilizați iCloud, atunci probabil utilizați Find My iPhone

Atunci când activați un iPhone, iPad sau Mac pentru prima dată, sau după o restaurare completă veți activa Find My iPhone automat dacă utilizați iCloud. Desigur, această funcție poate fi dezactivată mai târziu, dar dacă utilizați iCloud probabil utilizați și Find My iPhone. Cu toate acestea, în versiunile iOS sau macOS mai vechi, funcția Find My iPhone trebuia selectată manual, iar tocmai din acest motiv, verificați-vă chiar acum dispozitivul pentru a fi convinși că aveți funcția Find My iPhone activată.

Așa cum puteți vedea în screenshot-urile de mai jos, Apple precizează destul de clar că Find My iPhone este activat implicit atunci când utilizați iCloud. Rețineți, serviciile de localizare trebuie să fie activate pentru a vă putea localiza iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul pe o hartă utilizând Find My iPhone.

Cum Să Vă Securizați iPhone-ul, iPad-ul Sau Mac-ul Cu Find My iPhone Activation Lock

Cum Să Vă Asigurați Că Find My iPhone Este Activat Pe iPhone, iPad Sau Mac

Chiar dacă utilizați iCloud este foarte bine să verificați dacă Find My iPhone este cu adevărat activat pe iPhone, iPad sau Mac.

Find My iPhone pe iPhone, iPad sau iPod

- Advertisement -

Pe iPhone sau iPad mergeți în Settings –> iCloud –> Find My iPhone. Dacă butonul este verde atunci funcția este activată.

În plus, există opțiunea Send Last Location care vă va trimite automat ultima locație în care iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul se afla înainte de a i se termina bateria sau de a fi oprit de cel care l-a găsit/furat. Această setare este bună și atunci când ați uitat unde ați pus dispozitivul și acesta a rămas fără baterie.

Cum Să Vă Securizați iPhone-ul, iPad-ul Sau Mac-ul Cu Find My iPhone Activation Lock

Find My iPhone pe Mac

Pe Mac este nevoie să mergeți în System Preferences –> iCloud –> Find My Mac. Dacă este bifată căsuța din dreptul Find My Mac funcția este activată.

În cazul unui Mac, optiunea Send Last Location nu există, deci nu veți putea observa ultima locație înainte de a fi oprit sau de a i se fi terminat bateria. Cu toate acestea pot fi utilizate cerințele de căutare când este localizat, poate fi blocat sau șters. Astfel, cu prima pornirea și conectare la o rețea Wi-Fi a Mac-ului acesta va efectua toate acțiunile întreprinse de voi.


Așa cum am menționat la început, toate aceste lucruri sunt posibile datorită caracteristicii Activation Lock, care, după cum ați putut observa, nu are nevoie de nici o setare specială pentru a beneficia de avantajul complet. Dacă activați Find My iPhone, atunci ați activat Activation Lock. De acum înainte, dacă dispozitivul vostru este furat sau pierdut și l-ați pus în modul Lost Mode utilizând Find My iPhone, Activation Lock va împiedica pe oricine încearcă să șteargă și să reactiveze dispozitivul vostru. Cu alte cuvinte, poate mai cunoscute, dispozitivul este blocat în iCloud.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă