Cel mai bun joc pentru iPhone în această săptămână – Causality|Review

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Cel mai bun joc pentru iPhone în această săptămână – Causality|Review

Astăzi vorbim despre un joc complex al minții, Causality, un puzzle extraordinar, care este destul de greu de explicat în cuvinte. În multe privințe acest joc ar trebui experminetat pentru a fi înțeles cu adevărat.

- Advertisement -

Causality vine de la dezvoltatorul britanic Loju și este un joc de puzzle cu un aspect și pe un teren oarecum familiar (vezi Monument Valley sau Mekorama), dar cu toate acestea este un joc fresh, convingător, ce iese în evidență imediat ce este scos din ambalaj.

Scopul principal al jocului Causality este ghidarea pur și simplu a astronautului de la punctul de start la ieșirea potrivă, evitând obstacolele, pe o tablă de joc tip platformă formată din dale. Mișcările astronautului sunt controlate foarte simplu, prin glisarea degetelor spre sus și jos pe ecran. Pe tabla de joc există și dale cu săgeți indicatoare ce schimbă sensul de mers al astronautului, iar toate sensurile pot fi schimbate prin simpla apăsare a dalelor asociate.Cel mai bun joc pentru iPhone în această săptămână – Causality|Review

Jocul, după această explicație, pare foarte simplu, doar că devine din ce în ce mai greu atunci când pe tablă se află mai mulți astronauți și fiecare dintre aceștia trebuie ghidați spre ieșirile potrivite lor. Astronauții poartă căști colorate care sunt asociate cu ieșirile ce poartă aceleași culori, iar fiecare dintre aceștia trebuie să parcurgă drumul corect până la ieșirea potrivită. Uneori drumurile astronauților se încrucișează, iar atunci când aceștia ajung pe aceeași țiglă, fiecare dintre ei va sări în direcția opusă. Pentru ca dificultatea să crească și mai mult, tot acest puzzle are și un timp limită, lucru care face ca jocul să fie complet diferit față de toate jocurile de puzzle de care s-a scris aici și poate decât multe altele de acest gen ce pot fi descărcate din App Store.

În concluzie, factorul de decizie principal în Causality este timpul, și pentru fiecare ieșire există un timp limită. Fiecare dintre ieșirile unui nivel pot avea mai multe trasee, dar din cauza timpului limitat dintre punctul A și punctul B, trebuie ales întotdeauna drumul cel mai scurt pentru că altfel astronautul nu va ajunge la destinație. Timpul este cu atât mai necesar cu cât drumul implică schimbarea direcției în funcție de obstacolele și monștrii ascunși sub unele țigle, dar și de interacțiunea cu ceilalți astronauți aflați în căutarea drumului corect. Prinzi repede mișcările și ai senzația că lucrurile sunt în favoarea ta și că tu deții controlul asupra tuturor astronauților aflați pe tabla de joc, dar nu te lăsa dus de val pentru că atunci când te aștepți mai puțin, Causality pune niște portaluri în drumul tău și astronauții care intră prin ele sunt deviați în total altă direcție. Indiferent, jocul este foarte drăguț și crează dependență, chiar dacă uneori îți provoacă stări de nervozitate atunci când lucrurile se complică mai mult decât ți-ai putea imagina.

Causality este un joc complex, cu o fizică și o grafică foarte bine pusă la punct, o muzică și niște efecte sonore foarte bine alese. Toate aceste lucruri se desfășoară pe parcursul a 40 de niveluri împărțite în 5 lumi, cu câte un nivel bonus extra-hard la fiecare final de lume. Este un joc care crește în dificultate destul de rapid, iar asta face ca orele petrecute în Causality să ofere un maxim de satisfacție tuturor celor ce investesc cei 2 euro.

1,99€ –  App Store

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă