Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

Majoritatea cicliștilor își înregistrează acum plimbările sau antrenamentele cu bicicleta, atât pentru a putea vedea pe unde au fost cât și pentru a putea ține o evidență a antrenamentelor sau pentru a se putea întrece pe ei sau pe alți cicliști pe diferite segmente de drum.

- Advertisement -

În general cicliștii nu au fost niciodată respingători cu noua tehnologie, iar datorită acestui fapt în momentul de față sunt disponibile o gărmadă de aplicații folositoare dedicate acestui sport, fiind proiectate pentru a adăuga o dimensiune suplimentară mersului pe bicicletă.

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații pentru bicicleta compatibile atât cu sistemul de operare Android cât și cu iOS – iPhone.

1. Strava

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

Aplicația Strava este una dintre cele mai populare aplicații pentru bicicletă, cu GPS și o grămadă de funcții pentru turele cu bicicleta care sunt uploadate la profilul tău online Strava. Aplicația ține evidența vitezei cu care te deplasezi, viteza medie, distanța și timpul. La fiecare final de tură cu bicicleta, poți vedea statistici mult mai detaliate care includ, consumul de calorii, distanța totală, traseul, viteza medie și maximă, difernța de nivel maximă și totală plus detalii legate de puls, cadență și puterea cu care ai pedalat. Totodată înregistrează timpii și afișează clasamentul pe segmentele de drum înregistrate în Strava.

Disponibilă pentru: iOSAndroid
Preț: Gratuită (plătești pentru a putea fi un membru Premium Strava cu beneficii suplimentare)
Website: www.strava.com

2. Map My Ride

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

Map My Ride a fost unul dintre cele mai originale servicii pentru înregistrarea turelor cu bicicleta și în ciuda competiției acerbe pe care o are cu Strava, încă oferă suficiente lucruri grozave. Aplicația înregistrează o serie de date pentru o plimbare, printre care distanța, viteza, viteza medie, altitudinea și un traseu foarte detaliat. Toate aceste informații pot fi uploadate la fiecare final de tură și pot fi analizate mai în detaliu și chiar împărtășite cu alți utilizatori, dacă bineînțeles dorești. La fel ca și Strava, Map My Ride include și ea secțiuni de drum cronometrate care sunt numite Courses, unde puteți încerca să stabiliți cel mai bun timp.

Disponibilă pentru: iOSAndroidWindows
Preț: Gratuit (există și versiune premium)
Website: www.mapmyride.com

3. ViewRanger

- Advertisement -

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

Această aplicație pentru bicicleta permite experților și entuziaștilor deopotrivă să adauge rute noi, pe care utilizatorii să poată naviga de oriunde din lume. Aplicația este cu totul specială, datorită faptului că pot fi văzute și alte drumuri decât cele publice. Astfel, pentru pasionații de moutain bike sau pentru cei de hiking sau plimbări, aplicația este foarte potrivită pentru că oferă acces și la drumurile forestiere. Aplicația este gratuită, dar dispune de in-app purchase, lucru care oferă utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra hărți premium oferite de Ordnance Survey. Fișierele sunt destul de mari așa că va trebui să vă asigurați că aveți suficient spațiu pe smartphone-ul vostru.

Disponibilă pentru: iOSAndroid
Preț: Gratuită (cu posibilitatea de a cumpăra hărți din aplicație)
Website: www.viewranger.com/en-gb

4. Cyclemeter

cyclemeter

Această aplicație pentru bicicletă cuprinzătoare de fitness utilizează funcțiile GPS-ului pe dispozitivele Apple iPhone pentru a crea o serie de statistici care apoi să vă ajute să vă îmbunătățiți performanțele în ciclism. Înregistrează viteza, timpul, distanța și are o gamă largă de antrenamente care merită adoptate, făcând din această aplicație un partener virtual perfect pentru antrenament. Aplicația mai include și tot felul de anunțuri încorporate care te sajută să stai tot timpul cu ochii la drum dar în același timp să și cunoști datele despre cum stai la un moment dat. Datele înregistrate de Cyclemeter pot fi uploadate pe Strava sau alte site-uri și aplicații de ciclism.

Disponibilă pentru: iOS
Preț: Gratuită (se poate plăti pentru versiune Elite)
Website: abvio.com/cyclemeter/

5. Bike Gear Calculator

bike-gear-calculator

Această aplicație care arată foarte interesant, este defapt un calculartor pentru vitezele bicicletelor de la Matixsoft, care vă permite să comparați rapoarte de transmisie pe bicicleta voastră pentru a putea optimiza set-up-ul. Există numeroase variabile care pot fi introduse, ca lățimea anvelopei, mărimea roții sau lungimea lanțului, precum și numărul de dinți de pe foile pedalierului sau a casetei. Nu este o aplicație de bicicletă pentru toată lumea—dar pentru cei mai tehnici și mai pricepuți dintre voi, cu siguranță aplicația vă va fi foarte utilă, iar calculele perfecte care sunt oferită vă pot ajuta să rezolvați anumite probleme tehnice și de reglaj.

Disponibilă pentru: iOSAndroid
Preț: Free (există și versiune premium ce costă 1,99 €)
Website: www.bikegearcalculator.com

6. St John Ambulance First Aid For Cyclists

st-john-app

Aceasta este o aplicație pe care speri să nu fii nevoit să o folosești vreodată. St John Ambulance a dezvoltat o aplicație gratuită care vă ghidează printr-un tratament de prim ajutor pentru o serie de leziuni des întâlnite în cazul cicliștilor, astfel că va puteți trata singuri sau pe alții direct pe marginea drumului. Aplicația oferă detalii de bandajare, imobilizare și multe altele, pentru o gamă foarte largă de leziuni, oferind sfaturi pas cu pas, foarte utile și indicații în cazul unei situații de urgență.

Disponibilă pentru: iOSAndroid
Preț: Gratuită
Website: www.sja.co.uk

7. My Virtual Mission

my-virtual-mission-app

My Virtual Mission este o aplicație care vă permite să stabiliți un obiectiv și apoi să lucrați pentru a-l îndeplini. Așadar, de exemplu, vă decideți că în următoarele luni ați dori să parcurgeți distanța de la Arad până la Paris cu bicicleta. Automat vă setați o călătorie virtuală pe care nu o veți parcurge efectiv pedalând cu bicicleta din Arad și până la Paris, ci de fiecare dată când mergeți cu bicicleta, aplicația contorizează distanța parcursă și o adaugă călătoriei virutale stabilită. Veți putea vedea în cât timp ați parcurs distanța stabilită sau cât mai aveți până o veți finaliza. Este un mod interesant de a vă stabili niște obiective care, printr-un joc, să le duceți la bun sfărșit. Aceste călătorii virtuale pot fi setate individual sau pot fi împărtășite cu prietenii, astfel că automat veți începe să concurați între voi.

Disponibilă pentru: iOSAndroid
Gratuită: Free
Website: www.myvirtualmission.com

8. Endomondo

endomondo-app

Endomondo este o aplicație proiectată mai degrabă ca un antrenor personal decât doar să urmărească și să înregistreze activitățile tale. Astfel, datorită mai multor caracteristici ca “audio encouragement” care vă pot motiva în timpul antrenamentelor, exită și comparații între ce ați realizat și ce ar fi trebuit să realizați. Pe lângă bicicletă și alergat, Endomondo acoperă peste 40 de alte sporturi.

Disponibilă pentru: iOSAndroidWindows Phone
Preț: Gratuit (se plătește pentru versiunea premium care aduce caracteristici suplimentare)
Website: www.endomondo.com

9. Kinomap Trainer

kinomap-trainer

Kinomap Trainer își propune să adauge o nouă dimensiune pentru antrenamentele făcute acasă pe home trainer. Aplicația se conectează cu trainer-ele compatibile după care puteți să pedalați pe o rută care vă este oferită împreună cu un video și cu rezistență variată din partea home trainer-ului în funcție de terenul pe care pedalați. Puteți să adăugați rutele voastre împreună cu videourile aferente, înregistrate cu ajutorul unei camere cu GPS. Puteți pedala cu până la 10 prieteni deodată și puteți posta rezultatele pe Facebook și activitățile pe alte aplicații gen Strava. Lista home trainer-urilo compatibile cu aplicația Kinomap Trainer o puteți găsi online.

Disponibilă pentru: iOSAndroid 
Preț: Gratuită (dar necesită un abonamet lunar ce pleacă de la 8,99 € pentru a deblocă toate caracteristicile aplicației)
Website: www.kinomap.com

10. Runtastic Road Bike

runtastic-road-bike

Aplicația Runtastic Road Bike a fost dezvoltată cu nevoile cicliștilor rutieri în minte și oferă tot ceea ce ar putea avea nevoie un astfel de ciclist. Runtastic Road Bike nu este o aplicație doar pentru ciclismul de șosea ci este ideal pentru toate tipurile de ciclism, indiferent faci o plimbare ocazională prin parc, o sesiune de formare într-un interval de timp, ture lungi de duminica sau chiar anumite Tururi și competiții. Înregistrați-vă turele cu bicicleta, cursele mai mici sau chiar cele mai mari și beneficiați de analizele detaliate și o experiență de pedalat la un alt nive.

Disponibilă pentru: iOSAndroid 
Preț: Gratuită (plătești pentru a putea fi un membru Premium cu beneficii suplimentare)
Website: www.runtastic.com

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă