Cum Sa Filtram Email-urile

Ultimele Articole

Cum Să Opriți Deschiderea Automată a Aplicațiilor Mac la Pornire sau Autentificare

Dacă doriți să opriți deschiderea automată a aplicațiilor Mac la pornire sau autentificare există două posibilități prin care se poate face acest lucru.

Cele Mai Bune Aplicații Gratuite iPhone pentru Munca Casnică Dedicate Copiilor și Întregii Familii

Tocmai din acest motiv am făcut această listă cu cele mai bune aplicații gratuite iPhone pentru munca casnică dedicată copiilor și chiar întregii familii.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Comparație Polar Grit X vs. Garmin Fenix 6 vs. Suunto 9 Baro

O comparație între cele mai cunoscute branduri și cele mai bune ceasuri fitness din lume Polar Grit X, Garmin Fenix 6 și Suunto 9 Baro
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Sa Filtram Email-urile

Deși nu este cea mai rapidă metodă de comunicare, fiind înlocuită de diferite alte forme ca mesajele text sau alte servicii gen WhatsApp, email-ul rămâne în continuare o formă preferată de majoritatea firmelor.

- Advertisement -

Un utilizator business mediu primește în medie aproximativ 90 de email-uri pe zi, multe dintre ele fiind și spam-uri. Pentru a putea lucra și folosi cât mai eficient email-ul, există varianta care duce la filtrarea unora dintre aceste mesaje, și vom vedea că este o idee foarte bună. De asemenea, o idee bună ar fi să aveți căsuțe poștale diferite pentru muncă și personale, chiar și una folosită pentru cei mai apropiați prieteni.

Dacă folosiți un email pentru business, s-ar putea să doriți să filtrați email-urile după clienți, sau să puneți email-urile pentru suport într-o cutie poștală, iar cele de vânzări în alta.

Exista mai multe metode pentru a filtra un email: în unele cazuri puteți filtra email-urile direct pe un server, astfel că mesajele filtrate nu vor mai intra în inbox de fel, făcând mult mai ușoară gestionarea email-urilor pe dispozitivul dumneavoastră iOS. Puteți de asemenea să filtrați email-urile și direct de pe Mac, prin aplicația Mail.

În acest articol, vom discuta despre cum se pot filtra email-urile pe iCloud și Gmail, două dintre cele mai populare servicii și vom expica cum puteți crea filtre în aplicația Mail. Este foarte ușor să setați filtre și astfel să vă ușurați munca cu email-urile.

Filtrarea in aplicatia Mail

Vom începe cu aplicația Mail de pe OS X. Dacă folosiți această aplicație, probabil veți dori să setați foldere sau cutii poștale direct în aplicație, pe care însă filtrele pe servere să le poată folosi la fel de bine. Dacă nu aveți mai multe cutii poștale, puteți crea una nouă prin alegerea Mailbox > New Mailbox. Selectați o locație; dacă alegeți On My Mac, nu veți putea folosi filtrele pe server-ul adresei, astfel că ar fi bine să selectați providerul de email, ca de exemplu iCloud sau Gmail. (Vom discuta doar despre acești doi clienți de email, iar setările se referă strict la aceștia).

Cum Sa Filtram Email-urile

Click OK și astfel veți avea o nouă cutie poștală atât pe server cât și în aplicația Mail. Veți avea posibilitatea să mutați mesajele acolo din aplicația Mail de pe Mac, din aplicația Mail de pe iOS și de pe iCloud.com

Alegeți Mail > Preferences, apoi click pe Rules. Click pe Add Rule și apoi alocați regulei un nume. Alegeți ceva din meniul stare, ca de exemplu Form, To, Any Recipient, Date sau orice altceva, iar apoi introduceți textul pe care doriți să îl filtrați. Acesta ar putea fi un keyword din subiect de exemplu, sau o adresă de email sau numele unui client. Alegeți ce să facă cu mesajul; în exemplul de mai jos mutam mesajele trimise la adresa iTunes Guy către un folder specific. Apoi, adăugăm condiția Stop Evaluating Rules, astfel ca nici o altă regulă (condiție) să afecteze mesajele.

Cum Sa Filtram Email-urile

- Advertisement -

Atunci când utilizați filtrarea pe Mac, email-urile sunt filtrate acolo atâta timp cât Mac-ul funcționează și aplicația Mail este deschisă. Chiar dacă nu sunteți acasă, dacă Mac-ul este pornit (stand-by), aplicația Mail filtrează mesajele primite, făcând mult mai ușoară folosirea mail-urilor pe iPhone. Dacă nu doriți să țineți Mac-ul tot timpul pronit și acesta suportă Power Nap, puteți lăsa Mac-ul în modul sleep, iar acesta va verifica din când în când mail-ul și va filtra în continuare. Pentru a activa această funcție, alegeți Apple menu > System Preferences > Energy Saver și apoi click pe Enable Power Nap.

Filtrarea prin iCloud.com

Pentru a filtra mesajele prin iCloud.com, trebuie să vă logați pe iCloud.com pe web. Click pe Mail, apoi click pe pictograma rotiță care se află în partea din stânga jos a paginii. Alegeți Rules și apoi Add a Rule. Alegeți o condiție din primul meniu. Puteți alege un mesaj adresat, CC, sau puteți avea filtre iCloud pentru email-uri care să conțină cuvinte specifice în subiect.

Din meniul Then, puteți să îi cereți iCloud-ului să mute mesajele către un folder, către Trash sau să îl trimită către altă adresă de email. Pentru prima alegere selectați un folder; pentru a treia opțiune, introduceți o adresă de email pentru a putea fi redirecționat mesajul.

icloud-rule

Click Done și iCloud va filtra aceste mesaje pe server, plasându-le în folderul sau în folderele selectate.

Avantajul email-ului filtrat pe server este că Mac-ul dumneavoastră nu mai trebui să fie pornit. Atunci când verificați email-urile pe iPhone sau iPad, inbox-ul nu va mai fi atât de aglomerat. Veți putea accesa în continuare email-urile filtrate prin verificarea folderelor specifice în aplicația Mail sau pe oricare dispozitiv iOS, dar inbox-ul nu va conține atât de multe mesaje.

Filtrarea prin Gmail

Dacă folosiți Gmail, în continuare aveți posibilitatea să filtrați mesajele. Accesați iconița rotiță de pe web și apoi selectați Settings. Click pe Filters and Blocked Addresses, iar apoi click pe Create a new filter. Introduceți termenul pe care doriți să îl folosiți în câmpul apropiat, ca de ex: From, To, Subject, etc.

Click Create filter with this search după care alegeți cum doriți să fie prelucrate mesajele care se potrivesc cu acest filtru. Gmail ne oferă o grămadă de opțiuni pentru acest lucru: email-urile pot fi arhivate, marcate ca citite, redirecționate, șterse, etc. Click Create Filter pentru a salva filtrul.

gmail-filter

Ca și în cazul iCloud, aceste filtre de pe servere acționează către mesaje înainte ca acestea să ajungă pe Mac sau pe dispozitivele iOS. Acest lucru este foarte util dacă doriți să vă mențineți inbox-ul iPhone-ului mai liber, nu supra încărcat de mesaje care nu au nevoie să fie văzute/citite imediat.

Indiferent de ce metodă folosiți, veți putea vedea că filtrarea email-urilor vă poate salva foarte mult din timp și mai mult de atât, vă va ține inbox-ul mult mai puțin aglomerat. Încercați aceste medode, pe Mac-ul vostru sau pe serverele email-urilor și veți vedea cât de plăcută va fi experiența utilizării lor în aceste condiții.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă