Cum să configurați și să utilizați o parolă pentru aplicația Notes pe iPhone, iPad sau Mac

Ultimele Articole

Cele Mai Bune Aplicații Gratuite iPhone pentru Munca Casnică Dedicate Copiilor și Întregii Familii

Tocmai din acest motiv am făcut această listă cu cele mai bune aplicații gratuite iPhone pentru munca casnică dedicată copiilor și chiar întregii familii.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Comparație Polar Grit X vs. Garmin Fenix 6 vs. Suunto 9 Baro

O comparație între cele mai cunoscute branduri și cele mai bune ceasuri fitness din lume Polar Grit X, Garmin Fenix 6 și Suunto 9 Baro

Cum să Blocați Accesul la Anumite Website-uri pe iPhone sau iPad

Dacă doriți să blocați accesul la anumite website-uri de pe un iPhone sau iPad trebuie să știți că acest lucru se face foarte simplu.
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum să configurați și să utilizați o parolă pentru aplicația Notes pe iPhone, iPad sau Mac

Aplicația Notes disponibilă pe orice iPhone, iPad sau Mac este o aplicație foarte simplă și utilă pentru tot felul de notițe. Puteți salva în aplicația Notes o grămadă de chestii: notițe simple, notițe cu fotografii, informații utile, pdf-uri, documente word, excel și multe altele.

- Advertisement -

Dacă utilizați frecvent aplicația Notes pentru a vă păstra lucruri importante și doriți mai multă siguranță în ceea ce privește conținutul lor, există o modalitate ușoară de a le proteja. Puteți configura o parolă pentru aplicația Notes pe dispozitivul vostru iPhone, iPad sau Macîn doar câțiva pași simpli. Iată cum se face!

Configurarea unei parole pentru aplicația Notes pe iPhone sau iPad

1. Deschideți aplicația Settings.

2. Derulați până la aplicația Notes.

3. Selectați Password.

Configurați parola pe care doriți să o utilizați, introduceți din nou parola pentru a o verifica și includeți un indiciu în caz că o uitați, opțional, activați Touch ID sau Face ID. Apăsați pe Done.

Configurarea unei parole pentru aplicația pe Mac

1. Deschideți aplicația Notes.

2. Click pe Notes din bara de meniu.

3. Selectați Preferences.

- Advertisement -

4. Click pe butonul Set Password.

Introduceți parola pe care doriți să o folosiți, introduceți din nou parola pentru a o verifica și includeți un indiciu în caz că o uitați. Click pe Set Password.

Cum să configurați și să utilizați o parolă pentru aplicația Notes pe iPhone, iPad sau Mac

Blocarea notițelor din aplicația Notes

După ce ați configurat parola pentru aplicația Notes, orice notă pe care o creați sau o aveți creată deja o puteți bloca și nu va mai putea fi deschisă decât cu parola stabilită și/sau cu ajutorul Touch ID sau Face ID.

Pentru a bloca o notiță pe iPhone sau iPad

1. Cu notița deschisă, apăsați pe butonul Share (Se poate bloca și o notiță deja creată prin apăsarea ecranului(pentru a activa Haptic Touch) pe notița dorită din întreaga listă).

2. Selectați Lock Note.

3. Introduceți parola configurată pentru a bloca notița.

Pentru a bloca o notiță pe Mac

1. Cu notița deschisă, faceți click pe butonul Lock(lacătul) din bara de instrumente sau   faceți click pe File > Lock Note din bara de meniu (Se poate bloca și o notiță deja creată prin click dreapta pe notița dorită din întreaga listă).

2. Introduceți parola configurată pentru a bloca notița.

La fel ca si pe iOS, vi se va cere să introduceți parola configurată și notița blocată va fi evidențiată printr-un lacăt închis.

În momentul în care accesați o notiță blocată cu parolă ea va rămâne deblocată pe toată perioada, imediat ce ați terminat cu ea faceți click pe butonul Lock din bara de instrumente.

Cum să configurați și să utilizați o parolă pentru aplicația Notes pe iPhone, iPad sau Mac

Deschiderea notițelor blocate

Să rețineți un lucru foarte important, configurarea unei parole nu va bloca automat toate notițele create. Va trebuie să parcurgeți pe rând fiecare notiță salvată în aplicația Notes și să le blocați pe rând.

Notițele blocate vor afișa o pictogramă reperezentată printr-un lacăt atât pe iOS cât și pe macOS.

  • Pentru a debloca o notiță blocată pe iPhone sau iPad va trebui să selectați notița, apoi să faceți click pe View Note și să introduceți parola. În cazul Touch ID puneți doar amprenta, iar în cazul Face ID se va debloca prin recunoașterea facială.
  • Pentru a debloca o notiță pe Mac, va trebui să selectați notița și să faceți click pe Enter Password și să introduceți parola.

Configurarea unei parole este simplă și poate fi folosită în aplicația Notes pe oricare dintre dispozitivele voastre. Atâta timp cât aplicația Notes este sincronizată cu cu iCloud, atunci când blocați o notiță pe iPhone de exemplu, aceasta va apărea blocată și pe celelalte dispozitive, iPad sau Mac, și va putea fi deblocată introducând aceeași parolă.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă