Cum Sa Folositi Split View in OS X El Capitan

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Sa Folositi Split View in OS X El Capitan

Administrarea ferestrelor în OS X s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, dar indiferent de cât de grijulii sunteți cu aranjarea aplicațiilor pe ecranul Mac-ului, uneori acest lucru poate să fie oarecum dificil atunci când doriți să așezați lucrurile așa cum vă place.

- Advertisement -

Bineînțeles, atunci când doriți să vedeți foarte repede ce aplicații și ferestre web aveți deschide pe desktop, acționați Mission Control și imediat totul este mai clar și puteți schimba între aplicații și ferestre web foarte rapid. Astăzi multe aplicații pot fi schimbate în modul full-screen, pentru a reduce distragerea atenției utilizând întreg ecranului Mac-ului.

Una peste alta, chiar și așa, OS X pare să solicite în continuare o perioadă de timp destul de mare pentru a redimensiona și pentru a repoziționa ferestrele web și aplicațiile deschise pe spațiul de lucru zilnic.

De aceea Apple a adăugat în El Capitan, opțiunea Split View. Acestă opțiune, deși pentru majoritatea utilizatorilor este ceva cunoscut, pentru cei mai noi, așa cum este și cazul Angelei (cu această ocazie îi mulțumim pentru mesaj), care a întrebat într-un mesaj pe mail cum poate să folosească Split View pe Mac-ul ei, este ideală atunci când dorești să te concentrezi în special pe două aplicații sau ferestre simultan. De fapt, este atât de utilă această treabă în cât ar putea revoluționa modul în care am putea folosi aplicațiile, în special pe ecranele mai mici, cum sunt cele ale unui MacBook sau a unui MacBook Air, unde fiecare centimetru contează.

Similar modului full screen, Split View pune două aplicații una lângă cealaltă și umple astfel întreg ecranul Mac-ului, dacă amândouă aplicațiile rulează în modul full screen (de fapt, indiferent de ce aplicație doriți să folosiți în modul Split View, acestea trebuie să suporte acest mod). Acest lucru oferă mult mai mult spațiu pentru conținutul pe care lucrați. Nu sunteți blocați de împărțirea pe care OS X o oferă standard pentru voi.

Între cele două aplicații puse în modul Split View, există o bară neagră pe care o puteți trage spre stânga sau dreapta pentru a schimba spațiul pe care doriți să îl alocați pentru fiecare dintre ele. Pe scurt, Split View este un mod foarte frumos de a lucra. În principal este o tehnică despre cunoaștere, a unde și cum să faceți click pentru a dezvălui secretele pentru voi. Pregătiți-vă să schimbați modul în care folosiți Mac-ul pentru totdeauna!

Cum Sa Folositi Split View in OS X El Capitan

1. Alegeti prima aplicatie

Primul pas pentru activarea modului Split View este să vă asigurați că ambele aplicații pe care doriți să le folosiți astfel sunt pornite. Alegeți prima aplicație pe care doriți să o folosiți în acest mod și faceți click menținând cursorul activat pe butonul vrede din colțul din stânga sus al ferestrei.

Ecranul Mac-ului va fi delimitat automat în două parți egale evidențiate printr-un fundal diferit (albastru) pentru fiecare dintre cele două părți. Acum trageți fereastra spre partea din stânga sau dreapta a ecranului, acolo unde credeți că veți avea nevoie de aceasta, iar apoi dați drumul cursorului mouse-ului sau trakpad-ului pentru a umple acea zonă cu aplicația.

Cum Sa Folositi Split View in OS X El Capitan

2. Alegeti a doua aplicatia

- Advertisement -

Cu prima aplicație care ocupă deja jumătate din ecran, celelalte ferestre deschise care sunt deschise în cealaltă parte de ecran sunt văzute ca niște miniaturi. Selectați aplicația dorită sau fereastra web pe care doriți să o vedeți în cealaltă jumătate printr-un simplu click.

Aplicația se va poziționa automat și se va mări astfel în cât să umple toată zona rămasă liberă. Acum sunteți în modul Split View. Este, practic un efect care face să aveți ambele aplicații rulând simultan în modul full screen.

Split-View-OSX-ElCapitan-03

3. Alocati spatiu pentru fiecare aplicatie

Între cele două aplicații sau ferestre web există o linie neagră. Puneți cursorul peste linie și acesta se va schimba într-o săgeată, indicând faptul că prin click și drag puteți ajusta spațiul alocat aplicațiilor. Pentru a ieși din modul Split View, trageți cursorul în partea de sus pentru a ieși în evidență bara de meniu și bara cu titlul fiecărei aplicații.

Faceți click din nou pe butonul verde (a uneia dintre aplicații) din colțul din stânga sus pentru a ieși din modul Split View; cealaltă aplicație sau fereastră va rămâne în continuare în modul full screen. Click din nou pe butonul verde pentru a o scoate și pe aceasta din modul full screen, revenind astfel la setările inițiale.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă