Cum i-a fost salvata viata unui barbat cu ajutorul unei bratari de fitness – Fitbit Charge HR

Ultimele Articole

GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Cum i-a fost salvata viata unui barbat cu ajutorul unei bratari de fitness – Fitbit Charge HR

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din New Jersey a fost dus de urgență la spital în urma unei crize suferite. Din datele colectate de brățara de fitness Fitbit Charge HR, doctorii au decis să restabilească ritmul inimii pacientului cu un defribilator. Este pentru prima dată în istorie când o brățară sau un sitem de monitorizare dedicat activităților fizice/fitness, a fost folosit în acest fel.

- Advertisement -

Când pacientul a ajuns la centrul medical Our Lady of Lourdes Medical Center din Camden, echipa medicală a observat că pacientul suferea de o fibrilație atrială (un ritm cardiac neregulat și rapid), însă nu erau siguri dacă era ceva cronic sau dacă atacul s-a petrecut cu 20 de minute înaintea sosirii pacientului la sipital.

Această informație, cât de mică, este extrem de importantă pentru că va determina și va duce la decizia pesonalului medical în vederea folosirii defibrilatorului pentru pacientul în cauză, lucru care ar trebui să atenueze bătăile neregulate ale inimii acestuia (defibrilatorul folosește electricitatea pentru a duce ritmul cardiac la normal). Dacă ar fi fost cronic, defibrilatorul ar fi putut declanșa un cheag de sânge, timițându-l sus înspre aortă, putând declanșa un atac. Eșecul în tratarea aritmiei poate duce la un atac cerebral. Din fericire, personalul medical a observat că pacientul purta o brățară de fitness și a decis să verificie informațiile colectate de acest mic dispozitiv.

Iată ce este scris în raportul medical, care apare în Annals of Emergency Medicine:

“În timpul examinării pacientului s-a observat că avea la mână o brățară fitness (Fitbit Charge HR), care a fost sincronizată cu o aplicație de pe smartphone-ul pacientului, înregistrând pulsul, arătând o rată de 70/80 de bătăi pe minut cu o creștere imediată de 140/160 bătăi pe minut, în momentul în care pacientul a suferit atacul. Pulsul a rămas ridicat până la administrarea procesului. “

Brățara Fitbit de la mâna pacientului a confirmat că fibrilația atrială a fost declanșată de atac, ceea ce înseamnă că s-a putea efectua procedura de defibrilare externă automată.

Până în acest moment, monitorizarea activităților înregistrate de brățările de fitness au fost folosite de medici și de furnizorii medicali pentru a susține și monitoriza activitatea pacientului. Acesta intervenție marchează pentru prima dată în istoria medicală modernă, că informațiile dintr-un dispozitiv atât de mic purtat de către un pacient conectat la un smartphone, au ajutat în luarea unor decizii medicale importante în vederea salvării unei vieți.

fitbit-ios-app

Incidentul arată potențialul extraordinar pe care aceste dispozitive le au pentru a influența personalul medical în probleme serioase. Aceste dispozitive de monitorizare nu sunt perfecte și cu siguranță nu sunt produse medicale, în ceea ce privește calitatea, dar pot stoca date într-un mod semnificativ — date pe care medicii le pot folosi în cazuri urgente ca și cel prezentat mai sus. Privind spre viitor, dizpozitivele ar putea declanșa chiar o alarmă când este vorba de o urgență medicală, cum ar fi un atac de cord. Este încă devreme pentru aceste dispozitive, dar ar putea devenii salvatorii vieții.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: gizmodo

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă