Apple Watch-ul Meu Nu Se Mai Încarcă! Află Motivul și Rezolvă Problema!

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

Apple Watch-ul Meu Nu Se Mai Încarcă! Află Motivul și Rezolvă Problema!

Apple Watch-ul vostru nu se încarcă și nu sunteți sigur de ce? Ați pus Apple Watch-ul pe încărcătorul magnetic, indică că se încarcă, dar după o bună bucată de timp petrecută pe încărcător acesta nu s-a încărcat deloc? L-ați pus pe încărcător și nici măcar nu indică că încarcă? În acest articol vă voi explica de ce nu se încarcă Apple Watch-ul și vă voi arăta cum puteți rezolva această problemă!

- Advertisement -

Procesul De Încărcare

În procesul de încărcare se află patru componente care lucrează împreună pentru a încărca un Apple Watch:

  1. Software-ul Apple Watch-ului
  2. Încărcătorul magnetic pentru Apple Watch
  3. Spatele Apple Watch care se conectează la încărcătorul magnetic
  4. Sursa ce alimentează încărcătorul magnetic (dock-ul de priză, computerul, etc.)

Dacă una dintre aceste piese refuză să funcționeze, Apple Watch-ul nu se va încărca. Pașii următori vă vor ajuta să diagnosticați care parte a procesului de încărcare este responsabilă cu pentru problemele voastre de încărcare ale Apple Watch-ului.

Puțin Despre Încărcarea Apple Watch

Atunci când conectezi Apple Watch-ul la încărcătorul magnetic, acesta trece automat într-o față nouă, verde (specială pentru modul încărcare), indicând printr-o pictogramă circulară câtă baterie are la momentul respectiv. Dacă apăsați pe acea pictogramă, în centrul cercului vă va fi afișat și procentajul bateriei.

Cum puteți afla aceste date în cazul în care ieșiți din fața verde?

La fel ca iPhone-ul și Apple Watch afișează o micuță iconiță în partea centrală sus, ce indică faptul că se află la încărcat. Spre deosebire de un iPhone, iconița ce indică încărcarea dispare foarte repede, deci posibil să nu o găsiți dacă o căutați după ce ați citit aceste rânduri.

În acest caz, trageți cu degetul pe ecran de jos în sus pentru a vedea procentajul bateriei în acest moment. Atunci când este pus pe încărcător și încarcă, procentajul își schimbă culoarea în verde, iar dacă apăsați pe acel procentaj veți fi transferat într-o altă față care vă va furniza mai multe informații despre încărcare.

Apple Watch-ul Meu Nu Se Mai Încarcă! Află Motivul și Rezolvă Problema!

Cum Să Încărcați Apple Watch-ul

Dacă este prima dată când folosiți un Apple Watch, trebuie să știți că acesta se va încărca prin plasarea ceasului (cu spatele) pe încărcătorul magnetic venit în pachet. Încărcătorul magnetic va ține Apple Watch-ul la locul potrivit pe tot parcursul încărcării.

Dați Jos Carcasa De Protecție

- Advertisement -

Dacă folosiți o carcasă de protecție pentru Apple Watch, vă recomand să o dați jos înainte de al pune la încărcat. Multe dintre carcasele disponibile pentru Apple Watch pot împiedica conexiunea perfectă între Apple Watch și încărcătorul magnetic.

Dacă totuși folosiți o carcasă pentru Apple Watch și cu ea montată ați încărcat ceasul de nenumărate ori fără nici o problemă, iar dintr-o dată, cu toate că indică că încarcă acesta refuză să încarce bateria, tereceți la următorul pas.

Faceți Un Hard Reset Apple Watch-ului

Primul pas care practic se referă la o problemă de depanare este resetarea (hard reset) Apple Watch-ului. Prin această operațiune se va testa dacă problema încărcării Apple Watch-ului este din software. Pentru a face un hard reset (resetare) la Apple Watch este nevoie să apăsați și să mențineți apăsat cele două butoane laterale, Digital Crown și Side button. Dați drumul ambelor butoane imediat ce vedeți că pe ecranul Apple Watch-ului apare logo-ul Apple.

Dacă hard reset-ul (resetarea) este rezolvarea problemei voastre, atunci probabil că Apple Watch-ul se încărca tot timpul doar că a apărut o problemă de comunicare între software-ul Apple Watch-ului și încărcătorul magnetic.

Dacă hard reset-ul (resetarea) Apple Watch-ului nu a rezolvat problema voastră de încărcare, treceți la pașii următori pentru a identifica potențialele probleme legate de Apple Watch, de încărcătorul magetic, sau de sursa de alimentare.

Încercați O Altă Sursă De Alimentare Pentru Încărcătorul Magnetic Apple Watch

Există mai multe modalități prin care puteți încărca un Apple Watch. Puteți să conectați încărcătorul magnetic la un port USB de la computer, îl puteți conecta la un dock(de exemplu: dock iPhone) de încărcare, puteți folosi suport special pentru încărcare (ca al meu de exemplu), sau îl puteți conecta la un încărcător auto.

Să presupunem că în mod normal încărcați Apple Watch-ul folosind un port USB de la computer. Încercați să scoateți încărcătorul magnetic și să îl conectați la dock-ul iPhone-ului. A început să se încarce?

Dacă Apple Watch-ul se încarcă atunci când este conectat la un dock iPhone, dar nu se încarcă la nici o altă sursă, atunci problema încărcării vine din cauza încărcătorului magnetic probabil defect, nu este Apple Watch-ul.

Dacă Apple Watch-ul refuză să se încarce indiferent de sursa de alimentare la care îl conectați, atunci treceți la următorul pas!

Verificați Încărcătorul Magnetic

Verificați cu atenție încărcătorul magnetic să nu aibă cablul întrerupt. Încercați să folosiți un alt încărcător magnetic — cereți unui prieten un încărcător magnetic sau mergeți la cel mai apropiat dealer Apple și încercați unul în magazin.

Dacă Apple Watch-ul se încarcă cu un alt încărcător, idiferent de sursa de alimentare, mai mult ca sigur problema vostra este încărcătorul magnetic pentru Apple Watch.

Curățați Încărcătorul Magentic și Apple Watch-ul

Ștergeți cu o cârpă din microfibră încărcătorul magnetic și spatele Apple Watch-ului. Posibil să se fi adunat mizerie, praf amestecat cu transpirație sau ale impurități pe spatele ceasului. Totodată, pe încărcătorul magnetic este posibil să se fi depus un strat aproape invizivil de praf care încurcă încărcarea.

Verificați și mufa USB de la încărcătorul magnetic, pentru că aici se mai pot aduna diferite impurități sau scame (mai ales dacă cărați cu voi încărcătorul magnetic). Curățați cu atenție mufa USB și încercați din nou.

Evitați Încărcătoarele Pentru Apple Watch Ieftine

Nu toate încărătoarele pentru Apple Watch sunt realizate corect. Cele ieftine sunt în general de o calitate foarte proastă și nu au certificat MFi, ceea ce înseamnă că producătorul încărcătorului nu face parte din programul certificat Apple.

Aceste cabluri, fără certificat MFi, pot crea foarte multe probleme — pot supraîncălzi Apple Watch-ul pe parcursul procesului de încărcare sau chiar nu încarcă Apple Watch-ul încă de la început. Întotdeauna când cumpărați un încărcător magnetic pentru Apple Watch verificați pe cutia acestuia certificatul MFi.

Dacă Apple Watch-ul se află în perioada de garanție puteți să beneficiați gratuit de un nou încărcător magnetic.

Ștergeți Conținutul și Setările Apple Watch-ului

Așa cum spuneam la începutul acestui articol, software-ul Apple Watch-ului este una dintre cele patru componente din procesul de încărcare. Deși ați încercat un hard reset, există posibilitatea ca Apple Watch-ul să nu încarce dintr-un alt defect, ascuns în software-ul instalat pe ceas.

Pentru a elimina orice problemă software trebuie să ștergeți conținutul și setările Apple Watch-ului. Astfel se vor șterge toate aplicațiile, muzica, fotografiile de pe Apple Watch și se va reveni la setările inițiale din fabrică.

Pentru a șterge tot conținutul și setările, deschideți aplicația Settings pe Apple Watch și mergeți la General -> Reset -> Erase All Content and Settings. Vă va cere să introduceți parola, iar mai apoi apăsați pe Erase All pentru a finaliza procesul.

Notă: După ce ați efectuat această ștergere, Apple Watch-ul se va restarta și va trebui să îl împerecheați din nou cu iPhone-ul vostru.

Opțiuni de Reparare

Dacă Apple Watch-ul refuză să încarce după ce ați încercat toate aceste variante, atunci mai mult ca sigur problema este în interiorul ceasului, probabil o componentă hardware defectă. Mergeți la cel mai apropiat centru Apple sau la un service autorizat. În cazul în care ceasul se află în perioada de garanție, nu ezitați să îl trimiteți de unde l-ați cumpărat pentru că veți primi cu siguranță un nou Apple Watch.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă