Cele Mai Bune 5 Aplicații Pentru Modul Portrait Pe Orice iPhone

Ultimele Articole

Nico
Utilizator iOS de peste 10 ani. Testez aplicații și jocuri și scriu despre asta, dar și despre fashion și lifestyle. Pasiunea mea este bucătăria. Am deținut bunatatidinbucatarie.ro pe care am publicat câteva zeci de rețete de succes (în acest moment mă ocup doar de pagina Facebook-vezi în link)

Cele Mai Bune 5 Aplicații Pentru Modul Portrait Pe Orice iPhone

Modul Portrait a fost punctul culminant al iPhone-urilor high-end încă de la iPhone 7Plus. iPhone 8 Plus și iPhone X au primit și ele această caracteristică, iar din toamna acestui an au intrat în acest segment și iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR.

- Advertisement -

Ce este modul Portrait?

Modul Portrait este o caracteristică disponibilă pe iPhone-urile hing-end care ajută la realizarea mult mai bună a fotografiilor în cazul oamenilor, prin capturarea unei fețe mult mai sharp și un background frumos blurat. Este dezoltat special pentru a îmbunătăți fotogafierea unei persoane în deaproape — de aici și numele de Portrait (deși poate fi folosit la fel de bine și în cazul obiectelor). Modul Portrait a plecat de la modul scenă găsit în special pe camerele foto digitale și adaptat pentru fotografia cu telefoanele inteligente.

Cum Putem Beneficia De Aceste Avantaje Pe Un iPhone Fără Modul Portrait

Dacă dețineți un iPhone de generație mai veche nu veți putea beneficia de pe urma modului nativ Portrait, pentru că nici un iPhone în afară de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, XS și XS Max nu beneficiază de cameră duală. Chiar și în cazul lui iPhone XR modul Portrait nu funcționează de cât în cazul imaginilor capturate împreună cu o persoană(om) în cadru. Dacă doriți să scoateți în evidență un obiect, veți putea observa că pe ecran va apărea mesajul “No person detected.” — imaginea poate fi capturată dar fără a fi scoasă în evidență printr-un backround foarte blurat.

Cele Mai Bune 5 Aplicații Pentru Modul Portrait Pe Orice iPhone
Screnshot pe un iPhone XR

Dacă doriți să scoateți în evidență un obiect, o persoană și dețineți un iPhone fără modul Portrait, trebuie să știți că acest lucru este posibil utilizând o aplicație third party pentru cameră, instalată pe iPhone-ul vostru.

În rândurile următoare vă vom prezenta 5 dintre cele mai bune aplicații care aduc modul Portrait pe orice iPhone. 

1. PortraitCam • Ultimate Camera (3,99€)

PortraitCam este o aplicație simplă, dar puternică, care oferă utilizatorilor o grămadă de unelte.

Depinde de voi dacă doriți să capturați o nouă imagine direct cu aplicația PortraitCam, sau dacă doriți să importați una din librăria Photo. Dacă utilizați un iPhone X, XS, XS Max, aplicația PortraitCam poate să utilizeze camera TrueDepth pentru a previzualiza și captura date live despre profunzimea de câmp, rezultând fotografii mult mai bune.

Când selectați o imagine în PortraitCam, aplicația va încerca automat să detecteze toate fețele din imagine. În cea mai mare parte rezultatele sunt decente, dar trebuie puțină atenție din partea voastră pentru ca totul să fie perfect. Pictați depth mask pe zonele care doriți să fie în focus sau ștergeți masca atunci când este peste margini. După finalizarea procesului de masking, PortraitCam păstrează subiectul sharp, în timp ce estompează(blurează) restul.

- Advertisement -

Există multe alte caracteristici care fac ca PortraitCam să merite a fi utilizată pentru fotografii superbe. Puteți intensifica blurarea pentru a merge pe o estetică mai puternică, dacă preferați asta. Aplicația vă permite să modificați diafragma zonei blurate, ajustând forma și direcția efectului bokeh. Sunt disponibile și alte instrumentre, cum ar fi spin, highlights, fringe, basic editing tools și multe altele.

Pentru a scoate în evidență fotografiile cu profunzime de câmp, PortraitCam oferă câteva flare-uri de lumină și filtre care pot face fotografiile portret de top. Acestea sunt complet opționale, dar vă ajută să creați fotografii unice care cu siguranță vor impresiona dacă sunt realizate corect.

PortraitCam este cea mai scumpă opțiunea din această listă, dar oferă o grămadă de unelete foarte folositoarea.

19,99 lei –  App Store


2. FabFocus -Portrait Mode Pro (3,99€)

Dacă căutați să adăugați mai mult bokeh fotografiile voastre portret, FabFocus vă va ajuta să realizați acest lucru, cu puțin efort.

La fel ca PortraitCam, FabFocus permite utilizatorilor să rezlieze fotografii direct din aplicație sau să importe imagini din librăria Photo. Interfața este destul de simplă, dar se simte puțin ciudată în comparație cu alte aplicații. Este și mai înceată în termeni de detectare automată a fețelor, dar produce rezultate mai precise, ceea ce poate însemna un compromis echitabil.

Odată ce ați selectat imaginea cu aplicația FabFocus, procesarea deja începe. Efectueză o analiză pentru a determina fețele din imagine, descoperind mai apoi restul subiectului, cum ar fi corpul sau bustul. Apoi estompează fundalul în timp ce menține subiectul sharp.

Cu toate că FabFocus pare mult mai precisă față de multe alte aplicații, nu este perfectă. Va trebui să faceți unele ajustări pe margini, sau să ștergeți masca pe o parte a fundalului. FabFocus vă permite să intrați în modul edit, de unde puteți picta în masca de focalizare, puteți selecta mărimea pensulei măștii, alături de aplicarea unui bokeh bine conturat.

Când picați sau ștergeți masca de focalizare, partea actuală pe care o vopsește sau o șterge este deasupra degetului. Acest lucru este conceput astfel în cât să vedeți mai ușor ceea ce pictați, nu să fie blocat de degetul cu care efectuați editarea. Rezultatul final este o profunzime de câmp mult mai precisă care nu pare falsă.

Singura problemă cu FabFocus este faptul că aplicația funcționează puțin mai încet în comparație cu alte aplicații de acest gen, și poate și îngheța ocazional.

19,99 lei –  App Store


 3. Fore Photo (Free)

Doriți o aplicație super simplă pentru a edita imaginile și pentru a adăuga efecte de profunzime fotografiilor voastre? Atunci încercați Fore Photo.

Fore Photo are o interfață minimală care este foarte rapidă și foarte sensibilă. Din păcate însă, Fore Photo nu vă permite să capturați o imagine cu aplicația, ci doar să importați una din librăria Photo. Accesul la imaginile din librăria Photo este foarte ușor și rapid.

Din momentul în care ați încărcat fotografia în Fore Photo, aplicația utilizează o rețea neuronală pentru a detecta automat subiecții din prim-plan. Apoi blurează background-ul într-un mod similar cu profunzimea de câmp de pe camerele DSLR.

Ca și alte aplicații de acest gen, Fore Photo nu este nici ea o aplicație perfectă, cu toate că este de departe foarte precisă. Puteți edita focus mask prim pictarea a ceea ce doriți să fie în focus și puteți folosi unealta de ștergere pentru a curăți marginile. Modificarile sunt redate rapid și fără efort, mult mai rapid față de concurență.

Există cinci setări pentru puterea blurului, pe care le puteți schimba din toolbar-ul din partea de jos a imaginii. Opțiunea default este întotdeauna mijlocul, dar puteți merge spre stânga pentru ceva mai subtil, sau spre dreapta pentru o profunzime de câmp mai extremă.

Fore Photo este o aplicație ce poate fi folosită gratuit, dar folosește un mic filigram “Fore” aplicat în colțul din dreapta jos al fiecărei imagini editate. Dacă acest lucru vă deranjează, puteți să îl eliminați prin in-app purchase-ul de 9,99 lei.

Mai spun încă o dată, Fore Photo este o aplicație de bază care vă permite să aplicați efecte pentru profunzimea de câmp instant și fără prea mult efort. Dacă doriți mai mult de atât, atunci orientați-vă spre alte aplicații.

Free –  App Store


4. AfterFocus (0,99€)

Pentru cei ce doresc o aplicație smart pentru a obține efecte de profunzime în imaginle lor fără un cost prea mare, AfterFocus este o prentendentă bună.

AfterFocus are o interfață destul de simplă, care este suficientă pentru oricine ca să înțeleagă și să o folosească corect. Utilizatorii pot captura o imagine direct din AfterFocus, sau pot importa una din librăria Photo.

O caracteristică elegantă în AfterFocus este opțiunea Double Take, în care puteți face două poze. Pentru a utiliza această caracteristică cât se poate de bine, fixați prima imagine așa cum doriți, asigurându-vă că subiectul este aproape de obiectiv și este departe în fundal, și capturați-o. Apoi mutați camera cu aproximativ un centimetru spre dreapta și caputrați din nou. Double Take analizează imaginea și ar trebui să recunoască cel mai apropiat obiect, eliminând nevoia de a desena o zonă în focus.

Un alt instrument minuțios în AfterFocus este zona selectată smart focus. Cu aceasta, tot ce trebuie să faceți este să desenați o linie în interiorul zonei focus(albă), iar mai apoi încă una în background(neagră). AfterFocus recunoaște automat zona focalizată și aplică magia. Bineînțeles, nu întotdeauna funcționează perfect. În continuare aveți posibilitatea de a face lucrurile manual în felul vostru, prin pictarea zonei subiectului cu degetul.

La fel ca și alte aplicații, cantitatea de blur poate fi ajustată printr-un slider. Pentru un blur gradual, puteți selecta opțiunea “Edge Feather” sau puteți folosi Fading Background pentru o tranziție mult mai naturală. AfterFocus are chiar și blur pentru mișcare pentru a ajuta la evidențierea fundalurilor în mișcare. Există o grămadă de stiluri diferite de diafragmă, pentru a merge alături de blur și pentru a adăuga bokeh fotografiilor finale.

Dacă preferați să adăugați filtre fotografiilor voastre pentru a le împărtăși pe canalele de social media, AfterFocus include o selecție frumoasă, incluzând filtre profesionale ca Cross Process. Unele efecte, ca vignette și stickers, sunt și ele disponibile în AfterFocus.

Sharing-ul se face foarte ușor cu AfterFocus, dar trebuie să știți că metadata dispare odată editate fotografiile cu această aplicație. Dacă nu vă interesează datele EXIF, atunci nu trebuie să vă faceți prea multe griji. Altfel, căutați o altă aplicație mai bună pentru voi.

4,99 lei –  App Store


5. Focos (Free) 

Cele Mai Bune 5 Aplicații Pentru Modul Portrait Pe Orice iPhone

Dacă utilizați deja un iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR, dar doriți să obțineți imagini cu o profunzime de câmp și mai bună, atunci Focos merită încercată.

Cu aplicația Focos, puteți captura imagini direct din aplicație. Obiectivul prin aplicația Focos este substanțial mai bun față de aplicația standard Camera, pentru că efectul profunzimii este redat live, astfel că aveți tot timpul un preview a ceea ce urmează să capturați. Din aceast motiv, este mai bine să folosiți aplicația și pentru capturi, nu doar să importați o imagine capturată inițial cu aplicația standard Camera. Atunci când doriți să importați o imagine din librăria Photo, trebuie să știți că aplicația Focos vă limitează accesul doar pentru fotografiile capturate în modul Portrait. Doar acestea le recunoaște și doar la acestea aveți acces.

După ce v-ați hotărât la ce imagine să folosiți, Focos o poate face chiar mai bună în doar câțiva pași simpli. Focos vă permite să faceți refocus după ce ați capturat imaginea și tot ce trebuie să faceți este să aplicați punctul de focus dorit. Dacă aplicați punctul pe background, acesta va deveni foarte clar în timp ce totul devine blurat. Nu vă place? Apăsați din nou.

Focos are o selecție largă de diafragme, asta în cazul în care urmăriți un efect bokeh. Există și lentile care afectează estetica bokeh-ului și puteți aplica chiar și efecte cool, ca fisheye sau vederi cu unghi larg, în funcție de imagine. Focos dispune de 3D mapping, în cazul în care v-ați pus întrebarea, cum capturează obiectivul profunzimea de câmp.

Existe și câteva lucruri negative la aplicația Focus. Primul ar fi că aplicația nu funcționează numai pe iPhone-uri care dispun de Modul Portrait, dar le îmbunătățește foarte mult.

Cel de-al doilea ar fi că majoritatea caracteristicilor sunt blocate în spatele versiunii Pro a Focos, care se bazează pe modelul abonament. Puteți achita 4,99 lei pe lună, 34,99 lei pe an, sau puteți avea acces nelimitat pe viață contra unei sume de 59,99 lei. Cel puțin, aplicația oferă o perioadă de două ore trial, timp în care puteți intra în tot ce oferă aplicația pentru a vă putea da seama dacă merită achiziționată sau nu. 

Cu toate acestea, Focos este o aplicație ce merită avută în setul de instrumente pentru fotografie, indiferent că utilizați un iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR.

Free –  App Store


Indiferent că sunteți sau nu un fotograf amator sau profesionist, “cea mai bună cameră este aceea care este întodeauna cu voi.” Din moment ce majoritatea dintre noi avem tot timpul smartphone-ul cu noi, alegerea depinde de fiecare când vine vorba de capturarea rapidă a fotografiilor sau a portretelor.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă