Cum sa schimbati locatia in care sunt salvate screenshot-urile pe Mac

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum sa schimbati locatia in care sunt salvate screenshot-urile pe Mac

Fac o mulțime de screenshot-uri pe Mac-ul meu, pentru diferitele proiecte și pentru articolele și tutorialele pe care le creez. Acest lucru duce la un desktop foarte aglomerat de cele mai multe ori, cu fișiere de care nu am neapărată nevoie să mai fie acolo după ce am terminat treaba cu ele.

- Advertisement -

Mac-ul salvează by default aceste screenshot-uri pe desktop, din această cauză am decis să schimb locația în care acestea să fie salvate de acum încolo. Acum desktop-ul meu este curat, dar am în continuare acces rapid la toate screenshot-urile datorită unui folder creat pe desktopul meu. În cele ce urmează vă prezint cum puteți face la fel ca și mine.

Nu am aplicat această modificare decât de câteva luni, de când am început să folosesc foarte multe screenshot-urile și am decis să văd dacă există o metodă pentru a schimba locația în care sunt acestea salvate pe Mac. O mică căutare pe google și mi-am dat seama foarte repede că exită un mic truc și o simplă comandă în Terminal pentru a aplica această modificare.

Prima și prima dată, este bine să creați un folder pe Mac unde doriți să fie salvate de acum în colo aceste screenshot-uri. Am creat un singur folder pe desktop pe care l-am denumit Screenshots. În acest mod este foarte simplu și rapid să le găsim, dar nu mai sunt împrăștiate pe tot desktopul ci sunt organizate într-un singur folder.

După ce ați decis unde să fie salvate screenshot-urile pe Mac, va trebui să știți calea folderului (file path) pentru a putea ajunge acolo. Dacă nu știți sigur cum să faceți acest lucru, navigați către folderul respectiv prin fereastra Finder. Odată ce sunteți în această fereastră, click pe butonul View din meniul de sus și apoi alegeți Show Path Bar. Imediat după aceasta veți putea vedea cale în partea de jos a ferestrei Finder. Veți avea nevoie de aceasta în comanda următoare.

Cum sa schimbati locatia in care sunt salvate screenshot-urile pe Mac
Cum să vedem calea oricărui folder în Finder.

În acest exemplu, am plasat folderul direct pe desktop. Astfel, calea pentru aceasta va fi: ~/Desktop/Screenshots

Calea este foarte ușor de aflat și de specificat pentru folderul în care dorim să fie salvate fișierele. Așa cum putem observa în exemplul de mai sus, am specificiat doar ce ce vede după “adrianbenea” folosind înainte doar tasta tilde (~).

Cum sa schimbati locatia in care sunt salvate screenshot-urile pe Mac

 1. Deschideți aplicația Terminal de pe Mac. Cea mai ușoară metodă este prin a o căuta cu Spotlight.
 2. Apoi introduceți următoarea comandă:
  defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop/Screenshots

  — în mod mod normal ar trebui să înlocuiți calea mea cu a voastră.

 3. Apăsați Enter.
 4. Apoi tastați:
  - Advertisement -
  killall SystemUIServer
 5. Apăsați din nou Enter de pe tastatură.

Terminal-OSX-screenshot
Cum sa schimbați locația în care sunt salvate screenshot-urile pe Mac 1 din 3

Cum sa schimbati locatia in care sunt salvate screenshot-urile pe Mac
Cum sa schimbați locația în care sunt salvate screenshot-urile pe Mac 2 din 3

Terminal-OSX-screenshot-02
Cum sa schimbați locația în care sunt salvate screenshot-urile pe Mac 3 din 3

Aceasta este tot. Încercați să faceți câteva screenshot-uri pentru a fi siguri că vor fi salvate în locul specificat de voi. Dacă doriți să reveniți la setările inițiale, doar repetați acești pași și folosiți în loc calea ~/Desktop/.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă