Costumul de bărbați hidrofob: nu se udă și nu se șifonează ușor. Cum a creat Tudor Tailor costumul care combină nanotehnologia și conceptul Made to Measure

Ultimele Articole

Cum Să Opriți Deschiderea Automată a Aplicațiilor Mac la Pornire sau Autentificare

Dacă doriți să opriți deschiderea automată a aplicațiilor Mac la pornire sau autentificare există două posibilități prin care se poate face acest lucru.

Cele Mai Bune Aplicații Gratuite iPhone pentru Munca Casnică Dedicate Copiilor și Întregii Familii

Tocmai din acest motiv am făcut această listă cu cele mai bune aplicații gratuite iPhone pentru munca casnică dedicată copiilor și chiar întregii familii.

Cum să editați parolele salvate în Portcheiul iCloud pe iPhone și iPad

În acest articol tutorial vă voi explica cum să editați parolele salvate în Protcheiul iCloud indiferent de dispozitivul iOS, iPhone sau iPad. 

Comparație Polar Grit X vs. Garmin Fenix 6 vs. Suunto 9 Baro

O comparație între cele mai cunoscute branduri și cele mai bune ceasuri fitness din lume Polar Grit X, Garmin Fenix 6 și Suunto 9 Baro
Nico
Utilizator iOS de peste 10 ani. Testez aplicații și jocuri și scriu despre asta, dar și despre fashion și lifestyle. Pasiunea mea este bucătăria. Am deținut bunatatidinbucatarie.ro pe care am publicat câteva zeci de rețete de succes (în acest moment mă ocup doar de pagina Facebook-vezi în link)

Costumul de bărbați hidrofob: nu se udă și nu se șifonează ușor. Cum a creat Tudor Tailor costumul care combină nanotehnologia și conceptul Made to Measure

Te afli la un eveniment de networking, când cineva dă peste tine accidental și scapi paharul de vin sau cafeaua chiar pe costum — partea interesantă este că nici sacoul și nici pantalonii nu se udă, nu se pătează și nici nu rămân cu vreun fel de miros. 

- Advertisement -

Lichidul se prelinge pe suprafața materialului, iar picăturile rămase se așează pe suprafața sa sub forma unor perle care pot fi scuturate dintr-o mișcare. 

Secretul? Costumul croit din țesături hidrofobe. Acest tip de material este țesut foarte strâns și tratat cu o substanță specială, astfel încât ploaia, cafeaua, vinul sau oricare alt lichid nu pătrund țesătura, ci doar se așează pe ea, prevenind absorbția sa de către fibrele interioare. 

Așa sună ultima noutate în termeni de costume pentru bărbați: costumele hidrofobe create de Tudor Tailor, un brand românesc cu tradiție în crearea de costume made to measure bărbătești.  

Pentru a demonstra autenticitatea costumului, cei de la Tudor Tailor l-au pus la încercare printr-un test suprem: costumul a fost supus la o probă de wakeboarding (ski nautic) pe lacul Snagov, urmat de o întâlnire de afaceri.

Totul despre aceste costume am aflat discutând cu Alin Copîndeanu, CEO și co-fondator Tudor Tailor. El ne-a vorbit despre cum a pornit ideea, procesul prin care a fost creat costumul pe care l-au denumit “The Surface Suit”, cum funcționează, care sunt avantajele lui, de ce este nanotehnologia importantă în industria de fashion, și nu în ultimul rând, cât scot clienții din buzunar pentru un astfel de costum.

VIDEO:  Experimentul pe lac la care a fost supus costumul hidrofob:

Ce este Costumul Hidrofob?

- Advertisement -

La bază un costum made to measure (creat la comandă, pe dimensiunile clientului, după o sesiune de fitting cu un croitor care ia măsuri personalizate), costumul bărbătesc hidrofob este rezultatul îmbinării nanotehnologiei hidrofobe, care respinge orice lichid, cu țesăturile elegante specifice costumelor business și casual.

Costumul a fost creat pentru a proteja de lichide vărsate accidental sau de o ploaie neanunțată.

Inspirația costumului hidrofob este chiar James Bond, pentru că este „de neatins”.

“Nu vei sări dintr-un avion, bineînțeles, și nici nu vei înota cu el, dar este perfect atunci când te prinde o ploaie pe drum, în drumul dintre două întâlniri sau dacă îți verși accidental cafeaua sau vinul roșu pe el la un eveniment de networking.

Tudor Tailor creează costume și accesorii practice, care să fie mai mult decât un design la modă. În cazul costumului hidrofob, nanotehnologia scutește domnii de griji și de vizite dese la curățătorie”, explică Alin Copîndeanu, CEO.

Foto: Testarea Costumului hidrofob Surface pe lacul Snagov

Ce sunt de fapt țesăturile hidrofobe?

Chiar dacă sunt avansate tehnologic, țesăturile hidrofobe sunt materiale naturale, premium, care lasă pielea să respire.

Țesăturile hidrofobe sunt create prin tratarea unor țesături premium cu substanțe speciale hidrofobe. 

Materialele provin de la doi dintre cei mai mari producători mondiali de țesături, cu tradiție, Holland & Sherry, Dormeuil, Cerruti care dezvoltă materiale inovative din cele mai fine și rare fibre naturale din lume.

Noua țesătură hidrofobă face orice lichid să se prelingă foarte ușor pe suprafața materialului, iar picăturile rămase să poată fi scuturate dintr-o singură mișcare.  

Cum se deosebesc țesăturile hidrofobe de cele impermeabile?

Există trei tipuri de țesături care nu pot fi penetrate de lichide:

  1. Cea rezistentă la apă – țesătura este croită strâns, rezistă la ploi de vară, de exemplu, însă o ploaie deasă pătrunde materialul.
  2. Cea impermeabilă – țesătura este croită foarte strâns și poate conține plastic; nu poate fi penetrată nici măcar de averse și menține corpul uscat. 
  3. Cea hidrofobă – țesătura este tratată cu o substanță specială, care respinge lichidul; picăturile se preling de pe material.

Costumul hidrofob îmbină țesătura impermeabilă cu cea hidrofobă. 

Astfel, combină tehnica țesăturii foarte strânse cu tehnica tratării materialelor cu substanțe speciale

Foto: Variantă a costumului hidrofob

Ce au în comun Nanotehnologia și costumele Made to Measure

Atât conceptul made to measure, cât și tehnologia hidrofobă din țesăturile costumelor au același scop: confort și eliminarea grijilor purtării unui costum. Ambele se pliază pe nevoile celui care le folosește. 

Costumele made to measure sunt croite fix după măsurile celui care le poartă, iar designul este ales în funcție de conformația corpului. Astfel, cel care poartă un costum made to measure se va simți în largul său în costum, fără să i se pară mai larg, mai strâmt, mai lung sau mai scurt. Un costum made to measure elimină din start teama că e greu de purtat și că zi de zi trebuie să fii atent la poziția corpului.

Pe de cealaltă parte, nanotehnologia elimină grijile purtării unui costum. După ce te asiguri că îți vine mănușă, costumul are și beneficiul de a te scăpa de grija posibilelor accidente.

Foto: Costum hidrofob smart casual

Pentru cine au fost gândite costumele hidrofobe

Cei de la Tudor Tailor își doresc ca prin introducerea nanotehnologiei în costume să croiască libertate pentru toți domnii cu un stil de viață dinamic.

Costumul de bărbați hidrofob: nu se udă și nu se șifonează ușor. Cum a creat Tudor Tailor costumul care combină nanotehnologia și conceptul Made to Measure
Foto: Alin Copîndeanu, CEO Tudor Tailor

„Inspirația costumului hidrofob “Surface Suit” este costumul pe care l-ar purta James Bond. Pentru că ne dorim ca gentlemanii să aibă o ținută impecabilă, am decis să ducem croitoria la un alt nivel, mai departe de cusături perfecte și croi pe măsurile fiecărui domn. 

În final, o ținută impecabilă înseamnă ca la sfârșitul zilei să arate la fel cum arăta la începutul acesteia. Iar costumul hidrofob este singura variantă care iți dă siguranța că orice s-ar întâmpla pe parcursul zilei, vei putea continua ziua fără probleme”, ne spune Alin Copîndeanu, CEO Tudor Tailor.

Planuri de viitor: Cum anticipează Tudor Tailor că se vor îmbina nanotehnologia și moda în viitorul apropiat

Există deja mai multe nanotehnologii care au pătruns în lumea modei, unele pentru a crea un beneficiu, altele doar pentru a da un efect “wow”. Încetul cu încetul, nanotehnologiile folosite în domenii tehnice (medical, aerospațial, militar) își găsesc utilitate și în viața de zi cu zi.

Cei de la Tudor Tailor inovează constant și încearcă să integreze aceste nanotehnologii pentru a rezolva nevoile cotidiene ale domnilor.

„În viitorul apropiat vom lansa și un “Travel Jacket”, un concept de sacou de bărbați care integrează o tehnologie de țesătură ce se șifonează mai greu, ideală pentru călătorii. Astfel, domnii nu își vor mai face probleme legate de cum transportă hainele”, ne împărtășește Alin Copîndeanu, CEO Tudor Tailor.

Țesăturile hidrofobe sunt disponibile în show-room-urile Tudor Personal Tailor într-o varietate de culori și texturi, inclusiv în dungi sau carouri, pentru a alege exact stilul potrivit. 

Prețul unui costum pornește de la 3900 lei. Mai multe fotografii cu costumul hidrofob poți vedea aici.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă