Cum să Blocați un iPhone sau iPad Pierdut sau Furat cu modul Mark As Lost și Cum Să Ștergeți Conținutul Său

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cum să Blocați un iPhone sau iPad Pierdut sau Furat cu modul Mark As Lost și Cum Să Ștergeți Conținutul Său

Primul pas în protecția unui iPhone sau iPad în cazul în care a fost pierdut sau furat este activarea Find My iPhone. Funcția vă permite să urmăriți eficient dispozitivul și chiar să îl blocați, făcându-l astfel inutilizabil pentru oricine l-ar găsi sau l-ar fura.

- Advertisement -

Cea mai puternică caracteristică pentru Find My iPhone este Activation Lock, care oferă o modalitate de blocare a dispozitivului pierdut sau furat, introducându-l în modul Mark As Lost. În acest fel veți putea să vă protejați dispozitivul de la distanță cu o parolă și un mesaj personalizat ce va apărea pe ecranul Lock, astfel încât oricine găsește iPhone-ul sau iPad-ul vă poate suna și puteți stabili o întâlnire.

De remarcat este faptul că atunci când este introdus în modul Mark As Lost, nimeni nu îl va mai putea restaura și reactiva fără Apple ID și parolă. Dacă acest lucru nu poate împiedica un hoț să vă fure dispozitivul, cel puțin îl va împiedica să facă ceva cu el.

În acest articol vă voi arăta cum să activați Mark As Lost pe un iPhone sau iPad care s-ar putea să fi fost pierdut sau furat.

Modul Mark As Lost poate fi activat atât din aplicația Find My iPhone de pe orice dispozitv iOS, cât și din browser-ul web accesând iCloud.com. Pentru scopul acestui tutorial vom folosi aplicația Find My iPhone, dar pașii sunt aproape similari și dacă accesați iCloud.com

Cum Să Puneți Un iPhone Sau Un iPad În Modul Mark As Lost

1. Primul pas este să porniți un dispozitiv iOS și să deschideți aplicația Find My iPhone. Puteți utiliza Find My iPhone de pe orice iPhone, iPad sau iPod. Aplicația poate fi instalată și pe iPhone-ul unui prieten pentru a vă putea urmări propriul dispozitiv. Doar introduceți Apple ID-ul și parola voastră, aceeași care este introdusă și pe dispozitivul pe care doriți să îl puneți în modul Mark As Lost.

2. Odată logați, Find My iPhone vă va afișa pe ecran o hartă în partea de sus și o listă cu dispozitivele care sunt asociate contului Apple ID introds, în partea de jos. Apăsați pe dispozitivul pierdut sau furat pentru a-l selecta.

3. Din meniul de “Acțiuni” ce vă apare în partea de jos a ecranului selectați “Mark As Lost” și apăsați pe “Activate.”

- Advertisement -

4. Vi se va cere să confirmați că doriți să activați modul Mark As Lost. Apăsați pe “Continue” pentru a trece la pasul următor.

Cum să Blocați un iPhone sau iPad Pierdut sau Furat

5. Dacă dispozitivul pe care doriți să îl introduceți în modul Mark As Lost nu are un cod de siguranță stabilit, Find My iPhone vă va cere să introduceți un cod de siguranță.

6. Acum veți putea introduce numărul de telefon la care puteți fi contactat. Numărul de telefon va fi afișat pe ecranul Lock al dispozitivului. Deși este ceva opțional, este recomandat să vă introduceți numărul de telefon astfel în cât să puteți fi contactat de cel ce va găsi dipozitivul. Apăsați “Next” și treceți la pasul următor.

7. În cele din urmă, puteți introduce un mesaj care să fie afișat alături de numărul de telefon. De exemplu “Acest iPhone a fost pierdut. Vă rog să ma sunați.” Apăsați “Done” în colțul din dreapta sus și în câteva clipite dispozitivul va intra în modul Mark As Lost.

Acum dacă accesați aplicația Find My iPhone sau iCloud.com veți putea observa dispozitivul care se află în modul Mark As Lost, acesta fiind marcat cu un lacăt și va apărea ca și stins pe hartă.

Dispozitivul care a fost pus în modul Mark As Lost va afișa mesajul stabilit de voi împreună cu numărul de telefon pe ecranul Lock.

Dacă cineva va încerca să facă un Restore folosind iTunes va vedea acest mesaj și nu va putea să efectueze procesul de restaurare până când nu va dezactiva Find My iPhone. Dezactivarea Find My iPhone însemnând introducerea Apple ID-ului și a parolei voastre.

Cum Să Dezactivați Modul Mark As Lost

Există două modalități prin care puteți dezactiva modul Mark As Lost: din aplicația Find My iPhone ori iCloud.com, sau de pe dispozitivul cu pricina.

Dezactivați modul Mark As Lost din aplicația Find My iPhone: Din aplicația Find My iPhone selectați dispozitivul ce a fost introdus în modul Mark As Lost. Apăsați pe “Activate” și mai apoi pe “Turn Off Mark As Lost.” O fereastră popup vă va cere să confirmați acțiunea, așa că apăsați pe “Turn Off.”

Dezactivați modul Mark As Lost de pe dispozitivul pierdut: Pe dispozitvul ce a fost introdus în modul Mark As Lost glisați degetul pe ecran pentru a-l debloca și introduceți parola. Automat modul Mark As Lost a fost dezactivat.

Activarea Modului Erase This Device

În cazul în care nu mai găsiți dispozitivul pierdut sau furat și nu doriți ca altcineva să acceseze datele de pe dispozitivul vostru puteți să îl ștergeți folosindu-vă de acțiunea Erase This Device. Atunci când folosiți această acțiune toate datele personale, inclusiv cardurile din Apple Pay, vor fi șterse complet din dispozitiv și nu îl veți mai putea localiza utilizind Find My iPhone sau iCloud.com niciodată.

ATENȚIE! Dacă ștergeți dispozitivului prin acțiunea Erase This Device și mai apoi veți elimina dispozitivul din cont, trebuie să știți că Activation Lock va fi oprită automat și cel ce va găsi telefonul pierdut sau cel ce vi l-a furat, îl va putea activa și folosi fără nici o problemă.Cum să Blocați un iPhone sau iPad Pierdut sau FuratNe poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă