ANTENTIE!: Un SMS circula acum printre utilizatorii de iPhone cerand sa fie confirmate datele contului de iCloud

Ultimele Articole

GamTech Staffhttps://www.gamtech.ro
Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

ANTENTIE!: Un SMS circula acum printre utilizatorii de iPhone cerand sa fie confirmate datele contului de iCloud

Utilizatorii de iPhone din Marea Britanie trebuie să fie cei mai atenți la acest mesaj înșelător pentru că acolo a fost descoperit, acesta începând să circule pe tot mai multe dispozitive cerând să fie confirmate datele contului de iCloud.

- Advertisement -

Mesajul intră sub formă de sms și este distribuit prin rețeaua sms, și pare să profite de unii utilizatori de iPhone care au crezut că acesta este întradevăr din partea Apple, accesând link-ul și introducând datele contului.

Un mesaj asemănător a circulat în urmă cu aproximativ o lună, mesaj înșelător care cerea detaliile contului Apple ID, afișând un mesaj care anunța că contul este pe cale să expire. Doar că de data aceasta, acesta arată altfel și încearcă să convingă utilizatorii că contul lor actual de iCloud a fost dezactivat.

icloud-phishing

Bineînțeles, oricine este versat în aceste chestiuni va întelege instant că accesând link-ul din mesaj acesta îl va redirecționa către o pagină falsă de login Apple, realizată astfel în cât să introduci ID-ul Apple și parola pe un remote server. Indivizii care sunt implicați în această înșelătorie probabil că vor folosi aceste date în scopul vănzării lor către alți indivizi lipsiți de scrupule, sau în diferite alte scopuri rău intenționate. Cu acestea fiind spune, la prima vedere se poate să pară foarte autentic, și a reușit probabil să prindă câțiva utilizatori în această capcană.

Apple a declarat în trecut pe pagina lor de suport printr-un mesaj oficial, avertizând că există astfel de mesaje înșelătoare și că ei nu ar proceda niciodată astfel, indiferent de problema survenită între utilizator, contul acestuia și deviceul pe care îl folosește. Mai mult de atât, compania din Coupertino nu va trimite nici un email sau sms care să ceară să introduci toate detaliile contului, orice astfel de mesaj primim, trebuie ignorat și niciodată accesat, ci șters instant.

Deocamdată aceste sms-uri circulă doar în Marea Britanie, restul țărilor nu au fost încă amenințate de un astfel de mesaj, dar este bine să se cunoască această problemă și, după cum spuneam mai sus, niciodată să nu se dea crezare și cu atât mai mult, dacă accesați un astfel de link și ceva vi se pare suspect, nu introduceți datele personale.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Bună! Am un iPhone 11, mi-am uitat parola de acces și îmi apare “iPhone dezactivat conectate la iTunes” menționez ca nu îmi amintesc nici contul icloud, ce ii pot face? Este nevoie sa merg cu el la un service? Se poate repara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă