Cum Să Faci Un MacOS Sierra Install USB

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Să Faci Un MacOS Sierra Install USB

Orice sistem de operare Apple pentru Mac este disponbil gratuit în Mac App Store. Din 2009 Apple nu a mai folosit suport fizic pentru sistemele sale de operare, lucrurile schimbându-se încet începând cu OS X 10.7 (Lion), devenid gratuit pentru toată lumea la scurt timp după aceea.

- Advertisement -

Cu toate acestea, este foarte bine ca fiecare utilizator de OS X sau macOS să aibă întotdeauna un stick USB cu sistemul de operare la îndemână. De exemplu, ai nevoie să faci mai multe instalări, iar asta implică multipe descărcări care înseamnă mai mult timp pierdut. Sau poate ai nevoie de un recovery disk pentru un Mac mai vechi care nu suportă caracteristica de recuperare prin internet (Internet Recovery). Indiferent care ar fi motivul, vă prezentăm cum să faceți, foarte simplu, un USB Installer pentru macOS Sierra (aici pentru El Capitan).

Există două variante în care acest USB poate fi făcut. Una foarte ușoară, prin interfața grafică a unei aplicații, iar alta puțin mai grea, bazată pe comenzi în aplicația Terminal. Le vom prezenta pe amândouă.

De ce avem nevoie

  • Un Mac la care să aveți acces de administrator.
  • Un stick USB sau un card SD de minimum 8GB ,sau orice altfel de unitate externă.
  • De macOS 10.12.x Sierra installer din Mac App Store descărcat în folderul Applications. Acest installer se șterge automat după instalarea sistemului de operare, dar poate fi descărcat din nou de câte ori este necesar.
  • De Install Disk Creator de la MacDaddy care poate fi descărcat gratuit și care face ca întreg procesul să fie mai rapid și mai ușor. Există și alte aplicații care pot face asta, dar aceasta este rapidă și ușor de folosit.

Dacă doriți ca USB Installer-ul să fie întotdeauna actualizat cu ultimele versiuni de macOS Sierra, va trebui ca periodic să descărcați noile versiuni și să refaceți acest USB. Apple oferă suport continu pentru noile hardware-uri disponibile prin lansări actualizate a macOS-ului, iar aceste USB installere devin universale.

Metoda mai ușoară

Imediat ce toate cele necesare vă sunt la dispoziție, conectați stick-ul USB în Mac și deschideți Install Disk Creator. Aplicația este practic doar un ambalaj GUI pentru comenzile din Terminal, astfel că ar trebui să se poată folosi pentru a face USB Installere pentru o gamă largă de versiuni ale OS X-ului și macOS-ului. Astăzi vorbim despre Sierra, iar în acest caz aplicația funcționează perfect.

Imediat după deschiderea aplicației Install Disk Creator, aceasta va detecta automat fișierul macOS installer descărcat anterior și vă va sugera să îl listați ca și cale apărând și pictograma aferentă lui. Puteți alege alt fișier dacă doriți și aveți descărcat, alegând pe urmă unitatea pe care să se facă instalarea propriu-zisă, din meniul drop-down din partea de sus a ferestrei. Imediat ce ați stabilit parametrii corecți, faceți click pe “Create Installer” și pur și simplu așteptați.

O bară de progres va indica cât mai este până la finalizarea procesului, indicat mai târziu printr-o altă fereastră de notificare. Pe un Mac nou și un stick USB 3.0, întreg procesul ar trebui să dureze foarte puțin, 3-4 minute, și puțin mai mult pentru USB 2.0, unde lucrurile evident se mișcă mai încet.

- Advertisement -

Metoda mai ușoară

Dacă nu doriți să folosiți Install Disk Creator, Apple a inclus o comandă în terminal care poate crea un install disk. La fel ca mai sus, macOS Sierra installer trebuie să fie descărcat și vizibil în folderul Applications, iar înainte de a da drumul procesului, asigurați-vă ca stick-ul USB este formatat în Mac OS Extended (Journaled), se numește “Untitled” și este introdus în Mac.

Citiți aici cum să formatați USB-ul în formatul Mac OS Extende (Journaled)

Pentru a crea macOS Installer USB, deschideți aplicația Terminal și tastați următoarea comandă:

sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app --nointeraction

Comanda va șterge stick-ul sau orice alt suport folosit pentru acest Installer și va copia fișierele pentru instalare peste. Procesul are nevoie de ceva timp pentru a fi finalizat, dar după finalizare, stick-ul va fi încărcat atât cu macOS installer-ul cât și cu o partiție pentru recuperarea externă care poate fi de ajutor în cazul în care sunt probleme cu hard disk-ul unui Mac sau nu aveți o conexiune la Internet.

Indiferent pe care metodă o folosiți, ar trebui să puteți boota de pe noul stick USB prin schimbarea Startup Disk-ului din System Preferences sau prin selectarea unității după menținerea tastei Option apăsată la boot-area Mac-ului. După boot-are, veți putea instala sau upgrada Sierra ca de obicei.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă