9 Ani de iPhone – Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

Ultimele Articole

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Aplicația Zoom pe iPhone Nu Funcționează? Aici Găsiți Rezolvarea (Valabil și pentru iPad)

Ați nimerit la fix pentru că în acest articol vă vom explica cum să rezolvați problema atunci când aplicația Zoom pe iPhone sau iPad nu funcționează!

Merită Să Cumperi iPhone SE 2?

Credem că după ce vei citit toată aceasta analiză vei realiza că se merită să cumperi iPhone SE 2 fiind o variantă extraordinară de iPhone.

Cele Mai Bune Aplicatii de Bicicleta pentru iPhone si Android

În cele ce urmează facem o listă, nu neapărat un top, al celor mai utile aplicații pentru bicicletă. Acestea sunt aplicații care sunt compatibile cu iOS
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

9 Ani de iPhone – Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

Săptămâna aceasta a fost cea de-a 9 aniversare iPhone, aniversare ce a celebrat lansare primei versiuni de iPhone pe data de 29 iunie 2007.

Ne vom aminti de iPhone de-a lungul celor 9 ani, începând cu 2007. Stiați că nu există iPhone 2? Apple a creat prima generație de iPhone (iPhone 2G) și ce a creat după a fost doar o conexiune 3G care a și dat numele celui de-al doilea model, iPhone 3G, astfel sărind peste un un model ce s-ar fi putut numi iPhone 2. De-a lungul anilor numele modelelor iPhone au primit mai multe indicii, incluzân un S în coadă sau un C, gigantul din Coupertino lansând pe piață până în acest moment un total de zece telefoane, începând cu originalul iPhone prezentat de Steve Jobs pe 29 iunie 2007.

iPhone: 29 Iunie 2007

9 Ani de iPhone - Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

Vă puteți imagina câte date puteți stoca în 16GB? Nu erau suficient de multe date la vremea respectivă pentru atât de mult spațiu cât putea oferi iPhone în varianta maximă de stocare, nici măcar în App Store. Aveai însă acces la internet pe un ecran foarte bun pe care chiar vedeai conținutul web. Memoria RAM de 128MB era aboslut suficientă ca iPhone-ul să lucreze impecabil, comparat cu orice altceva exista pe piață la vremea respectivă.

Camera integrată avea un senzor de 2.0 megapixeli – grozav, dar aici exista concurență, deci nu era ceva cu care Apple neapărat să câștige atât de mult teren. Asta era și părerea unor CEO din anii respectivi. Nu avea MMS și multe lucruri îi lipseau, iar faptul că nu puteai să trimiți și să primești nici o melodie sau poză prin Bluetooth era ceva de neimaginat pentru generația de tineri care făceau asta zi de zi. Cine și-ar fi închipuit atunci câ iPhone 2G, cu atât de multe lipsuri, va schimba lumea și totodată va intra în istorie pentru totdeauna.

iPhone 3G: 11 Iulie 2008

9 Ani de iPhone - Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

În ceea ce privește specificațiile interne, iPhone 3G nu a fost cu mult mai diferit decât iPhone-ul original. Dar acum… aveam App Store! Acest iPhone a primit nume după conexiunea 3G de care dispunea, ceea ce însemna o viteză la internet mai bună, fără să te enervezi și să dai cu el de pământ.

Deși era cu un spate din plastic, comparat cu originalul care era din metal, a avut un aspect mult mai îndrăgit, lucru care a și demonstrat succesul de care s-a bucurat atât în prima săptămână de la lansare cât și în următoarele perioade. iPhone 3G a fost și primul model care intra pe piața din Romania, pentru că deja începea să fie un fenomen la nivel mondial. Erau persoane care au plătit pentru prima dată 3500 și chiar peste 4000 de lei pentru a avea un iPhone 3G în mână.

iPhone 3GS: 19 Iunie 2009

iPhone-3GS

Odată cu lansarea iPhone-ului 3GS, a fost introdusă și varianta de 32GB spațiu de stocare. Desigur, introducerea magazinului App Store a schimbat lucrurile rapid. Printre fotografii, muzică și aplicații, cei 16GB deveneau ușor depășiți de câte date se descărcau și se mențineau acum pe noul iPhone. Camera foto devenea mai bună, aducând 3 megapixeli și pentru prima dată de la lansare se putea înregistra video. Apple a mai adăugat în plus Voice Control, deși au mai durat câțiva ani până când a apărut Siri.

iPhone 3GS era defapt un iPhone 3G, din aproape toate punctele de vedere, doar că S-ul reprezenta viteza, iar acest lucru era foarte evident atunci când îl foloseai. Cei 256MB RAM făceau ca lucrurile să devină și mai plăcute, iar aplicațiile și jocurile începeau să prindă mult mai mult contur și totodată oamenii să își petreacă mult mai mult timp jucându-se sau navigând pe un iPhone.

iPhone 4: 24 Iune 2010

9 Ani de iPhone - Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

Acum ne apropiam de altceva. Atunci când Steve Jobs a prezentat iPhone 4, a fost o adevărată isterie atât în sală cât și în mediul online care stătea cu sufletul la gură să vadă ce aduce nou Apple. Pe vremea aceea nu erau atât de multe scurgeri de informații și imagini despre noile produse ce urmau a fi lansate, iar orice lansare era absolut fenomenală. Țin minte cum așteptam ora la care începea evenimentul Apple și cum butonam prin online pe marile site-uri și cum stăteam nemișcat pe Twitter în așteptarea de informații, poze, samd.

iPhone 4 a fost primul iPhone care a avut o cameră frontală. Nu știau cei de la Apple că vor face selfie-uri peste tot în lume. iPhone 4 venea cu primul ecran Retina, cu o memorie internă de 512MB, dublu față de predecesorul său, iar camera foto devenea mult mai bună, având acum 5MP, având bliț și înregistrare video. Aparatele foto compacte începeau să piardă teren în fața iPhone-ului 4 și a tuturor producătorilor de mobile care deja luau exemplu. Tehnologia începe să devină mai familiară, dar capacitatea de stocare rămânea în continuare la maximul de 32GB.

Cu un desing complet din sticla și aluminiu, a fost fără doar și poate cel mai frumos smartphone la vremea respectivă, rămânând și astăzi un exemplu de măiestrie din partea unei companii dezvoltatoare de tehnologie. iPhone 4 a fost poate cel mai râvnit iPhone din toate timpurile ajungând în România în primele săptămâni de la lansare prin diferite surse și la prețuri de 10.000 lei.

iPhone 4S: 14 Octombrie 2011

iPhone-4S

Aici vorbim deja despre o mare diferență între iPhone 4 și iPhone 4S, camera foto făcând un pas uriaș de la 5 megapixeli la 8 megapixeli. Acesta chiar era un upgrade major, pentru că deja se putea filma în format HD la 1080p și 30 fps. Capacitatea de stocare creștea și ea la 64GB, dar memoria internă rămânea la doar 512MB. Cu toate acestea era mult mai rapid decât iPhone 4, pentru că pentru prima dată iPhone primea un procesor dual core. Nu putem să uităm faptul că odată cu iPhone 4S puteam să spunem — hello, Siri!

Apple vindea 4 milioane de unități iPhone 4S în primul week-end, devenind astfel cel mai vândut smartphone din istorie.

iPhone 5: 21 Septembrie 2012

iPhone-5

Apple a vândut 5 milioane de unități în prima săptămână, chiar dacă design-ul lui iPhone 5 se știa deja cu mult timp înainte de lansarea produsului. Deja informațiile nu mai puteau fi ascunse și speculațiile erau făcute pe toată perioada anului, până la lansarea efectivă a produsului. Camera de pe iPhone 5 era aceeași ca pe iPhone 4S, daor că memoria RAM se dubla, ajungând acum la 1GB. Dacă până acum credeam că o conexiune 3G era ceva grozav, iPhone 5 aducea o conexiune și mai rapidă, LTE.

Se revenea la un design complet din aluminiu, după primul iPhone din 2007 și astfel era disponibil în două versiuni de culoare, Black și Silver. Mufa pentru încărcare era schimbată cu una nouă, ce o găsim și în prezent și care se numește lighting, iar mufa pentru căști de 3,5mm era mutată în partea de jos a iPhone-ului. Totodată, ecranul devenea mai mare. Generațiile anterioare aveau un ecran de 3,5 inci, iar iPhone 5 avea un ecran de 4 inci.

iPhone 5s & iPhone 5c: 20 Septembrie 2013

9 Ani de iPhone - Evolutia iPhone-ului, fiecare model din 2007 pana in 2016

iPhone-5c

Cu iPhone 5s și iPhone 5c, Apple a vândut nouă milioane de unități în primul weekend de la lansare. iPhone 5c a fost făcut pentru a fi mai accesibil, având un înveliș din plastic și patru culori distinctive, în timp ce specificațiile erau aceleași ca pe iPhone 5. iPhone 5s a introdus pentru prima dată Touch ID-ul (cititorul de amprente), blițul dual și înregistrarea în modul slow-motion. În plus a primit un coprocesor M7 care a deschis un alt domeniu de posibilități și care a ajutat și la reducerea consumului de baterie.

iPhone 6 & 6 Plus:19 Septembrie 2014

iPhone6&6-Plus

Poate că nu ați sesizat acest aspect, dar Apple aduce cele mai mari îmbunătățiri la modele S, mai mult decât la modelele originale. Specificațiile interne ale lui iPhone 6 sunt asemănătoare cu cele ale lui iPhone 5S, cea mai mare diferență este ecranul mult mai mare, de 4,7 inci și oferind o dată cu generația a 6-a și un model mult mai mare, de 5,5 inci și anume iPhone 6 Plus. Ecranul devine acum HD și este disponibil și în variante de stocare de 128GB. Memoria RAM rămâne aceeași, la fel și camera, care doar pe 6 Plus primește un stabilizator optic de imagine.

Toate aceste lucruri nu au contat prea mult, Apple vânzând în continuare un numar foarte mare de iPhone-uri, 10 milioane în primul weekend.

iPhone 6s & 6s Plus: 19 Septembrie 2015

iPhone-6s&6s-Plus

Ei bine, nu totul arată la fel. Dar în interior, Apple a upgradat iPhone 6s destul de mult. Camera a făcut un salt uriaș, de la 8 megapixeli cât erau înainte la 12 megapixeli. Memoria RAM s-a dublat, ajungând acum la 2GB, iar carcasa lui iPhone 6s era realizată acum dintr-un aluminiu din seria 7000, care era acum un material mult mai puternic, împiedicând îndoirea telefoanelor în buzunare așa cum se întâmplase cu generația anterioară. Nu în ultimul rând era introdus un senzor pentru amprentă Touch ID nou, generația a doua, care era mult mai rapid și totodată și 3D Touch, care recunoaște forța cu care se apasă ecranul iPhone-ului. La fel ca orice început, capacitățile acestei funcții sunt foarte puțin utilizate în prezent, dar iPhone 7 ar putea schimba toate acestea.

iPhone SE: 31 Martie 2016

iPhone-SE

Ei bine, cel mai nou model lansat de Apple este iPhone SE. Are toate specificațiile interne ale lui iPhone 6s, într-o formă mai mică și fără 3d Touch. Trecând peste toate, varianta SE a fost lansată spre a fi mai accesibilă ca preț, dar și ca utilizare prin faptul că este mai mic, toate acestea oamenii pare că le-au îndrăgit.

Anul viitor Apple aniversează 10 ani. Zvonurile spun că Apple plănuiește schimbări majore pentru iPhone 7s, pentru că iPhone-ul lansat în al 10-lea an să fie unul impresionant. Ei bine, rămâne să așteptăm și să vedem. Dar dacă evoluția iPhone-urilor continuă să crească în felul acesta, în alți 9 ani iPhone 6s va arăta ca iPhone-ul original pentru noi astăzi. Tehnologia este uimitoare, pentru că fiecare inovație este nouă și interesantă, iar mai apoi devine mai neinteresantă, de aceea trebuie să fie cât mai inovatoare și chiar interesantă.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen

Pe Aceeași Temă