Cum Sa: Ghid de Utilizare pentru a Folosi un iPhone cu un Android Wear

Ultimele Articole

Cum Să Opriți Deschiderea Automată a Aplicațiilor Mac la Pornire sau Autentificare

Dacă doriți să opriți deschiderea automată a aplicațiilor Mac la pornire sau autentificare există două posibilități prin care se poate face acest lucru.

Cele Mai Bune Aplicații Gratuite iPhone pentru Munca Casnică Dedicate Copiilor și Întregii Familii

Tocmai din acest motiv am făcut această listă cu cele mai bune aplicații gratuite iPhone pentru munca casnică dedicată copiilor și chiar întregii familii.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Comparație Polar Grit X vs. Garmin Fenix 6 vs. Suunto 9 Baro

O comparație între cele mai cunoscute branduri și cele mai bune ceasuri fitness din lume Polar Grit X, Garmin Fenix 6 și Suunto 9 Baro
GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Cum Sa: Ghid de Utilizare pentru a Folosi un iPhone cu un Android Wear

Atunci când cumperi un produs Apple îți cumperi practic intrarea într-un ecosistem mult mai mare decât oferă orice altă companie, dar asta nu înseamnă că ești blocat și nu poți folosi decât ceea ce îți oferă ei. Dacă vă plac foarte mult purtabilele, sau mai mult de atât, vă place foarte mult un smartwatch Android (mie personal îmi place foarte mult Moto 360, pe care îl consider foarte elegant), puteți liniștiți să vă uitați în lumea smartwach-urilor Android, chiar dacă ați ales ca platformă mobilă primară, iOS-ul. Aici găsiți lista întreagă de produse Android Wear.

Pot Alege pentru Mine si pentru iPhone-ul Meu un Android Wear?

- Advertisement -

Îmi place Apple Watch, dar întotdeauna l-am considerat puțin cam scump și nu are nici un design care să mă de-a pe spate. Îmi plac mai mult ceasurile rotunde, deși folosesc din când în când un Pebble Steel, iar cum spuneam, îmi place mai mult Moto 360, cel puțin la aspect, dar nu l-am luat în calcul din cauza incompatibilității cu iPhone-ul pe care îl folosesc zi de zi. Lucrurile s-au schimbat puțin în această privință.

Nici ceasurile Android nu sunt o alternativă perfectă, platforma înțelege limitările sale și se concentrează asupra a ceea ce poate să facă în ciuda acestor limitări. Acum, chiar și cu un iPhone, ceasurile Android oferă o funcționalitate bună, deși cele două platforme sunt foarte diferite. Android Wear se concentrează pe notificări de genul cards(notificări) și acțiuni, în timp ce Apple Watch se concentrează pe aplicații. Cred că tiparul de aplicație funcționează foarte bine pe un telefon dar foarte slab pe un ceas. Cards-urile Google par a fi mai potrivite în acest sens, iar Google Now oferă o grămadă de informații într-o singură notificare de tip moment, prin simple comenzi vocale. Cu acestea fiind spuse, dacă doriți să folosți ceasul vostru ca un ecran secundar pentru telefonul din buzunar, atunci cu siguranță ar trebuie să alegeți un Android Wear. Sau un Pebble, dar astăzi vorbim despre ceasurile deștepte Android. Dacă doriți ca o informație rapidă să apară pe ecran împreună cu o acțiune simplă pe care să o puteți executa pentru a răspunde rapid direct de la ceasul elegant de la mână, nu doriți să investiți foarte mult pentru un astfel de ceas pentru că tehnologia avansează, dar totuși doriți un ceas deștept în locul unuia clasic, probabil ați găsit răspunsul.

Alegeti-va Ceasul Care va Place si Conectati-l

androidwear-collection

Nu stam să explicăm acum pas cu pas cum se conectează un ceas Android Wear cu un iPhone, pentru că tot acest proces vă va duce singur prin setări. În schimb, vă vom oferi câteva informații generale și cum să puteți trăi în jurul a câtorva capricii.

În primul rând, ca să puteți face acest lucru trebuie să vă cumpărați un Android Wear, care chiar funcționează cu un iPhone.

Ceasurile din lista următoare funcționează cu iOS, acum trebuie doar să îl alegeți pe cel preferat sau pe cel pe care merită să cheltuiți banii:

Cu timpul, cu siguranță vom vedea mai multe compatibilități între aceste două platforme, dar în acest moment cele din listă sunt cele mai potrivite din care puteți alege. La polul opus, vedem câteva modele foarte populare care NU FUNCȚIONEAZĂ cu iOS, așadar nu le cumpărați:

Odată ce ați ales ceasul perfect pentru voi, configurarea lui merfe foarte repede. Urmați pașii:

 1. Bateria trebuie să fie încărcată la ceas sau să fie conectat la încărcător în timpul configurării.
 2. Descărcați aplicația Adroid Wear pentru iPhone.
 3. Apăsați pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus și apoi pe “Pair with a new wearable.”
 4. Verificați ceasul pentru codul de împerechere, apoi apăsați “Pair” în aplicația Android Wear.
 5. Așteptați câteva secunde până primiți mesajul de confirmare.

După ce ați urmat acești pași, va trebui să setați câteva lucruri. Telefonul și ceasul vor trece împreună prin tot acest proces la care ar trebui să fiți atenți. Dacă nu încheiați acest proces cu succes nu puteți merge mai departe, sau pur și simplu vă veți confrunta cu anumite notificări din partea Google.

- Advertisement -

Atunci când alegeți setările legate de notificări, va trebui să luați în considerare câteva lucruri.

1. Aplicatiile Google lucreaza cel mai bine si ofera mai mult

Așadar, ar trebui să le folosiți cât de mult puteți. De exemplu, toate aplicațiile pot afișa notificări și pot fi acționate, în timp ce aproape nici o aplicație non-Google nu poate face acest lucru. De exemplu, dacă folosiți aplicația Gmail pe iPhone puteți arhiva sau șterge un mesaj direct de pe ceas, dar dacă folosiți o altă aplicație de email, nu veți putea face acest lucru. Există totuși o soluție, dar vom vorbi despre ea puțin mai târziu. Deocamdată, trebuie să știți că este cel mai bine să folosiți aplicații Google, cum ar fi Gmail sau Google Calendar pentru ca ceasul să facă mult mai mult pentru voi.

2. Previzualizarea notificarilor (cards) sunt de folos dar pot fi deranjante

Așa că, probabil veți vrea să le opriți. By default, aceste previzualizări sunt setate pe modul on și le puteți dezactiva din setările ceasului sau din setările aplicației Android Wear. Practic, previzualizările acestor notificări vor sta în partea de jos a ceasului, așteptând ca tu să interacționezi cu ele, acoperind o parte din fața ceasului. Din moment ce ceasul are opțiunea de a vibra la venirea unei noi notificări și puteți accesa rapid o notificare venită, nu vad nici un motiv ca aceste previzualizări să ocupe acest spațiu. Oricum, ar trebui să știți că puteți alege să opriți aceste pevizualizări dacă le considerați mai mult deranjante decât ajutătoare.

3. Activati Google Now

Cu siguranță trebuie să faceți acest lucru sau veți rata majoritatea beneficiilor dintre un Android Wear conectat cu iOS. Google Now oferă o grămadă de informații bazate pe ce știe Google despre noi. Acesta ajută la furnizarea raspunsurilor într-un context mai bun atunci când spuneți “Hey Google” și puneți o întrebare ceasului vostru. Dacă nu l-ați activat la început, nici o problemă se poate activa oricând ori din setările ceasului ori din aplicație, și funcționează și în limba română.

Vedem că sunt multe setări ce trebuie făcute în momentul inițial. Nu trebuie să organizăm nimic, doar să așteptați să primiți câteva notificări și să faceți ce doriți cu ele, iar dacă aveți o dorință, spuneți “Hey Google” și vorbiți cu ceasul de la mână. Puteți verifica vremea derulând prin afișări, sau orice altă informație aveți nevoie și este disponibilă. Practic, aceste două moduri sunt cel mai des folosite pentru a interacționa cu un Android Wear.

Sa Vedem Meniurile

moto-360-2-meniu

Un smartwatch Android are toate setările și caracteristicile ascunse în trei puncte diferite ale ecranului. Să vedem cum putem să le accesăm și ce pot face fiecare dintre ele.

Setari Rapide

Dacă trageți degetul de sus în jos pe ecranul ceasului, veți accesa câteva dintre setările rapide. Acestea variază în funcție de modelul de ceas și puteți alege dintre setări, ce exact să fie afișat în acest meniu, ca volumul de exemplu. De aici puteți să îl dați mai tare sau mai încet, puteți regla vibrațiile, sau puteți să îl puneți pe mute —  sau Theater Mode. De asemenea, dacă nu găsiți ce aveți nevoie în acest meniu rapid, derularea până în partea inferioara a meniului rapid, vă perimite să intrați în setările complete ale ceasului.

Aplicatia Meniu

Glisați degetul pe fața ceasului de la dreapta la stânga pentru a acționa aplicația meniu. De aici puteți accesa câteva lucruri, cum ar fi Vremea, Calendarul, meniul Fitness, Alarma, Ceasul, Cronometrul, ș.a.m.d. Dacă mai glisați o dată de la dreapta la stânga în acest meniu, veți acționa Google Now și veți putea folosi comenzile vocale. Bineînțeles, puteți să spuneți doar atât, “Hey Google” și aceleași funcționalități vor fi disponibile. Trebuie ținut cont de faptul că unele ceasuri au nevoie de o acționare implicită a ecranului înainte să puteți să începeți folosirea acestor comenzi.

Notificari

Atunci când glisați de jos în sus, veți aduce în față ultimele notificări. Dacă continuați să glisați în sus, veți trece automat la următoarea notificare. Glisând de la stânga la dreapta veți anula notificarea afișată pe ecran. Glisând de la dreapta la stânga veți putea folosi toate acțiunile disponibile pentru notificarea respectivă. Multe dintre aplicațiile din iPhone nu suportă prea multe acțiuni pe ceas, sau chiar deloc, datorită limitărilor Apple. Dacă folosiți totuși aplicațiile Google veți avea mult mai multe opțiuni.

Oricum, prea multe gesturi de la stânga la dreapta și de sus în jos, și iar de la stânga la dreapta, efectiv te încurci și își trebuie ceva timp să înveți fiecare ce face.

Cum Sa Facem Notificarile Mult Mai Utile

Toate notificările care suportă acțiuni transformă ceasul în ceva mult mai util, dar cum spuneam, cele mai multe avantaje vin din suita Google, ca Gmail, Google Calendar sau atunci când primiți un apel. Puteți răspunde sau puteți respinge un apel direct de pe ceas, dar pentru mail sau chestiile din calendar aveți nevoie de aplicații instalate pe telefon.

Dar dacă nu doriți să folosiți Gmail și Google Calendar? Dacă vreți să folosiți, să zicem, Airmail și Fantastical? Ei bine, puteți folosi aceste aplicații pe telefon, dar tot trebuie să instalați și Gmail și Google Calendar. Cu câteva mici setări puteți primi notificări pe ceas:

 • Instalați Gmail și Google Calendar pe iPhone și le configurați.
 • Acum deschideți meniul Settings de pe iPhone și dezactivați notificările pentru Gmail și Google Calendar în secțiunea Notifications. (Dacă sunt probleme în acest mod, puteți încerca să dezactivați notificările dar să permiteți ca acestea să fie arătate pe ecranul telefonului, mai exact în lockscreen. Acest lucru diferă de la un ceas la altul.)
 • Deschideți meniul Settings de pe ceas și mergeți în secțiunea “Blocked app notifications”. Apăsați pe “+ Add apps to block list” și alegeți aplicațiile de mail și de calendar.

După ce ați efectuat aceste configurări, veți fi notificat pe ceas de aplicațiile Google, iar pe iPhone de cele preferate. În plus, puteți bloca notificările venite de la aplicațiile care nu vă interesează atât de mult, acest lucru nu doar că nu vă aglomerează ceasul ci și reduce din consumul bateriei.

Cum Personalizam Ceasul

moto-360-fata-ceas

O chestie foarte tare pe care o are Android Wear, este abilitatea de personalizare a ceasului după preferința fiecăruia. Puteți desigur să faceți acest lucru cu majoritatea smartwatch-urilor, dar aveți un control mult mai mare asupra unui Android Wear. Google limitează variantele din care puteți alege prin aplicația de pe iOS, dar și aici există câteva modalități prin care puteți mai mult decât atât.

Între timp, puteți apăsa și menține apăsat ecranul smartwatch-ului pentru a vedea ce variante de confiugurare și ce fețe sunt disponibile pentru modelul deținut. Dacă nu este suficient ce oferă standard, deschideți aplicația Android Wear de pe iPhone și căutați în galeria disponibilă opțiuni adiționale. Sunt unele limitări și aici, iar porcesul de instalare este foarte încet, dar compensează cu unele fețe și chestii drăguțe care ar trebui să satisfacă majoritatea gusturilor.

Acum:

 1. Descărcați și instalati Android Developer Tools pentru OS X, Windows sau Linux.
 2. Activați modul developer pe ceasul vostru. Deschideți Settings, mergeți în secțiunea About și apăsați în continuu pe secțiunea Build Number până când ceasul vă spune că sunteți un developer.
 3. Vă întoarceți în meniul Settings, apoi în secțiunea accesibilă Developer Option și activați ADB Debugging.
 4. Luați fața pentru ceas care vă place în formatul APK și schimbații extensia din .apk în .zip.
 5. Extrageți acest fișier “zip”pe care tocmai l-ați făcut și căutați în el după fișierul APK. Ar trebui să îl găsiți în /res/raw.
 6. După ce ați reușit, conectați ceasul la computer via USB.

Acum, în funcție de platforma pe care rulați, Linus, OS X sau Windows, trebuie să executați pașii următori pentru a finaliza procesul Dacă folosiți OS X sau Linux, instrucțiunile ar trebui să fie în principiu la fel, doar că trebuie să înlocuiți “Macintosh HD” cu numele hard disk-ului și aplicația Terminal cu cea pe care o preferați pentru liniile de comenzi.

OS X

 1. DeschidețiTerminal (in Macintosh HD → Applications → Utilities) și conectați ceasul la computer via USB.
 2. Tastați această comandă (dar nu apăsați enter!):
  ./adb install
 3. După această comandă, adăugați locația fișierului APK pe care doriți să îl încărcați (puteți face acest lucru prin tastarea manuală a adresei fișierului sau prin tragerea fișierului APK în fereastra Terminal). Comanda finală ar trebui să arate ceva de genul:
  ./adb install /Macintosh\ HD/locationofapk/apk.apk
 4. Când aveți acest lucru corect afișat/scris, apăsați enter și lăsați adb-ul să facă treaba. După ce procesul s-a încheiat, ar trebui să dureze cam un minut, veți fi anunțați printr-un feedback. În unele cazuri poate să dureze și mai mult, deci nu vă impacientați, doar așteptați.

Windows

 1. Deschideți command prompt prin tastarea cmd în search. Asigurați-vă că totul funcționează ok, apoi tastați:
  adb devices

  pentru a vă asigura că computerul vede ceasul. Dacă îl vede, în cele mai multe cazuri p să vedeți un serial number și cuvântul device imediat lângă.

 2. Tastați această comandă (dar nu apăsați enter!):
  ./adb install
 3. După această comandă, adăugați locația fișierului APK pe care doriți să îl încărcați (puteți face acest lucru prin tastarea manuală a adresei fișierului sau prin tragerea fișierului APK în fereastra Terminal). Comanda finală ar trebui să arate ceva de genul:
  adb install C:\Users\BestUserEver\locationofapk\apk.apk
 4. Când aveți acest lucru corect afișat/scris, apăsați enter și lăsați adb-ul să facă treaba. După ce procesul s-a încheiat, ar trebui să dureze cam un minut, veți fi anunțați printr-un feedback. În unele cazuri poate să dureze și mai mult, deci nu vă impacientați, doar așteptați.

Pare puțin cam multă muncă, dar astfel puteți adăuga orice față de ceas doriți pe care mai apoi o puteți selecta direct din Android Wear.

Întradevăr, un smartwatch Android Wear are limitările lui vis-a-vis de funcționalitatea cu iOS. Puteți puțin mai mult cu un telefon Android, dar acest lucru nu vă împiedică să vă bucurați de această combinație noncoformistă. Dacă vă plac lucrurile puțin mai complicate și cele ce pot fi explorate, sigur aveți opțiuni aici.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă