Cum Dezactivați Battery Health management pe MacBook

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Battery Health management MacBook sau gestionarea sănătății bateriei este o caracteristică introdusă de Apple în macOS odată cu lansarea Catalina 10.15.5. Aceasta caracteristică este similară cu ceea ce se găsește deja în iOS și scopul său principal este de a extinde durata de viață a bateriei MacBook-urilor.

- Advertisement -

Majoritatea utilizatorilor de MacBook-uri folosesc computerele lor cam 5 ani sau chiar mai mult, după caz.

Bateria este deci primul lucru care nu va supraviețui pe un MacBook vechi, cu toate că restul componentelor hardware sunt suficient de bune și pot să ruleze mult mai mult mai mult.

Există posibilitatea schimbării bateriei pe aproape orice MacBook, dar majoritatea utilizatorilor nu optează pentru acest lucru din cauza prețului destul de mare.

Datorită caracteristicii gestionării sănătății bateriei MacBook disponibilă în macOS Catalina 10.15.5, Apple speră să poată extinde durata de viață a bateriei unui MacBook în funcție de modurile de utilizare.

Cum funcționează Battery Health Management MacBook?

Battery Health management disponibilă pe MacBook-urile ce rulează macOS Catalina 10.15.5 va analiza modul de utilizare și de încărcare și va preveni încărcarea bateriei până la 100% dacă nu este necesar.

Având o baterie încărcată întotdeauna 100% și menținând MacBook-ul conectat la priză în continuare nu face decât să scurteze viața bateriei, lucru pe care Apple dorește să îl oprească prin caracteristica de gestionare a bateriei.

Mulți dintre utilizatorii de MacBook-uri folosesc dispozitivul ca pe un desktop-replacement ceea ce face ca în majoritatea timpului acesta să fie conectat la priză. Tocmai în această situație, caracteristica Battery Health management va opri încărcarea MacBook-ului până la 100% prelungind astfel durata de viață a bateriei.

Activând Battery Health management nu înseamnă că MacBook-ul va stopa încărcarea bateriei până la 100%.

- Advertisement -

Caracteristicia va analiza mai întâi comportamentul utilizatorului, după care își va regla modelul de încărcare.

Dacă sunteți mereu în mișcare și asta presupune că folosiți în mare parte MacBook-ul pe acumulator, puteți lua în considere chiar dezactivarea Battery Health management pentru că nu vă va fi de prea mare ajutor.

Dacă în schimb sunteți utilizatorul care folosește MacBook-ul pe post de desktop-replacement și acesta stă în cea mai mare parte conectat la priză, ați putea să țineți activată caracteristica de gestionare a sănătății bateriei pentru a vă prelungi durata de viață a bateriei.

MacBook-urile Compatibile

Toate modelele MacBook și MacBook Pro care dispun de un port Thunderbolt 3 și sunt lansate după 2016 acceptă caracteristica de gestionare a sănătății bateriei.

Acest lucru înseamnă că toate MacBook-urile și MacBook Pro-urile lansate în 2016 sau după sunt compatibile cu Battery Health Management. Toate celelalte (mai vechi) sunt incompatibile cu această caracteristică.

Battery Health Management este activată în mod implicit după actualizarea MacBook-ului la macOS Catalina 10.15.5. Cu toate acestea, dacă achiziționați un MacBook nou care vine cu macOS Catalina 10.15.5 preinstalat, va trebui să activați manual caracteristica Battery Health Management.

Cum să Dezactivați Battery Health Management pe MacBook

Pasul 1: Mergeți la System Preferences -> Energy Saver pe MacBook-ul dvs. care rulează macOS Catalina 10.15.5.

Pasul 2: Faceți click pe butonul Battery Health din partea de jos a ferestrei.

Pasul 3: Din fereastra pop-up ce va apărea veți avea opțiunea de a activa sau de a dezactiva Battery health management bifând sau debifând căsuța aferentă. În cazul dezactivării va trebui să confirmați prin acționarea butonului Turn Off.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă