Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Fie că v-ați cumpărat noul iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, fie că ați ales varianta mai mică, iPhone SE, sau modelul de anul trecut iPhone 6s sau iPhone 6s Plus, sunt anumite setări esențiale pe care orice utilizator de iPhone ar trebui să le acorde puțină atenție. Bine, sunt multe configurări care pot fi făcute, dar în toți acești ani de când utilizez iPhone, am învățat că sunt câteva lucruri cu adevărat importante care sunt necesare imediat după prima pornire a unui iPhone.

- Advertisement -

Imediat după setările de bază prin care vă ghidează Apple, aceste setări adiționale sau sfaturi și trucuri cum am putea să le numim, vă pot face să trăiți o experiență mult mai bună cu iPhone-ul vostru, indiferent de ce model dețineți.

Dacă vă întrebați care model să îl alegeți? Citiți acest ghid de cumpărare a unui iPhone.

Ghidul ce îl vom prezenta în cele ce urmează presupune configurarea noului vostru iPhone de la zero. În concluzie, acești pași ar trebui făcuți prima dată după activarea unui nou iPhone. Nu este însă de neglijat și pentru un iPhone deja activat și setat, deoarece există posibilitatea să descoperiți câteva setări despre care ori nu știați ori pur și simplu le-ați ignorat.

Configurarea noului iPhone: notiunile de baza

Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Procentajul bateriei – Întotdeauna este bine să știți cu exactitate câtă baterie mai aveți rămasă în iPhone, iar pentru asta Apple a adăugat și posibilitatea afișării procentajului. Pentru a activa acest lucru, mergeți în Settings și apăsați pe Battery. Veți vedea un buton pentru Low Power Mode și apoi unul pentru Battery Percentage. Mutați butonul în poziția ON și automat procentajul va fi afișat în partea de sus în dreptul bateriei.

Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Configurarea Do Not Disturb – Notificările pe iPhone vin pentru orice aplicație, mesaj, notiță programată, dată de naștere, Facebook și orice joc sau distracție ați instalat pe iPhone. Configurarea Do Not Disturb presupune stabilirea unei perioade în care aceste notificări să nu deranjeze — când dormiți de exemplu. Pentru a beneficia de acest avantaj intrați în Setting și apoi în Do Not Disturb. Mutați butonul Schedule pe ON și de aici stabiliți perioada în care nu ați dori să fiți deranjați, cu o oră de început și una pentru sfărșit. Puteți permite însă ca anumite notificări să fie active, cum ar fi apelurile primite din lista de persoane Favorite.

Setare ton de apel — Setează sunetul de apel din lista de tonuri disponibile, de exemplu clasica Marimba — ceva ce nu toată lumea alege în momentul de față. Pentru a face acest lucru, intrați în Settings, iar apoi accesați Sounds & Haptics. Selectați Ringtone și derulați până la capătul listei și unde găsiți Classic. Aici veți putea vedea o listă cu toate sunetele de apel de pe primul iPhone, inclusiv Marimba, care pentru mine sună absolut perfect. Majoritatea utilizatorilor de iPhone lasă ca sunet standard de apel cea prestabilită de Apple—Open—iar într-o mulțime de oameni care au iPhone, de multe ori nu veți ști a cui sună. Prin setarea unui sunet clasic, cu siguranță nu veți mai confunda iPhone-ul vostru cu celelalte.

- Advertisement -

Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Schimbă numele iPhone-ului tău – Când folosiți servicii conectate ca Find my iPhone și aveți mai multe dispozitive conectate la același cont de iCloud, probabil că ați vrea să aveți fiecare dispozitv conectat cu un nume specific pentru iPhone, astfel în cât să îl puteți identifica mai ușor. Pentru a schimba numele iPhone-ului, intrați în Settings, apoi în General, iar de acolo mergeți în secțiunea About. Apăsați pe Name, care de obicei este ceva destul de vag—iPhone 7—și schimbați numele.

Cum Sa Configuram Corect un iPhone Nou

Adăugarea mai multor degete pentru Touch ID – Puteți adăuga până la cinci degete, și da, puteți să le puneți pe toate de la o mână. Dar chiar o să deblocați telefonul cu degetul mic? Probabil că nu. Atunci când configurați un nou dispozitiv, este suficient să adăugați doar patru degete în secțiunea de amprente—ambele degete mari și ambele degete arătătoare. Aceste degete sunt cel mai folosite și cu siguranță nu o să luați iPhone-ul doar cu mâna dreaptă sau doar cu stânga, deci stabiliți-le în acest mod pentru a avea o acoperire perfectă indiferent de caz. Pentru a stabili amprentele pentru degete, intrați în Settings și apoi în Touch ID & Passcode (veți fi întâmpinați de un mesaj ce vă va solicita parola numerică), după care adăugați celelalte degete pe care nu le-ați configurat în setările de bază după pornirea iPhone-ului. Scanați de mai multe ori fiecare deget în parte, din mai multe poziții, până vedeți câmpul asociat degetului că pâlpâie, astfel memorând mult mai amânunțit fiecare linie din amprentă pentru o precizie mult mai bună. Mai apoi asigurați-vă că ați activat iPhone Unlock, Apple Pay (unde este disponibil) și iTunes Store & App, astfel ca de fiecare dată să folosiți Touch ID-ul în locul parolei tastate.

iphone-home-screen-screenshots

Aranjarea pictogramelor – Există numeroase modalități pentru aranjarea pictogramelor pe ecranul Home al iPhone-ului. Unii preferă să-și organizeze aplicațiile pe foldere, alții preferă să-și pună aplicațiile una lângă cealaltă în funcție de conectările dintre ele, am văzut chiar utilizatori care și le aranjează pe culori. Acest mod este foarte plăcut pentru ochi, dar nu întotdeauna cel mai potrivit deoarece te poți pierde printre un câmp întreg de culoare roșie sau unul albastru. Aranjarea care mie mi se pare cea mai corectă este cea prin care pe prima pagină poziționăm aplicațiile utilizate cel mai frecvent, de jos în sus în funcție de cât de repede vrei să ajungi la ea, iar pe celelalte pagini, după caz, aplicațiile mai puțin folosite dar care trebuie să le ai instalate tot timpul în iPhone. Aici puteți hotărâ singuri, să fie fiecare aplicației independentă și dacă sunt foarte multe să crească numărul paginilor, sau să le organizați în foldere și cel mai probabil vor rămâne doar câteva foldere pe o singură pagină. Pentru a organiza aplicațiile după bunul plac, apăsați și mențineți apăsat pe oricare dintre aplicațiile de pe ecranul Home al iPhone-ului până acestea încep să danseze. Automat le veți putea trage acolo unde doriți.

Actualizati contactele social media – Cel mai folosit mod de sincronizare al contactelor este iCloud, dar și Facebook sau Twitter conține unele dintre cele mai contactate persoane de către fiecare dintre noi. Intrați în Setting și derulați până la secțiunea Twitter și Facebook. Introduceți-vă conturile personale și apoi actualizați-vă contactele pentru a fi cu toate la zi. Tot prin introducerea conturilor pentru cele două servicii veți putea să împărtășiți mult mai rapid o adresă din Safari pe Facebook, o poză pe Twitter sau o notiță prin Facebook Messenger.

Gestionare email

iphone-mail-settings-screenshots

Adaugarea conturilor de email – Indiferent că utilizați Mail, Google Inbox sau altă aplicație gen Airmail, veți dori să vă adăugați conturile de email cât mai repede în iPhone. Pentru aplicația standard de email Apple—Mail—intrați în Settings și mergeți până la secțiunea MailApăsați pe Add Account, alegeți furnizorul de email și urmați pașii, introducând datele personale solicitate.

Vezi mai multe – Apicația Mail vă permite să vedeți conținutul mesajului fără ca măcar să îl descjhideți. Intrați în Settings, apoi în Mail și apăsați pe butonul Preview. Schimbași setarea inițială cu cea pe cinci linii și automat veți putea citi mai multe din fiecare email fără ca măcar să îl deschideți.

iphone-mail-settings-screenshots-01

Setabiliti contul principal – De obicei setarea implicită a aplicației Mail are obiceiul de a stabili ca și cont principal unul pe care îl folosim prea puțin, ca de exemplu iCloud. Intrați în Settings, apoi în Mail și mergeți în jos până la secțiunea Default Account. De aici alegeți contul de email pe care doriți să îl aveți ca și cont principal. Automat când compuneți un email veți ști cu siguranță că plecarea se face de la contul stabilit de către voi.

Gestionarea email-urilor prin gesturi Este mult mai ușor ca unele comenzi pentru un email să se facă prin gesturi decât prin apăsarea mai multor butoane. Puteți schimba ca atunci când trageți degetul pe ecran spre drapta să mutați mesajul în Mark as Read și când trageți degetul spre stânga acesta să intre direct în Trash. Intrați în Setting, apoi în Mail, după care alegeți secțiunea Swipe Options. De aici puteți stabili fiecărui gest o comandă.

Adaugrea unei semnaturi HTML – O semnătură în partea de jos a email-ului vă face să păreți niște persoane mult mai profesioniste, așadar, asigurați-vă ca ați adăugat o semnătură email-ului vostru. Dacă aveți deja una creată pe desktop, copiați-o și trimiteți-o printr-un email către iPhone. Apoi o puteți copia și lipi în aplicația Mail, în locului textului predefinit Sent from my iPhone și astfel, fiecare email trimis vă va purta semnătura proprie.

Calendar, iCloud, Mesaje si altele

iphone-calendar-settings-screenshots

Stabiliti timpii pentru alertele din Calendar – Aplicația Calendar este perfectă pentru notificarea evenimentelor importante, dar nu întodeauna este setată pentru a trimite alerte la momentul potrivit. Puteți schimba însă acest lucru intrând în Settings, Calendar și alegeți secțiunea Default Alert Times. Apăsați în Default Alert Times pe Birthday, Events sau All-Day Events și stabiliți perioada dorită pentru fiecare dintre aceste secțiuni.

Background app refresh – Întotdeauna trebuie să fiți foarte atenți la ce aplicații rulează în fundalul iPhone-ului vostru. Acestea pot consuma serios bateria, iar multe dintre ele probabil că nu vă interesează să facă acest lucru. Intrați în SettingsGeneralBackground App Refresh. Mutați butonul OFF pentru fiecare aplicație care nu doriți să se actualizeze în background.

iphine-icloud-stettingsauto-lock-settings-screenshots

Cel mai important, iCloud– Nu există nici o urmă de îndoială că iCloud este cea mai simplă și perfectă metodă pentru a ține toate datele și informațiile personale în siguranță. Dacă nu ați setat datele pentru contul iCloud în timpul setărilor de bază Apple, este cazul să o faceți acum. Intrați în Settings, apoi în iCloud și introduceți datele contului vostru Apple. De aici puteți să vă administrați spațiul și asigurați-vă că ați activat fiecare opțiune pe care o considerați necesară, scăpând de stresul de a nu pierde ceva de pe iPhone. Activați iCloud Drive, Photos, Contacts, Reminders, Safari, Notes, News, Wallet (dacă este disponibil), Backup, Kechain (dacă este disponibil) și obligatoriui, Find My Phone.

Mariti timpul pentru Auto-Lock – Trebuie să recunoașteți că stați mai tot timpul conectați pe iPhone-ul vostru. Mai de fiecare dată timpul standard de două minute în care ecranul iPhone-ului stă aprins este prea scurt. Da, acesta este stabilit pentru ca bateria să aibă o autonomie mai bună, dar de câte ori nu apăsați cu degetul pe ecran pentru ca acesta să nu se închidă? Intrați în Settings și megeți la GeneralAuto-Lock unde setați timpul maxim de cinci minute pentru ca să scăpați de grija apăsarii continue a ecranului pentru al ține aprins.

Primiti mesajele oriunde – Dacă pe lângă iPhone mai folosiți și un iPad sau un Mac, poate sunteți interesați ca mesajele text și cele iMessage să vină pe oricare dintre aceste dispozitive. Mergeți în Settings, Messages și porniți iMessage pe fiecare dispozitiv iOS, iar pe Mac accesați Messages Preferences din System Preferences. Țineți toate aceste dispozitive unul lângă celălalt pentru a putea finaliza configurarea. Intrați din nou în Settings pe iPhone, apăsați pe Messages și apoi pe Send & Receive. Fiecare dispozitiv disponibil va fi afișat în listă. Porniți Mac-ul și/sau iPad-ul și fiți atenți la codul primit pe fiecare dintre dispozitivele selectate. Introduceți codul în iPhone pentru ca toate dispozitivele să primească de acum în colo mesajele text și mesajele iMessage.

Securizati-va web-ul

iphone-safari-autofill-settings-screenshots

Configurare Safari – Navigarea pe internet este o formă completă de introducere de date ca nume, adresă, email și chiar carduri de credit sau debit, iar toate aceste date cer suficient timp pentru a le completa. Pentru a vă simplifica viața, intrați în SettingsSafari și apoi în AutoFill. De aici stabiliți ca browserul să poată accesa mult mai rapid anumite date, ca My Info—unde configurați un contact ale cărui date să completeze automat anumite câmpuri în Safari; activați Names and Passwords—pentru a vă scuti de introducerea de nume și parole pentru anumite site-uri web; activați Credit Cards—pentru introducerea automată a datelor de pe cardul de credit (fiți precauți când folosiți aceste date, ca ele să fie introduse doar atunci când sunteți pe un website criptat SSL). Tot de aici puteți să intoduceți mai multe carduri sau puteți să le ștergeți sau puteți stabili cardul care doriți să fie cel principal pentru utilizarea frecventă.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă