4 Sfaturi Pentru a Face Un Mac Mult Mai Rapid

Ultimele Articole

Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

4 Sfaturi Pentru a Face Un Mac Mult Mai Rapid

Din nefericire, este o parte inevitabilă a vieții. Noul tău laptop frumos, sau iMac-ul ce are ceva anișori în spate, de multe ori se întâmplă să acumuleze tot felul de laguri de software și alte dezordini care îl vor trage în jos, dar nu trebuie să suferi din această cauză.

- Advertisement -

Da, se întâmplă să acest lucru și pe OS X, nu doar pe Windows, doar că metodele prin care poți rezolva aceste mici probleme sunt mult mai simple și mai rapid de rezolvat, iar problemele în sine nu duc la o reinstalare a sistemului sau o îngreunare la fel de mare ca pe Windows. Dar să vedem patru sfaturi pentru utilizatorii Apple care rezolvă să-și reînvie Mac-ul!

1. Nu Lasa Programele Sa Porneasca Automat

users&groups-settings-osx

Multe dintre aplicațiile instalate vor dori să se pornească automat la pornirea Mac-ului, dar de câte dintre acestea ai întradevăr nevoie tot timpul? În teorie, software-ul ar trebui să se deschidă foarte repede. Dar în realitate, programele care se pornesc automat, de multe ori se strecoară în resursele sistemului nostru. Poți oricând să le deschizi manual atunci când ai nevoie de ele și în același timp să beneficiezi de mai multă memorie atunci când nu ai suficientă.

Oprirea acestora nu este o treabă complicată. Trebuie doar să mergi în System Preferences, să selectezi Users & Groups și apoi să intri pe tabul Login Items. De acolo, din lista afișată, selectezi tot ce vrei să pornească automat odată cu OS X-ul și ce nu. Prin selectarea căsuțelor din dreptul aplicațiilor afișate și apoi click pe butonul minus, astfel oprești tot ce nu vrei să pornească împreună cu sistemul. Dacă totuși ai o aplicație care vrei să îți pornească automat și nu o găsești în această listă, prin acționarea butonului plus o poți adăuga.

2. Sterge Tot Ce Nu Folosesti

delete-app-el-capitan

Mac-urile iubesc să aibă spațiu liber. Cât mai mult spațiu liber pe hard disk care le permite să respire, alături de memoria alocată sunt absolut necesare și tot ce nu folosești ocupă aceste spații și automat încetinesc computerul tău. Este o chestiune simplă, dar necesară, iar noi, ca utilizatori, avem de multe ori prostul obicei să instalăm o grămadă de aplicații și programe care de cele mai multe ori sfărșesc prin a nu fi folosite deloc sau aproape deloc. Toate aceste software-uri instalate pot fi, cum spuneam, programe sau aplicații, sau chiar extensii pe care le adăugăm browser-ului folosit și practic tot ce punem pe computerul nostru.

Ștergând fișierele, sau mutându-le în altă parte (pe un hard disk extern, de exemplu), este un start bun. Extensiile browser-ului le puteți administra cu ușurință cercetând prin setările Safari, Chrome, Firefox sau orice alt browser preferați (golind cache-ul browser-ului, dacă tot sunteți acolo), stergând tot ce nu folosiți.

Pentru a dezinstala aplicațiile care nu le folosim, doar trebui să le tragem în coșul de gunoi (Trash), sau ca să fim siguri că nu rămâne nici o urmă de fișier de la aplicația sau programul șters, puteți folosi diverse aplicații gratuite, ca de exemplu AppCleaner, despe care vorbim la punctul următor.

3. Instaleaza Aplicatii si Unelte Dedicate Curatarii

cleanmymac2-screenshot

- Advertisement -

Aceste unelte sunt creată să facă o treabă foarte bună când vine vorba de curățarea computerului tău OS X. De exemplu CleanMyMac (39,95 euro), se folosește foarte simplu, cu doar un click poți să scapi de toate fișierele junk pe care nu le folosești și care mai rău te încurcă. Acest program poate fi setat să funcționeze după un program stabilit de tine, sau îl poți lăsa să te notifice el când consideră că e timpul să faci un clean up.

AppZapper (12,95 dolari), este un program care dezinstalează toate fișierele care sunt instalate și fac parte dintr-o aplicație sau un program, o chestie pe care standard, OS X nu o poate face în totalitate. Este practic același lucru cu AppCleaner, doar că are câteva mici beneficii pentru care trebuie să scoți câțiva dolari. Eu personal folosesc varianta gratuită și în toți acești ani de când folosesc OS X, mă declar mulțumit de aplicația gratuită. Disk Doctor (2,99 dolari) merită și ea puțină atenție, pentru că are capacitatea de a descoperi foarte rapid toate fișierele instalate sau stocate pe computer, și le organizează în categorii și apoi șterge totate fișierele de care nu ai nevoie pe hard disk-ul tău.

Personal folosesc și CleanMyMac 2, de care sunt foarte mulțumit. Folosesc versiunea a 2-a pe care o puteți descărca gratuit de aici.

4. Mentineti Sistemul de Operare Tot Timpul Actualizat… sau Reinstaleaza-l 

about-this-mac-screenshot

O metodă prin care îți menții tot timpul Mac-ul într-o formă bună, o rulare normală, fără laguri și probleme, este acutalizarea permanentă. Nu trebuie să ignori acele alerte de tip pop up din Mac App Store, în special pe cele care te notifică că sunt actualizări pentru OS X. De obicei, cele mai multe actualizări sunt rezolvări pe partea de bug-uri, de securitate, care în general optimizează și interfața utilizatorilor, dar nu întotdeauna. Indiferent, este chiar util și recomandat să le instalezi tot timpul.

Există și opțiunea mai puțin dorită dar foarte eficientă, în special atunci când consideri că Mac-ul tău este un adevărat coș de gunoi. Vorbim despre curățarea integrală a sistemului prin reinstalarea proaspătă a OS X-ului. O procedură simplă, pe care o vom discuta cu altă ocazie, cu o singură mare condiție înainte de orice reinstalare, SALVAȚI TOT CE CONSIDERAȚI UTIL PE O ALTĂ PARTIȚIE SAU HARD DISK EXTERN.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

- Advertisement -

Pe Aceeași Temă