Cum Să Curățați Căștile Fără Fir AirPods sau AirPods Pro

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Vă recomandăm să curățați și să dezinfectați căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro din când în când pentru a le menține curate și pentru a vă asigura că funcționează corect.

- Advertisement -

Fără doar și poate căștile fără fir AirPods și AirPods Pro de de la Apple s-au dovedit a fi un mare succes. Datorită confortului pe care aceste căști fără fir îl oferă, AirPods-urile au devenit rapid un accesoriu must-have pentru foarte mulți utilizatori iPhone.

La fel ca și în cazul unui iPhone sau iPad și aceste căști fără fir trebuie curățate și dezinfectate în mod regulat.

Căștile fără fir AirPods și AirPods Pro sunt mult mai mult utilizate de către posesorii de iPhone în comparație cu căștile standard cu fir.

Datorită faptului că acestea sunt destul de mici, dispun de carcasa specială pentru încărcare și depozitare, este mult mai ușor ca ele să fie puse într-un buzunar de pantalon sau în orice geantă, rucsac, etc. Trecând prin atât de multe locuri mai mult sau mai puțin curate, ar trebuie să vă faceți timp să le curățați și să le dezinfectați regulat.

Curățarea și dezinfectarea căștilor fără fir AirPods nu doar că vă asigură un plus de confort, dar le vor ajuta să funcționeze corect. Datorită particulelor de praf acumulate împreună cu transpirația și/sau alte lichide poate forma un strat de mizerie care va crea anumite probleme de sunet ca: sunet înfundat, sunet spart, volum redus sau alte probleme.

Cum să NU curățați căștile AirPods

Înainte să vă explicăm cum să curățați și să dezinfectați căștile fără fir AirPods este important să vă explicăm cum să nu le curățați. O mișcare greșită și puteți să deteriorați pentru totodeauna AirPods-urile.

  • Nu vă spălați niciodată AirPods-urile sau AirPods-urile Pro punându-le sub jet de apă. AirPods Pro sunt rezitente la apă dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie expuse în acest mod. Puteți să le deteriorați definitiv făcând acest lucru.
  • Nu utilizați substanțe chimice puternice și nici un fel de soluție de curățare pentru a șterge AirPods-urile. Aceste substanțe pot să deterioreze învelișul exterior al căștilor.
  • Asigurați-vă că nu intră nici un fel de lichid în orificiile AirPods-urilor.

Cum să curățați căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro

Utilizați o pânză fără scame

Utilizați întodeauna o bucată de pânză uscată ce nu are scame pentru a curăța căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro. Acest lucru vă va ajuta să ștergeți toată murdaria de pe ele. Cu aceeași pânză puteți șterge și carcasa de transport/încărcare.

În cazul în care sunt acumulate mai multe reziduri din urechi și nu pot să fie îndepărtate cu pânza uscată, folosiți același tip de pânză umezind-o puțin în apă.

- Advertisement -

Cum să curățați Microfonul și Difuzorul

În cazul în care sunetul este înfundat sau spart trebuie să curățați plasa de pe difuzorul căștilor fără fir AirPods în mod corespunzător.

Pentru a curăța plasa de pe difuzor și microfonul folosiți întotdeauna un tampon de bumbac sau un bețișor de urechi de bumbac. În același timp aveți mare grijă să nu intre mizeria prin plasa de pe difuzor sau în găurica microfonului.

În cazul în care sunetul este spart sau nu se aude suficient de clar sau tare—înainte de a utiliza bețișorul sau tamponul din bumbac—vă recomandăm să încercați pașii de mai jos:

  • Utilizați o bandă scoci, leucoplast sau orice fel de bandă adezivă pe care aplicați-o peste plasa de pe difuzorul căștilor fără fir Airpdos și/sau microfon. Lipiciul va ajuta la îndepărtarea mizeriei acumulate în orificiile plasei de protecție a difuzorului.
  • Repetați procesul de mai multe ori până când sunteți siguri că mizeria a fost complet înlăturată.
  • Ultilizați o pompiță de aer pentru a sufla peste plasa de protecție a difuzorului eliminând resturile de particule de praf rămase.

Cum să curățați capetele căștilor AirPods Pro

Sunt două moduri prin care puteți curăța capetele căștilor AirPods Pro. Puteți utiliza o pânză fără scame umedă pentru a șterge bine capetele căștilor, dar și mai bine este să le înlăturați și să le treceți printr-un jet de apă.

Dacă utilizați în mod frecvent căștile în construcții de exemplu, este recomandat să spălați capetele căștilor AirPods Pro sub jet de apă cel puțin o dată pe lună. Nu utilizați săpun sau orice alt detergent lichid pentru curățarea capetelor căștilor.

Asigurați-vă întotdeauna că aceste capete sunt complet uscate înainte de a le atașa la căștile fără fir AirPods Pro.

Cum să Dezinfectați căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro

În pașii de mai sus ați învățat cum să curățați corect căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro.

Cum procedați în cazul în care doriți să le și dezinfectați?

Utilizați întodeauna alcool izopropilic cu o concentrație de cel puțin 70% pe o pânză fără scame sau șervețele dezinfectante (de exemplu, Detol). Întotdeauna ștergeți doar exteriorul căștilor. Nu folositi soluțiile pe plasa de pe difuzor pentru a nu deteriora difuzorul căștilor.


Pașii descriși în rândurile de mai sus vă vor ajuta să curățați și să dezinfectați căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro fără a le deteriora. Voi cum vă curățați căștile fără fir AirPods? Lăsați un comentariu în secțiunea de mai jos!

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă