Bateria iPhone-ului Se Descarcă Foarte Repede? Aflați De Ce Și Cum Puteți Rezolva Această Problemă!

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Bateria iPhone-ului Se Descarcă Foarte Repede? Aflați De Ce Și Cum Puteți Rezolva Această Problemă!

În următoarele rânduri vă voi explica exact de ce bateria iPhone-ului se descarcă așa de repede și cum puteți opri această descărcare. Vă voi explica cum puteți obține o autonomie mai bună a bateriei iPhone-ului fără a sacrifica funcționalitatea acestuia.

- Advertisement -

Majoritatea problemelor legate de descărcarea rapidă a bateriei iPhone-ului sunt legate de software

Voi încerca să vă explic mai multe remedii pentru a repara descărcarea rapidă a bateriei iPhone-ului pe care le-am învățat de-a lungul anilor trecându-mi prin mână sute de iPhone-uri. Iată un exemplu:

iPhone-ul tău urmărește și înregistrează locația indiferent unde te aflii. Acest lucru folosește foarte multă energie din bateria dispozitivului

În urmă cu câțiva ani(și din cauza mai multor plângeri), Apple a inclus în setările iPhone-ului o nouă secțiune ce poartă numele de Battery(Baterie). Aici sunt afișate câteva informații foarte utile, dar din păcate nu vor putea și repara descărcarea rapidă a bateriei iPhone-ului. Dacă citiți aceste rânduri cu mare atenție vă garantez că autonomia bateriei dispozitvului vostru se va îmbunătăți, și acest lucru este valabil indiferent că folosiți un iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8, iPhone X sau iPhone XS. Dar să începem cu începutul.

Adevăratele Motive Care Fac Ca Bateria iPhone-ului sau iPad-ului Să Se Descarce Atât De Repede

1. Push Mail

Push Mail este cel mai important pas pe care trebuie să îl faceți pentru ca să reduceți consumul de energie din iPhone-ul vostru.

Atunci când mail-ul este setat pe modul push, înseamnă că iPhone-ul menține o conexiune constantă cu serverul, astfel în cât serverul să poată transmite instantaneu mail-ul către iPhone îndată ce a ajuns în căsuța poștală. Sună bine, nu? Greșit.

Ce se întâmplă când iPhone-ul este setat în modul push? Ei bine, acesta “întreabă” în mod constant serverul “Există vreun mail? Există vreun mail? Există vreun mail?”, iar acest flux de date constante duc la descărcarea foarte rapidă a bateriei. Serverele Exchange sunt cei mai mari răufăcători, dar spre bucuria tuturora aceștia pot fi împiedicați din setările iPhone-ului.

Cum Să Repari Push Mail

Pentru a repara această problemă este nevoie să treceți iPhone-ul din modul push în modul fetch. Veți salva o grămadă de baterie dacă pur și simplu veți spune iPhone-ului să verifice căsuțele de mail doar o dată la 15 minute sau chiar mai rar(vă recomand setarea de 30 minute dacă mail-urile nu sunt foarte importante pentru voi). De reținut: iPhone-ul va verifca serverul pentru noile mail-uri ori de câte ori este acesată aplicația Mail.

 1. Mergeți la Settings -> Accounts & Passwords -> Fetch New Data.
 2. Opriți Push accesând butonul de sus.
 3. Derulați pagina până jos și setați Every 30 Minutes din câmpul Fetch.
 4. Accesații fiecare cont de email în parte și, dacă este posibil, modifcați setările din Push în Fetch.

Majoritatea utilizatorilor care au optat pentru această setare spun că merită așteptarea câtorva minute în plus pentru ca email-ul să ajungă în iPhone, pentru că îmbunătățirea autonomiei bateriei iPhone-ului este semnificativă.

2. Dezactivați Serviciile De Localizare Inutile

Serviciile de Localizare fac parte din ceea ce face ca iPhone-ul să fie un dispozitiv grozav, așa că înainte de a începe să explic ce trebuie să faceți vreau să mă fac bine înțeles: Nu recomand să opriți în totalitate Serviciile de Localizare.

- Advertisement -

Vă voi arăta în schimb serviciile ascunse care descarcă în mod constant bateria iPhone-ului. Pot să pun pariu că de multe dintre ele nici măcar nu ați auzit. Cred că este important pentru ficare dintre noi să alegem ce aplicații, programe și servicii au nevoie să acceseze locația, în mod special pentru că descarcă bateria iPhone-ului și pentru că au legătură și cu probleme personale de confidențialitate. Multe dintre aceste setări sunt prestabilite încă de când iPhone-ul este în cutie.

Cum Să Repari Serviciile De Localizare

 1. Mergeți la Settings -> Privacy -> Location Services.
 2. Apăsați pe Share My Location. Dacă doriți să puteți împărtăși locația voastră cu familia sau prietenii prin aplicația Messages, atunci lăsați Share My Location pornit. Atenție: Dacă cineva vrea să vă urmărească așa o va putea face.
 3. Derulați până la capătul paginii și apăsați pe secțiunea System Services. De aici trebuie să opriți câteva lucruri cât mai repede: Majoritatea acestor setări sunt pentru a trimite date către Apple pentru marketing și cercetare. Atunci când le veți opri, iPhone-ul vostru va continua să funcționeze la fel ca întotdeauna.
  • Opriți totul de pe această pagină cu excepția Emergency SOSFind My iPhone (astfel îl puteți localiza dacă îl pierdeți) și Motion Calibration & Distance (dacă obișnuiți să folosiți iPhone-ul pe post de pedometru – în caz contrar, puteț să îl opriți). iPhone-ul vostru va funcționa exact la fel. Compasul va continua să funcționeze și vă veți conecta la rețeaua mobilă fără nici o problemă — singurul lucru ce se schimă este că Apple nu va mai primi informații despre comportamentul vostru.
  • Apăsați pe Significant Locations. Știai că iPhone-ul tău te urmărește oriunde te duci? Nici nu vă puteți imagina ce exces de presiune este pe bateria iPhone-ului atunci când este lăsat să-și facă de cap. Vă recomand să opriți Significant Locations.
  • Înapoi pe pagina <System Services iar din secțiunea Product Improvement opriți totul. Acestea sunt menite să trimită informații către Apple pentru a putea să-și îmbunătățească produsele, nu să facă ca iPhone-ul să funcționeze mai eficient.
  • Ultimul câmp de pe pagină este Status Bar Icon. În acest fel veți ști că locația voastră este utilizată atunci când o mică săgeată apare în colț sus, chiar lângă baterie. Dacă săgeata este pornită tot timpul, probabil că ceva este în neregulă.
 4. Înapoi pe pagina Location Services de unde opriți Serviciile de Localizare pentru aplicațiile care nu aveți nevoie să știe unde vă aflați.
  • Ce trebuie să rețineți: Dacă apare o săgeată de culoare violet în dreptul aplicației listate înseamnă că aceasta utilizează serviciile de localizare chiar în acest moment. O săgeată de culoare gri indică că a fost folosită locația în ultimele 24 ore, săgeata de culoare violet înseamnă că utilizează geofence (aflați mai multe despre geofence puțin mai târziu).
  • Fiți atenți la aplicațiile care au în dreptul lor săgeata de culoare viloet sau gri. E nevoie ca aceste aplicații să știe locația voastră? Dacă sunteți de acord cu asta, atunci totul este în regulă, le puteți lăsa așa. Dacă nu aveți nevoie ca aplicațiile respective să cunoască în permanență locația voastră, apăsați pe aplicația respectivă și selectați Never pentru a opri aplicația de a mai consuma energie inutilă din bateria iPhone-ului.

Despre Geofence

Geofence este un perimetru virtual în jurul unei locații. Aplicațiile folosesc geofence pentru a ne trimite alerte atunci când ne apropiem sau ne îndepărtăm de o destinație. Este în esență o idee foarte bună, dar ca geofence să funcționeze este nevoie ca iPhone-ul să utilizeze în mod constant GPS-ul. Acesta va întreba în mod continuu “Unde mă aflu? Unde mă aflu? Unde mă aflu?”

Nu recomand să folosiți aplicații care utilizează geofence sau alerte pe bază de locații, pentru că am văzut nenumărate cazuri în care utilizatorii nu au putut trece o zi completă cu un singur ciclu de încărcare. Unii la jumătatea zilei, alții puțin mai târziu rămâneau fără energie în baterie iPhone-ului. Geofence este motivul principal pentru care se ajunge aici.

3. Nu Trimiteți iPhone Analytics (Date De Utilizare & Diagnosticare)

Mergeți la Settings -> Privacy și derulați până la capăt pagina, chiar jos veți putea observa câmpul Analytics. Deschideți și opriți Share iPhone Analytics și Share iCloud Analytics pentru a opri iPhone-ul să mai trimită date către Apple despre cum vă folosiți dispozitivul.

4. Închideți Aplicațiile Deschise

Aici sunt mai multe păreri pentru că mulți susțin că aplicațiile rămase deschise în background nu afectează sub nici o formă performanțele iPhone-ului sau iPad-ului. Chiar și Apple a pus un punct pe acest aspect și ar susține că nu este neapărat nevoie să închidem aplicațiile deschise. Cu toate acestea, vă recomand, ca o dată la o zi sau două să închideți toate aplicațiile rămase deschise.

Aplicațiile Nu Se Închid Automat?

Nu, nu se închid automat, trebuie închise în parte, manual. Am întâlnit nenumărate cazuri în care utilizatorii de iPhone, în special cei noi, au impresia ca atunci când ies dintr-o aplicație aceasta se închide automat. Acestea ar trebui să intre în modul suspended și să rămână încărcate în memoria iPhone-ului astfel că atunci când vor fi deschise din nou, să ajungem exact în locul în care le-am lăsat. Trebuie să știm însă, că fiecare aplicație are și bug-uri și de aceea încerc să vă lămurescă să închideți din când în când totul.

Foarte multă energie este consumată din bateria dispozitivului atunci când o aplicație despre care presupunem că se află în modul suspended nu se află. Poate că aceasta s-a stricat (crash) în background fără măcar să avem habar, în timp ce iPhone-ul pierde din autonomie fără măcar să știm din ce cauză.

O aplicație stricată (crash app) poate face ca un iPhone să se încălzească din senin. Dacă ai pățit și tu acest lucru verifică articolul dedicat De Ce Se Supraîncălzește un iPhone? pentru a afla motivele adevărate și pentru a le rezolva definitiv.

Cum Închidem Aplicațiile

Faceți dublu-click pe butonul Home al oricărui iPhone ce dispune de acest buton și vă va apărea app switcher. App switcher permite să vedeți toate aplicațiile care sunt stocate în memoria iPhone-ului vostru. Trăgând pe ecran spre stânga sau dreapta puteți derula întreaga listă de aplicații deschise. Poate sunteți surprinși de cât de multe aplicații aveți deschise în iPhone-ul vostru.

Pentru a închide o aplicație trageți cu degetul în sus pe aplicația dorită până când o scoateți cu totul din ecran. Acum aplicația este închisă cu adevărat și nu mai poate utiliza din bateria iPhone-ului în timp ce rulează în background. Închizând astfel aplicațiile, trebuie să rețineți că nu se șterge nimic din acestea, nu se pierde nimic, ci doar se câștigă la capitolul baterie.

În cazul în care utilizați un iPhone fără buton Home (iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR), trageți cu degetul din partea de jos a ecranului în timp ce mențineți apăsat degetul pe ecran câteva secunde. De aici, apăsați și mențineți apăsat oriunde pe aplicațiile deschise până când în colțul din stânga sus al fiecărei aplicații apare o bulină de culoare roșie. Apăsați pe aceste buline pentru a închide aplicațiile din app switcher.

Pot Verifica Care Aplicații S-au Stricat În iPhone?

Dacă vreți o dovată, mergeți în Settings -> Privacy -> Analytics -> Analytics Data. Nu este neapărat un lucru rău dacă o aplicație apare listată aici, dar în cazul în care vedeți mai multe listări pentru aceeași aplicație sau aceasta apare listată sub LatestCrash, s-ar putea să aveți o problemă cu acea aplicație. Mai multe detalii găsiți aici.

5. Notificările: Folosiți Întotdeauna Numai Ce Aveți Nevoie

Probabil că ați observat că atunci când deschideți pentru prima dată o aplicație apare un mesaj de genul: “App Would Like To Send You Push Notifications”, și trebuie să alegem OK sau Don’t Allow. Din păcate puțini sunt cei ce realizează cât de important este să alegem doar aplicațiile pentru care avem nevoie să ne trimită notificări.

Când permiteți unei aplicații să trimită Notificări Push, automat îi permiteți să ruleze în background-ul iPhone-ului și astfel, aplicația când observă o schimbare care știe că v-ar putea interesa (ca de exemplu primirea unui mesaj de la aplicația EuroSport cu un transfer din ciclism) va trimite automat o aleră pentru a vă informa.

Notificările sunt foarte bune, dar sunt mari consumatori de baterie. Trebuie să fim notificați atunci când primim un mesaj text, e foarte clar, dar este foarte important pentru fiecare dintre noi să alegem ce alte aplicații să trimită notificări în permanență.

Cum Să Repari Notificările

Mergeți la Settings -> Notifications unde veți putea observa o listă cu toate aplicațiile instalate pe iPhone. Sub numele fiecărei aplicații veți putea observa care sunt oprite (Off) și care au permisiunea de a trimite: Badges, Sounds, sau Banners. Ignorați aplicațiile care spun Off și treceți la celelalte din listă. De aici puteți să vă puneți singuri întrebarea: “Am nevoie să primesc notificări de la această aplicație atunci când nu este pornita?”

Alegeți să primiți în continuare notificări, nici o problemă, treceți mai departe și eliminați tot ce credeți că nu aveți nevoie. Este normal ca la unele aplicații să vă intereseze notificările push, dar cu siguranță la altele nu aveți nevoie să fiți notificați la fiecare schimbare sau noutate. Cu cât mai puține notificări, cu atât mai multă baterie salvată.

Pentru a opri notificările unei aplicații, apăsați pe aplicația scrisă în listă și pe urmă opriți notificările prin închiderea butonului Allow Notifications. Există și alte opțiuni aici, dar ele nu afectează durata de viață a bateriei iPhone-ului. Singurul lucru ce contează sunt notificările On sau Off.

6. Dezactivați Widget-urile Pe Care Nu Le Utilizați

Widget-urile sunt nște “mini-apicații” care rulează în mod continuu în background-ul iPhone-ului vostru pentru a vă oferi acces rapid și ușor la informațiile up-to-date din aplicațiile voastre favorite. În timp veți putea observa o creștere a autonomiei bateriei prin simpla dezactivare a widget-urilor pe care nu le folosiți. Țineți active doar widget-urile de care aveți cu adevărat nevoie.

Pentru a accesa Widget-urile, mergeți în Home screen-ul iPhone-ului și trageți cu degetul pe ecran din stânga spre dreapta până când veți vedea widget-urile. De aici derulați pagina până jos unde veți vedea un buton rotund pe care scrie Edit. Aici vedeți întreaga listă de widget-uri activate și disponibile și tot de aici puteți opri widget-urile de care nu aveți nevoie, le puteți modifica poziția sau puteți adăuga altele de care chiar aveți nevoie.

7. Opriți iPhone-ul O Dată Pe Săptămână

Este un sfat simplu, dar foarte important: Oprind și repornind iPhone-ul cel puțin o dată pe săptămână pot fi rezolvate diverse probleme legate de consumul de baterie acumulate în timp. Apple nu ți-ar spune niciodată să faci asta, dar credeți-mă pe cuvânt, este foarte bine.

Deși iOS-ul este un sistem de operare superior multor alte sisteme de operare mobile și nu numai, nu este lipsit de anumite bug-uri care pot fi rezolvate printr-o simplă oprire și repornire a dispozitivului. Sunt foarte multe probleme tehnice ce se acumulează într-un timp de funcționare îndelungat.

ATENȚIE! Nu folosiți niciodată butoanele Home împreună cu Power pentru a restarta un iPhone, pentru că această metodă se numește “hard reset” și trebuie folosită doar atunci când este necesar. Ca să înțelegeți ce vreau să spun, imaginațivă că scoateți din priză computerul în timp ce rulează.

Cum Să Opriți Corect un iPhone

Pentru a opri un iPhone apăsați și mențineți apăsat butonul Power (Sleep/Wake) până ce apare pe ecranul acestuia mesajul “slide to power off”. Trageți butonul circular spre dreapta și așteptați ca iPhone-ul să se oprească. Este normal ca procesul să dureze câteva secunde bune. Apoi, porniți iPhone-ul apăsând pe același buton până când apare logo-ul Apple pe ecran.

8. Background App Refresh

Anumite aplicații de pe iPhone-ul vostru au permisiunea de a folosi rețeaua Wi-Fi sau datele celulare pentru a descărca conținut nou chiar și atunci când nu sunt folosite. Puteți salva o grămadă de energie din baterie (chiar și trafic de date din abonament) prin simpla limitare a aplicațiilor care să beneficieze de caracteristica pe care Apple o numește Background App Refresh.

Cum Să Repari Background App Refresh

Mergeți la Settings -> General -> Background App Refresh. Chiar în vârful paginii veți putea observa opțiunea care permite ca Background App Refresh să folosească doar anumite rețele sau să fie oprită definitiv. Nu vă recomand să opriți Background App Refresh, pentru că poate fi un lucru foarte bun pentru anumite aplicații instalate. Vă recomand să alegeți cu atenție aplicațiile pentru care aveți nevoie de Background App Refresh și să le opriți pe cele care nu au nevoie de Background App Refresh, câștigând astfel destul de multă energie în bateria iPhone-ului.

9. Folosiți Auto-Lock

O metodă rapidă pentru a economisi baterie la un iPhone este prin folosirea modului auto-lock. Deschideți aplicația Settings și apăsați pe Display & Brightness -> Auto-Lock. De aici selectați orice opțiune în afară de Never! Aceasta setează timpul în care un iPhone lăsat la întâmplare pe masă se va bloca și va închide ecranul intrând în modul sleep.

10. Dezactivați Efectele Vizuale Inutile

iPhone-urile sunt niște dispozitive minunate, începând de la hardware și până la software. Este evident că manufacturarea dispozitivului a avut la bază foarte multă atenție la detaliile fiecărei componentă hardware, dar ce face cu exactitate software-ul atunci când afișează pe ecran așa imagini minunate? În interiorul fiecărui iPhone există o micuță componentă hardware construită și plasată pe placa de bază ce se numește Graphics Processing Unit (sau GPU). Aceasta dă putere iPhone-ului încât să poată afișa efecte vizuale minunate.

Singura mare problemă cu acest GPU este că întotdeauna este flămând și mănâncă multă energie din baterie. Cu cât sunt activate mai multe efecte vizuale cu atât mai mult va scădea autonomia bateriei iPhone-ului. Cu ajutorul iOS 12, puteți să economisiți o grămadă de baterie printr-o simplă setare.

Mergeți la Settings -> General -> Accessibility -> Reduce Motion și apăsați pe comutator în modul ON.

În afară de efectul parallax al wallpaper-ului din ecranul Home Screen nu veți putea observa altfe diferențe doar la consumul de baterie.

11. Mențineți iPhone-ul Rece

Conform Apple, orice iPhone, iPad sau iPod este creat să funcționeze corect la temperaturi cuprinse între 0 grade și 35 grade Celsius. Dacă frigul scade drastic autonomia bateriei (cu cât este mai rece cu atât bateria dispozitivului se va descărca mai rapid—după încălzire nivelul bateriei iPhone-ului ar trebuie să revină la normal), orice expunere a dispozitivului la temperaturi mai mari de 35 grade Celsius pot deteriora permanent bateria.

Este o zi însorită și foarte caldă și ați ieșit la plimbare—nu vă faceți griji, toul este în regulă. Ceea ce vreau să explic aici este expunera îndelungată la căldură extremă. Ca exemplu: Nu lăsați niciodată iPhone-ul pe bordul sau scaunul unei mașini expuse la soare puternic.

12. DFU Restore Și Restore Din iCloud, Nu Din iTunes

După toate încercările, ați așteptat câteva zile și bateria iPhone-ului vostru nu beneficiază de nici o îmbunătățire, este timpul să faceți un restore iPhone-ului. Vă recomand să faceți un DFU Restore. După restore vă recomand să restaurați setările folosind un backup din iCloud dacă aveți salvat unu.

Ca să fie clar: Da, aveți nevoie să folosiți iTunes pentru a restaura iPhone-ul—nu există altă metodă. Vorbesc despre restaurarea datelor și a setărilor iPhone-ului după ce acesta a fost restaurat la setările din fabrică.

Unele persoane sunt confuze când vine vorba despre când se deconectează iPhone-ul de la computer. Imediat ce vedeți pe ecranul iPhone-ului ‘Hello’ sau ‘Set Up Your iPhone’ în iTunes.

În continuare, folosiți meniul iPhone-ului pentru a vă conecta la rețeaua Wi-Fi și restaurați-l dintr-un backup iCloud.

Backup-urile iCloud și iTunes Nu Sunt La Fel?

Ba da, backup-urile din iCloud și cele din iTunes conțin în esență același conținut. Motivul pentru care vă recomand să folosiți iCloud în locul iTunes este că astfel evitați orice problemă o poate avea computerul și poate fi expusă iPhone-ului într-un mod sau altul.

13. Ștergeți iPhone-ul și Configurațil Ca Pe Unul Nou

Dacă ați încercat totul și în continuare aveți probleme cu autonomia bateriei iPhone-ului, există posibilitatea de a avea o problemă mai serioasă de software care nu poate fi rezolvată decât prin restaurarea iPhone-ul la setările din fabrică și mai apoi configurându-l ca pe unul nou.

Nu vă faceți grij, nu e chiar atât de rău. Setați contul de iCloud și adresele de mail utilizate și contactele, calendarele, notele, remidere-le vor fi disponibile îndată, pentru că majoritatea informațiilor sunt stocate în aceste conturi.

Ceea ce va trebui să faceți de la început este să descărcați aplicațiile utile, să reconfigurați Wi-Fi și alte setări pe care obișnuiți să le utilizați. Nu este chiar atât de lucru, dar vă va lua ceva timp până când vă veți aranja totul așa cum vă place

Pentru a restaura un iPhone la setările de fabrică intrați în Settings -> General -> Reset -> Erase All Content and Settings. Introduceți codul personal și apoi apăsați pe Erase iPhone pentru a începe procesul.

14. S-ar Putea Să Aveți O Problemă Hardware (Posibil Să Nu Fie Bateria)

La începutul acestui articol, am menționat că majoritatea problemelor legate de descărcarea rapidă a bateriei iPhone-ului sunt legate de software, iar acest lucru este cât se poate de adevărat. Există câteva cazuri în care o problemă hardware poate cauza probleme de autonomie, dar în aproape toate cazurile problema nu este de la baterie.

Șocurile mecanice puternice pot provoca daune componentelor interioare care sunt implicate la încărcarea sau menținerea încărcarii unui iPhone. Bateria este proiectată din start să fie rezistentă pentru că dacă ar fi perforată în urma unui șoc puternic ar putea chiar exploda.

În această situație vă recomand să vă prezentați cu iPhone-ul la orice service autorizat pentru ca un specialist să își exprime părerea vis-a-vis de problema voastră. Dacă aveți garanție la iPhone, nu ezitați să trimiteți în service dispozitvul beneficiind gratuit de o eventuală intervenție sau înlocuire a dispozitivului afectat.

Concluzie

Sper sincer că acest articol să vă fi ajutat și să învățați ceva din el. Sunt recunoscător tuturor celor care consideră că am fost de ajutor într-un mod sau altul și își exprimă mulțumirea lăsând un comentariu sau împărtășind acest articol către oricine are nevoie de aceste sfaturi.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro
- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. […] Poate fi foarte frustrant ca atunci când verificați procentajul bateriei în Control Center acesta să fie mai tot timpul unul foarte mic pe iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max sau iPhone XR. Din fericire însă, există mai multe modalități prin care dispozitivul vostru să aibă o autonomie mai bună. Citiți articolul nostru pentru a afla toate ponturile ce fac ca bateria iPhone-ului tău să aibă o autonomie buna! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă