Cum Să Schimbați Limba Și Regiunea Pe Mac

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Să Schimbați Limba Și Regiunea Pe Mac

În funcție de limbile vorbite și de țara sau regiunea în care locuiți sau călătoriți posibil să doriți să comutați între opțiunile disponibile pe Mac.

Unii dintre noi vorbesc și scriu în mai mult decât o limbă, iar în anumite momente putem prefera una sau alta pe Mac-ul nostru. În unele cazuri, este posibil să avem chiar un program(aplicație) licențiat instalat pe Mac care să funcționeze doar atunci când aplicația sau macOS-ul este setat pe o anumită limbă sau tastatură.

- Advertisement -

Apple vă permite să efectuați o schimbare de limbă globală sau specifică aplicației, lucru foarte util.

Pentru a schimba limba pentru macOS-ul vostru, începeți prin a accesa aplicația System Preferences din Dock(bara de aplicații) iar mai apoi opțiunea Language & Region. Dacă nu o puteți vedea în System Preferences—nu a apărut în cazul meu pe macOS Catalina—selectați butonul View din partea din stânga sus cu System Preferences deschis.

Cum Să Schimbați Limba Și Regiunea Pe Mac
Panoul Language & Region vă permite să schimbați între limbile selectate

Dacă ați selectat deja mai multe limbi pentru tastatură din secțiunea Keyboard Preferences tabul Imput Sources, veți putea vedea limbile asociate enumerate în Preferred Languages(Limbi Preferate).

Puteți oricând adăuga o limbă prin simpla apăsare a semnului + din colțul din stânga jos, după care selectați limba dorită ți apăsați pe Add. Unele dintre acestea sunt și dialecte, nu doar limbi în sine, vedeți de exemplu că sunt mai multe tipuri de English. Atunci când adăugați o nouă limbă, panoul vă va întreba dacă doriți ca noua limbă să devină limba voastră primară. Dacă refuzați, puteți oricând să trageți limba dorită cu mouse-ul în vârful listei cu limbile enumerate în Preferred Languages pentru a modifica limba primară. După stabilirea limbii primare închideți panoul Language & Region și restartați Mac-ul așa cum vă este recomandat pentru ca setările să fie aplicate cu succes după repornire.

Setările pentru regiune sunt separate, dar interfața cu utiliztorul face ca acest lucru să nu fie clar, deoarece s-ar putea crede că setarea limbii preferate va schimba automat și regiunea—nu se întâmplă asta. Alegeți o țară din meniul Region. Odată aleasă țara, restul setărilor vor fi stabilite automat conform acesteia, adică tipul de sistem calendaristic, modul de afișare al datei, al cantității, monedei sau temperatura.

Pentru a schimba limba pentru o anumită aplicație instalată, faceți click pe tabul Apps din fereastra Language & Region. De acolo selectați aplicația dorită și asociații limba preferată.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă