Cum Să Faceți Backup La Un iPhone Cu Ajutorul iTunes

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Să Faceți Backup La Un iPhone Cu Ajutorul iTunes

Este foarte important să aveți salvat întotdeauna un backup al iPhone-ului vostru pentru că dacă se întâmplă ceva rău cu dispozitivul vostru toate informațiile și datele salvate să le puteți recupera oricând fără probleme. Un backup este practic o copie a tuturor informațiilor dintr-un iPhone. Acesta include notițe, contacte, fotografii, mesaje text, datele din Apple Mail și multe altele!

- Advertisement -

Dacă doriți să utilizați iTunes pentru a efectua un backup la iPhone-ul vostru dar nu știți cu exactitate cum se procedează, în acest articol vă voi explica și vă voi arăta pas cu pas cum să faceți backup la un iPhone cu ajutorul iTunes!

Este Important Să Fac Backup La iPhone-ul Meu?

Da, este foarte important să faceți backup la iPhone. Dacă iPhone-ul vostru întâmpină o problemă software mai complicată sau pur și simplu se strică complet, s-ar putea să nu mai aveți șansa să creați un backup iPhone-ului. Așadar, încercați ca din când în când să efectuați un backup la iPhone, astfel că indiferent de situație să fiți pregătiți să vă recuperați toate datele.

Există două variante prin care se pot efectua în mod constant backup-uri la iPhone:

  1. Prin iCloud
  2. Prin iTunes

Cea mai comodă variantă este prin iCloud, pentru că odată setat backup-ul automat, iPhone-ul va salva toate datele adăugate atunci când iPhone-ul este conectat la o rețea Wi-Fi și este pus la încărcat. De exemplu pe timpul nopții. Tototadă însă, pentru ca iPhone-ul să își efectueze un backup automat prin iCloud este nevoie de spațiu în iCloud. Majoritatea utilizatorilor de iPhone folosesc iCloud dar în varianta gratuită pusă la dispoziție de Apple, ceea ce înseamnă un spațiu de stocare în iCloud de doar 5GB. Cum majoritatea iPhone-urilor de astăzi au mult mai mult spațiu de stocare standard (32GB de exemplu) este imposibil ca backup-ul iPhone-ului să se facă automat prin iCloud pe baza planului tarifar gratuit de 5GB, ceea ce înseamnă că este necesar un alt plan tarifar iCloud, cu mai mult spațiu de stocare.

Cea de-a doua variantă, cea prin iTunes, nu presupune nici un cost suplimentar lunar ci doar puțină răbdare și un computer cu iTunes instalat.

Cum Pot Să Fac Un Backup La iPhone Cu Ajutorul iTunes?

Pentru început aveți nevoie de un computer cu Windows sau un Mac și cablul de date Lightning al iPhone-ului. Conectați iPhone-ul cu acest cablu la computer și deschideți iTunes pe computer. În partea din stânga sus vă va apărea o pictograma cu iPhone-ul atunci când este conectat. Faceți click pe pictogramă.

Cum Să Faceți Backup La Un iPhone Cu Ajutorul iTunes

În fereastrea ce se va deschide faceți click pe Back Up Now de sub Manually Back Up and Restore. Aveți grijă să fie bifată căsuța This Computer. Imediat o bară ce va indica progresul și cuvintele “Backing Up ‘iPhone’…” vor apărea în partea de sus a aplicației iTunes.

Cum Să Faceți Backup La Un iPhone Cu Ajutorul iTunes

- Advertisement -

După ce bara de progres ajunge la final veți avea creat un backup pentru iPhone-ul vostru! Puteți deconecta iPhone-ul de la computer.

Stabiliți Backup-ul Automat În iTunes Pe Computerul Vostru

Crearea manuală a backup-urilor(copiilor de rezervă) la fiecare conectare a iPhone-ului la computer prin cablul Lightning se mai poate uita din când în când. Tocmai din această cauză puteți stabili un backup automat de fiecare dată când conectați iPhone-ul la computer prin cablul Lightning.

Pentru a face acest lucru, după ce ați conectat iPhone-ul la computer cu ajutorul cablului, deschideți iTunes și dați din nou click pe pictograma iPhone din colțul din stânga sus. Verificați să fie selectată căsuța ce indică This Computer și bifați si căsuța ce indică Encrypt iPhone Backup. Vi se va solicita să introduceți o parola pentru backup când o criptați. Alegeți parola(mare atenție să nu o uitați) și apăsați pe Done.

Cum Să Faceți Backup La Un iPhone Cu Ajutorul iTunes

De Ce Ar trebui Să Criptez Backup-ul iPhone-ului?

Criptarea copiei de rezervă pentru iPhone va oferi un nivel suplimentar de securitate pentru informațiile voastre personale. Datele vor fi codate și blocate, astfel că acestea nu vor putea fi aceesate de persoane neautorizate.

Atunci când se va efectua primul backup la un iPhone pe un computer cu ajutorul iTunes acesta va dura câteva minute sau chiar mai mult, în funcție de cât de multe date sunt salvate în iPhone la acel moment. La fiecare alt backup efectuat pe același computer timpul va fi mult mai scurt, pentru că se vor adăuga doar datele noi introduse în iPhone de la backup-ul anterior.

Cum Îmi Restabilesc iPhone-ul De La Un Backup Creat Cu Ajutorul iTunes?

Dacă vreodată veți avea nevoie să restabiliți un iPhone de la un backup creat, procesul este unul foare simplu.

Înainte să resaurați un iPhone dintr-un backup făcut cu ajutorul iTunes va trebui să dezactivați din iCloud Find My iPhone.

Odată dezactivat Find My iPhone, faceți click pe pictograma iPhone din colțul stânga sus din iTunes. Click pe Restore Backup de sub Manually Back Up and Restore. Alegeți numele iPhone-ul vostru din lista ce vă va apărea și apăsați pe Restore.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă