Cum Să Optimizați Spațiul de Stocare din iPhone, iPad sau Mac cu iCloud Photos

Ultimele Articole

Nico
Utilizator iOS de peste 10 ani. Testez aplicații și jocuri și scriu despre asta, dar și despre fashion și lifestyle. Pasiunea mea este bucătăria. Am deținut bunatatidinbucatarie.ro pe care am publicat câteva zeci de rețete de succes (în acest moment mă ocup doar de pagina Facebook-vezi în link)

Cum Să Optimizați Spațiul de Stocare din iPhone, iPad sau Mac cu iCloud Photos

Cred că cele mai importante lucruri salvate într-un iPhone, pe lângă agenda telefonică, sunt fotografiile și clipurile video. Acestea sunt o parte importantă din viața voastră pentru că reprezintă amintiri cu și despre familie sau prieteni, sau despre locurile în care ați fost în vacanțe, iar cu minunata cameră de pe iPhone-ul vostru probabil că aveți în acest moment o galerie uriașă de fotografii speciale. Problema cu toate aceste fotografii este că frumusețea lor vine cu un preț — spațiul de stocare!

- Advertisement -

Nu trebuie să descărcați în mod constant aceste fotografii pe o unitate externa(e bine să faceți și acest lucru pentru a vă păstra amintirile și mai în siguranță) de exemplu, ca să eliberați spațiu pe iPhone, pentru că vă ajută iCloud.

S-a tot spus pe acest site că iCloud este cea mai bună modalitate de a salva conținutul iPhone-ului, iar printr-o simplă setare din iCloud puteți optimiza spațiul de stocare din dispozitiv păstrând toate amintirile și făcând loc altora.

Iată cum puteți face ca fotografiile voastre din iCloud Photos să utilizeze mai puțin spațiu de stocare pe iPhone, iPad și chiar pe Mac.

Optimizarea spațiului pe iPhone și iPad

Deschideți aplicația Settings pe iPhone sau iPad, iar apoi urmați pașii următori:

1. Derulați și selectați Photos.

2. Sub secțiunea iCloud Photos selectați Optimize iPhone Storage. Selectarea corectă a câmpului va fi marcată cu o bifă albastră.

Optimizarea spațiului pe Mac

Același lucru poate fi aplicați si pe Mac-ul vostru prin deschiderea aplicației Photos, urmând imediat acești pași:

1. Click pe Photos din bara de meniu, iar de aici selectați Preferences.

- Advertisement -

2. Alegeți tabul iCloud.

3. Sub iCloud Photos, selectați Optimize Mac Storage.

Prin această modificare aplicată pe iPhone, iPad și/sau Mac veți putea observa că fotografiile vor fi disponibile în aplicația Photos, singurul lucru care va fi schimbat este calitatea acestor fotografii. Pentru ca spațiul din iPhone să fie optimizat, acesta va stoca întreaga galerie de imagini și clipuri video în Photos la o rezoluție mult mai mică, în timp ce fotografiile și videoclipurile originale vor fi păstrate în siguranță în iCloud Photos. Acestea pot fi descărcate oricând din iCloud direct pe iPhone, iPad sau Mac.

Trebuie reținut faptul că pentru a putea beneficia de acest avantaj este nevoie de un pachet(plan tarifar) iCloud. Fiecare utilizator iPhone, iPad sau Mac beneficiază de un pachet iCloud gratuit de 5GB, dar pentru o galerie uriașă de fotografii acest pachet este inutil și veți avea nevoie de cel puțin varianta de 50GB care are o taxă lunară de 0,99€. iCloud vine și cu variante de 200GB – 2,99€ și 2TB – 9,99€.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă