Campagnolo Lansează Grupul de Pinioane cu 12-viteze pentru Schimbătoarele Record și Super Record

Ultimele Articole

Ascunde Fața, Blurează Corpul și Distorsionează Vocea cu Aplicația Anonymous Camera

Anonymous Camera se ocupă de ascunderea sau blurarea fețelor chiar pe dispozitivul vostru iPhone și este capabilă să facă acest lucru în timp real.

Cum Să Inițiați Un Apel de Grup FaceTime pe iPhone

Apelul de grup Facetime se poate iniția direct din aplicația FaceTime sau chiar din aplicația Messages. Iată cum puteți utiliza apleul de grup FaceTime

Cum Dezactivați Battery Health management pe MacBook

Battery Health management disponibilă pe MacBook-urile ce rulează macOS Catalina 10.15.5 va analiza modul de utilizare și de încărcare

Cum Să Curățați Căștile Fără Fir AirPods sau AirPods Pro

Vă recomandăm să curățați și să dezinfectați căștile fără fir AirPods sau AirPods Pro din când în când pentru a le menține curate
GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Campagnolo Lansează Grupul de Pinioane cu 12-viteze pentru Schimbătoarele Record și Super Record

Încă de la începuturile bicicletelor cu viteze cerința cicliștilor de a avea cât mai multe viteze nu a încetat nici un moment.

- Advertisement -

Dacă până în acest moment, indiferent că este vorba de bicicletele de șosea sau de biciclete pentru teren accidentat (mountain bike), cele mai răspândite grupuri de pinioane numără 11-viteze, cu toate acestea, de câteva luni de zile putem opta și pentru variante cu 12-viteze pentru anumite modele de biciclete de munte, lucru făcut posibil de producătorul SRAM.

Au tot circulat zvonuri vis-a-vis de o posibilă variantă cu 12 viteze și pentru bicicletele de șosea, ba de la Shimano, fie de la SRAM (având deja experiență în categoria MTB), dar cu toate acestea surpriza a venit de la producătorul Italian Campagnolo care astfel este primul ce a introdus grupul de pinioane cu 12-viteze dedicat bicicletelor de șosea.

Dacă e să fie o revoluție, cu siguranță este una modestă. Nu există vreun pinion imens în acest grup de pinioane care să se asemene cu cel de pe bicicletele de munte și nici vreun schimbător mai mare care să poată cuprinde un astfel de pinion uriaș. În schimb, producătorul Italian a adus eleganță și funcționalitate într-o actualizare modestă a celor mai cunoscute grupuri de pinioane din lume.

Trebuie reținut faptul că acest upgrade este pentru moment disponibil doar pentru variantele mecanice de schibătoare din clasa Record și Super Record, urmând ca în viitor să fie disponibil și pentru schimbătoarele electronice EPS. Deși la prima vedere am putea spune că adăugarea unui pinion suplimentar unei casete ar putea părea un lucru nesemnificativ, acest upgrade are nevoie de o schimbare semnificativa pentru ca totul să funcționeze corespunzător. Campagnolo a reușit să facă această modificare mai repede de cât alți producători și se pare că totul funcționează impecabil. Mai mult de cât atât, Campagnolo a reușit ca întreg grupul de pinioane să se potrivească pe vechile casete cu 11 viteze, micșorând atât pinioanele cât și distanța dintre ele. Evident că această modificare va necesita un cu totul alt lanț, mult mai subțire, care să poată rula între pinioanele noului grup. Despre acest nou lanț compatibil cu 12-viteze Campagnolo spune că va fi la fel de puternic și de durabil ca și modelul de lanț compatibil cu 11-viteze.

Pentru ca noua variantă de 12-viteze să funcționeze corect și cu pinioane cu mai mulți dinți — pentru că vor exista variante ce curpind 11-29, 11-32, 11-34 și chiar 11-36 dinți — a fost nevoie de o patină mai lungă de 72,5 mm. Aceasta a fost realizată dintr-un material extrem de ușor, tehnopolimer, ce cântărește doar 181 g.

Noul schimbător compatibil cu grupul de pininoane cu 12-viteze are posibilitatea prinderii de cadru atât prin clasicul cuier cât și printr-o prindere directă de acesta, funcționând astfel mai aproape de casetă și cuprinzând mai mulți dinți dintr-un pinion decât până acum. Prin acesta Campagnolo spune că va crește durata de viață a ambelor componenete — lanț și pinioane.

Datorită lanțului mai subțire compatibil cu aceste pinioane, schimbătorul spate cu patina aferentă va dispune de mai mult spațiu între el și spițele roții.

- Advertisement -

Noul grup de pinioane cu 12-viteze nu a afectat la fel de mult grupul pedalier, păstrând aceleași standarde Campagnolo pentru foile față, doar schimbătorul a suferit câteva modificări mai semnificative. Acesta dispune acum de o semi-tijă superioară nelegată de schimbător ce face cursa schimbătorului vizibil mai puțin liberă, mișcarea pârghiei având un efect imediat asupra schimbătorului de viteze. Schimbătorul poate fi poziționat astfel în mai multe poziții în funcție de situații și de pinioanele grupul de pinioane montate față/spate.

Vom intra oare într-o nouă eră a bicicletelor cu 12-viteze sau pur și simplu va rămâne totul la fel, existând doar o încă variantă în plus pentru doritori!

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

sursă: cyclingweekly.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă