Cum Să Dezactivați Notificările pe Ecranul De Blocare pe iPhone și iPad

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Să Dezactivați Notificările pe Ecranul De Blocare pe iPhone și iPad

Vrei să ascunzi notificările de pe ecranul de blocare(lock screen) al iPhone-ului? Nu dorești să apară nici o notificare pe ecranul iPad-ului atunci când este blocat? Cu toții primim zilnic mai multe notificări de la mai multe aplicații instalate pe iPhone sau iPad și la o simplă privire putem vedea despre ce este vorba direct din ecranul lock screen. Deși acest mod de vizualizare este unul foarte convenabil pentru că nu mai este nevoie să deblochezi ecranul dispozitivului, este și unul lipsit de intimitate și poate ar fi bine să îl modifici chiar acum.

- Advertisement -

Modul de vizualizare direct pe ecranul lock screen permite oricui să ridice pur și simplu telefonul și să vizualizeze aceste notificări pe iPhone, acestea pot fi email-uri importante, mesaje și mai importante sau confirmări de plată și multe altele. Cu siguranță nu este ceea ce ți-ai dori neapărat, indiferent că te afli acasă, la muncă sau în public, iar dispozitiul tău este la îndemâna altcuiva.

Dacă te-ai convins și vrei să schimbi chiar acum acest mod de vizualizare pe ecranul de blocare, cintește în continuare acest articol și descoperă cum poți schimba setările dispozitivului pentru afișarea notificărilor pe ecranul lock screen al iPhone-ului sau al iPad-ului.

Cum Dezactivați Notificările pe Ecranul De Blocare pe iPhone și iPad

Notificările ce apar pe ecranul de blocare al dispozitivului pot fi personalizate din aplicația Settings. Puteți stabili modalitatea prin care notificările iPhone să fie afișate—cu previzualizări sau fără—sau le puteți dezactiva în totalitate pentru fiecare aplicație în parte. Fără alte detalii, să vă arăt cum puteți dezactiva notificările de pe ecranul de blocare pe iOS:

  1. Deschideți aplicația Settings de pe ecranul home al iPhone-ului sau al iPad-ului.
  2. Apăsați pe meniul Notifications din Settings.

Cum Să Dezactivați Notificările pe Ecranul De Blocare pe iPhone și iPad

3. De aici veți putea vedea toate aplicațiile stocate în dispozitiv și veți putea personaliza notificările pentru fiecare aplicație în parte. Pur și simplu selectați aplicația pentru care doriți să dezactivați notificările din ecranul de blocare așa cum vedeți în imaginea de mai jos.

4. Din secțiunea Alerts, debifați opțiunea “Lock Screen” și nu veți mai vedea nici o notificare pe ecranul de blocare.

Vrei să ascunzi notificările de pe ecranul de blocare(lock screen) al iPhone-ului? Nu dorești să apară nici o notificare pe ecranul iPad-ului atunci când este blocat? Cu toții primim zilnic mai multe notificări de la mai multe aplicații instalate pe iPhone sau iPad și la o simplă privire putem vedea despre ce este vorba direct din ecranul lock screen.

- Advertisement -

5. Dacă totuși doriți să primiți nofiticarea pe ecran dar să nu fie cu previzualizare(afișiarea conținutului) puteți lăsa bifată opțiunea “Lock Screen” și modificați din secțiunea Options, Show Previews–When Unlocked(Default) în Never.

6. Dacă doriți ca totul să fie mai simplu aplicând aceeași setare tuturor aplicațiilor instalate în iPhone-ul sau iPad-ul vostru, mergeți înapoi în meniul Notification și selectați secțiunea Show Previews.

Vrei să ascunzi notificările de pe ecranul de blocare(lock screen) al iPhone-ului? Nu dorești să apară nici o notificare pe ecranul iPad-ului atunci când este blocat? Cu toții primim zilnic mai multe notificări de la mai multe aplicații instalate pe iPhone sau iPad și la o simplă privire putem vedea despre ce este vorba direct din ecranul lock screen.

 

7. De aici selectați “When Unlocked”. Această setare împiedică automat ca aplicațiile să mai afișeze previzualizări pentru notificările din ecranul de blocare. În schimb va fi afișat numele și pictograma aplicației de la care s-a primit notificarea.

 

Acesta este toată treaba pe care o aveți de făcut pentru a dezactiva notificările de pe ecranul de blocare al iPhone-ului sau iPad-ului.

Indiferent de setările pe care le-ați ales puteți să stați liniștiți pentru că nimeni nu va mai avea posibilitatea să vă vizualizeze notificările sau să vă citească mesajele pe care le-ați primit atunci când nu vă aflați lângă iPhone sau iPad. Cu acestea fiind spuse, în momentul de față nu există nici o setare care să oprească în totalitate notificările tuturor aplicațiilor de pe ecranul de blocare deodată. Poate în vreun viitor update al sistemului de operare Apple ne va pune la dispoziție și această setare, dar până atunci cel puțin, cel mai bine este să vă personalizați setările pentru fiecare aplicație individual dacă nu doriți ca acestea să apară pe ecranul de blocare al iPhone-ului sau al iPad-ului ca o notificare.

O caracteristică deosebit de interesantă a nofiticărilor de pe cranul de blocare al iPhone-ului sau al iPad-ului este disponibilă pe cele mai noi dipozitive dotate cu Face ID. Astfel, funcția de previzualizare funcționează perfect împreună cu Face ID pe dispozitive ca iPad Pro sau iPhone X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro sau 11 Pro Max. Un exemplu: să presupunem că iPhone-ul tău stă pe masă într-un bar și primești o notificare, previzualizarea nu va fi afișată, dar de îndată ce ridici iPhone-ul, Face ID va debloca dispozitivul și previzualizarea va fi afișată automat.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă